Yunus Emre Enstitüsü’nden Paü’ye Ziyaret

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.05.2015 - 17:06, Güncelleme: 06.05.2015 - 17:07 7146+ kez okundu.
 

Yunus Emre Enstitüsü’nden Paü’ye Ziyaret

Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Yılmaz, Yunus Emre Enstitüsü heyetini makamında kabul etti.
Yunus Emre Enstitüsü, yurtdışındaki merkezlerinde Türkçe eğitimi alan öğrencilerini Türkiye’ye getiriyor. 30 ülkedeki Yunus Emre Enstitüsü merkezlerinde öğrenim gören ya da Türkçe Yeterlilik Sınavı’nda başarılı olanlar arasından seçilecek toplam 300 öğrenci Türkiye’de ağırlanacak. 13 ayrı şehre dağıtılacak öğrenciler, geldikleri ülkeler ve Türkiye arasında kültür köprüsü olacaklar. Bulundukları şehirlerde kültür sanat etkinliklerine katılacak olan öğrenciler, öğrendikleri Türkçe’yi uygulamalı olarak geliştirme fırsatı bulacaklar. Öğrenciler, dil öğrenimlerine üniversiteler bünyesindeki Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezlerinde devam edecek, ayrıca bulundukları kenti tanıyacaklar, tarihi, kültürel ve sanatsal değerlerini öğrenecekler, doğa güzelliklerini tanımak için gezilerde yer alacaklar. Bu kapsamda Yunus Emre Enstitüsü’nden bir heyet Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Yılmaz’a ziyarette bulundu. Yunus Emre Enstitüsü Güney Afrika Cumhuriyeti Koordinatörü Dr. Mehmet Ülker, Rektörlük makamında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada ; "Dünyada, 30 ülkede Türk kültürünün, sanatının tanıtımı, Türkçenin öğretimi ve bulunduğu ülkeler arasında dostluk köprülerini kurmayı amaç edindik. Kurulduğumuz günden beri 15 binden fazla yabancı öğrenciye Türkçe öğretilmesine aracılık ettik. Bu öğretimi bulunduğumuz ülkelerde ve yerinde yaptık. Yabancı öğrencilerimiz arasından seçeceğimiz 300 öğrenciyi Türkiye'de misafir edeceğiz ve yurtdışında yaptığımız eğitimin Türkiye'deki bir anlamda da devamını, ülkemizin tanınması, bilinmesi ve sevilmesi için kültür sanat ile de birleştirerek gerçekleştireceğiz." dedi.
Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Yılmaz, Yunus Emre Enstitüsü heyetini makamında kabul etti.

Yunus Emre Enstitüsü, yurtdışındaki merkezlerinde Türkçe eğitimi alan öğrencilerini Türkiye’ye getiriyor. 30 ülkedeki Yunus Emre Enstitüsü merkezlerinde öğrenim gören ya da Türkçe Yeterlilik Sınavı’nda başarılı olanlar arasından seçilecek toplam 300 öğrenci Türkiye’de ağırlanacak. 13 ayrı şehre dağıtılacak öğrenciler, geldikleri ülkeler ve Türkiye arasında kültür köprüsü olacaklar. Bulundukları şehirlerde kültür sanat etkinliklerine katılacak olan öğrenciler, öğrendikleri Türkçe’yi uygulamalı olarak geliştirme fırsatı bulacaklar. Öğrenciler, dil öğrenimlerine üniversiteler bünyesindeki Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezlerinde devam edecek, ayrıca bulundukları kenti tanıyacaklar, tarihi, kültürel ve sanatsal değerlerini öğrenecekler, doğa güzelliklerini tanımak için gezilerde yer alacaklar.

Bu kapsamda Yunus Emre Enstitüsü’nden bir heyet Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Yılmaz’a ziyarette bulundu. Yunus Emre Enstitüsü Güney Afrika Cumhuriyeti Koordinatörü Dr. Mehmet Ülker, Rektörlük makamında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada ;

"Dünyada, 30 ülkede Türk kültürünün, sanatının tanıtımı, Türkçenin öğretimi ve bulunduğu ülkeler arasında dostluk köprülerini kurmayı amaç edindik. Kurulduğumuz günden beri 15 binden fazla yabancı öğrenciye Türkçe öğretilmesine aracılık ettik. Bu öğretimi bulunduğumuz ülkelerde ve yerinde yaptık. Yabancı öğrencilerimiz arasından seçeceğimiz 300 öğrenciyi Türkiye'de misafir edeceğiz ve yurtdışında yaptığımız eğitimin Türkiye'deki bir anlamda da devamını, ülkemizin tanınması, bilinmesi ve sevilmesi için kültür sanat ile de birleştirerek gerçekleştireceğiz." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.