Adil Demir'den Sert Tepki: "Baro ve Avukatlar İtibarsızlaştırılıyor"

Denizli Gündemi 17.06.2026 - 13:31, Güncelleme: 17.06.2026 - 13:31 445 kez okundu.
 

Adil Demir'den Sert Tepki: "Baro ve Avukatlar İtibarsızlaştırılıyor"

Denizli Barosu Başkanı Ufuk Kök ve bazı avukatların gözaltına alınmasının ardından, Denizli Barosu eski başkanlarından Avukat Adil Demir'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Demir, soruşturmanın yürütülme biçimine tepki göstererek Denizli Barosu ve avukatlara yönelik usulsüz bir süreç işletildiğini savundu.
Yazılı açıklama yapan Demir, hiç kimsenin yargı bağışıklığının bulunmadığını vurgulayarak, soruşturmaların hukuka uygun şekilde yürütülmesi gerektiğini ifade etti. Demir açıklamasında, "Elbette kimsenin yargı bağışıklığı yoktur. Ancak soruşturmanın kişilere yönelik yapılması gerekirken, birçok kişi hakkındaki iddiaların tek bir soruşturma dosyasında toplanması hukuka uygun değildir" ifadelerini kullandı. Soruşturma kapsamında gizlilik kararı bulunmasına rağmen Baro binasında arama yapılmasını ve soruşturma bilgilerine ilişkin detayların basına yansımasını eleştiren Demir, bunun Denizli Barosu ile avukatları itibarsızlaştırmaya yönelik bir girişim olduğunu ileri sürdü. Adil Demir açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Denizli Barosu ve avukatlarına yönelik usulsüz soruşturmayı kınıyoruz. Gizlilik kararıyla yürütülen projeli soruşturmada Baro Binasında arama yapılması ve basına bilgi sızdırılması, Baro ve avukatları itibarsızlaştırma girişimidir. Mesleğimiz ve Baromuzu itibarsızlaştırma girişimini kınıyoruz." Öte yandan gözaltına alınan avukatlarla ilgili adli sürecin devam ettiği öğrenildi.
Denizli Barosu Başkanı Ufuk Kök ve bazı avukatların gözaltına alınmasının ardından, Denizli Barosu eski başkanlarından Avukat Adil Demir'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Demir, soruşturmanın yürütülme biçimine tepki göstererek Denizli Barosu ve avukatlara yönelik usulsüz bir süreç işletildiğini savundu.

Yazılı açıklama yapan Demir, hiç kimsenin yargı bağışıklığının bulunmadığını vurgulayarak, soruşturmaların hukuka uygun şekilde yürütülmesi gerektiğini ifade etti.

Demir açıklamasında, "Elbette kimsenin yargı bağışıklığı yoktur. Ancak soruşturmanın kişilere yönelik yapılması gerekirken, birçok kişi hakkındaki iddiaların tek bir soruşturma dosyasında toplanması hukuka uygun değildir" ifadelerini kullandı.

Soruşturma kapsamında gizlilik kararı bulunmasına rağmen Baro binasında arama yapılmasını ve soruşturma bilgilerine ilişkin detayların basına yansımasını eleştiren Demir, bunun Denizli Barosu ile avukatları itibarsızlaştırmaya yönelik bir girişim olduğunu ileri sürdü.

Adil Demir açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

" Denizli Barosu ve avukatlarına yönelik usulsüz soruşturmayı kınıyoruz. Gizlilik kararıyla yürütülen projeli soruşturmada Baro Binasında arama yapılması ve basına bilgi sızdırılması, Baro ve avukatları itibarsızlaştırma girişimidir. Mesleğimiz ve Baromuzu itibarsızlaştırma girişimini kınıyoruz."

Öte yandan gözaltına alınan avukatlarla ilgili adli sürecin devam ettiği öğrenildi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.