YA DARBE BAŞARILI OLSAYDI!

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.12.2016 - 23:27, Güncelleme: 28.12.2016 - 00:37 3073+ kez okundu.
 

YA DARBE BAŞARILI OLSAYDI!

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Denizli'de tutuklanan askerlerin yargılanmasına devam edildi.
Tutuklu olarak yargılanan ve aralarında Denizli 11’inci Komando Tugayı Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır’ında bulunduğu sanıkların dünkü savunmalarında medyaya ilginç detaylar yansıdı. EGS Kongre ve Kültür Merkezi'nde devam eden davanın dünkü duruşmasında Denizli Cumhuriyet Başsavcısı tarafından, 11’inci Komando Tugayı Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır’a ilginç bir soru yöneltildi. Savcı Alper darbeci komutana, “15 Temmuz günü darbe girişimi sırasında ‘sıkıyönetim komutanı’ ilan edilmesinden kuşku duyup duymadığını sordu. Özbakır’ın Savcı Alper’e verdiği cevap ise akıllarda soru işareti yarattı. “ENİŞTEM BENİ NİYE ÖPTÜ  DİYE DÜŞÜNMEDİNİZ Mİ?” Davanın Savcısı Tuncay Alper, darbeci komutana yönelttiği sorunun devamında şu cümleleri kullandı; Sizi sıkıyönetim komutanı ilan etmişler. Bu kişileri tanımadığınızı söylüyorsunuz. Bu kararı Ege Ordu Komutanı'na, Genelkurmaya sormadınız mı? Karardan hiç şüphe duymadınız mı? Bayram değil seyran değil eniştem beni niye öptü diye düşünmediniz mi? Darbe girişiminin başarılı olsa bir anayasal bir suç olduğunu bilmiyor musunuz? Vali'yle, Emniyet Müdürü'yle, Ege Ordu Komutanı'yla birçok kez görüşmüşsünüz? Çok daha dikkatli davranmanız, durumu fark ederek karar vermeniz gerekmiyor muydu?” Diye sordu.  “DARBE BAŞARILI OLSAYDI SİZİN YERİNİZDE ÜNÜFORMALI İNSANLAR OLACAKTI! Özbakır, savcının sorusuna, “Böyle bir durumda kimin hangi şapkayı taktığını bilmediğim için yaptığım görüşmelere hep şüphe ile baktım. Subay kesiminin yüzde 70'i iç güvenlikle ilgili olarak hükümetin son yıllardaki kararlarına muhaliftir. Ben de bana ziyarete gelen birçok kişi ve kuruma çözüm süreci, Suriye ve Irak politikalarıyla ilgili muhalif sözler söyledim. Bu sözlerim darbe girişimcilerine ulaşmış olabilir. Bu nedenle bana bu görevi vermiş olabilirler. Askerleri Çardak'a göndermek için yazılı emir olmasında ısrar ettim. Çünkü, darbe başarılı olsaydı sizin yerinizde üniformalı insanlar olacaktı ve emre niye uymadın diye soracaktı. Daha kötü bir halde olacaktım” diye cevap verdi.    
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Denizli'de tutuklanan askerlerin yargılanmasına devam edildi.

Tutuklu olarak yargılanan ve aralarında Denizli 11’inci Komando Tugayı Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır’ında bulunduğu sanıkların dünkü savunmalarında medyaya ilginç detaylar yansıdı.

EGS Kongre ve Kültür Merkezi'nde devam eden davanın dünkü duruşmasında Denizli Cumhuriyet Başsavcısı tarafından, 11’inci Komando Tugayı Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır’a ilginç bir soru yöneltildi. Savcı Alper darbeci komutana, “15 Temmuz günü darbe girişimi sırasında sıkıyönetim komutanı’ ilan edilmesinden kuşku duyup duymadığını sordu. Özbakır’ın Savcı Alper’e verdiği cevap ise akıllarda soru işareti yarattı.

“ENİŞTEM BENİ NİYE ÖPTÜ

 DİYE DÜŞÜNMEDİNİZ Mİ?”

Davanın Savcısı Tuncay Alper, darbeci komutana yönelttiği sorunun devamında şu cümleleri kullandı; Sizi sıkıyönetim komutanı ilan etmişler. Bu kişileri tanımadığınızı söylüyorsunuz. Bu kararı Ege Ordu Komutanı'na, Genelkurmaya sormadınız mı? Karardan hiç şüphe duymadınız mı? Bayram değil seyran değil eniştem beni niye öptü diye düşünmediniz mi? Darbe girişiminin başarılı olsa bir anayasal bir suç olduğunu bilmiyor musunuz? Vali'yle, Emniyet Müdürü'yle, Ege Ordu Komutanı'yla birçok kez görüşmüşsünüz? Çok daha dikkatli davranmanız, durumu fark ederek karar vermeniz gerekmiyor muydu?” Diye sordu.

 “DARBE BAŞARILI OLSAYDI

SİZİN YERİNİZDE ÜNÜFORMALI

İNSANLAR OLACAKTI!

Özbakır, savcının sorusuna, “Böyle bir durumda kimin hangi şapkayı taktığını bilmediğim için yaptığım görüşmelere hep şüphe ile baktım. Subay kesiminin yüzde 70'i iç güvenlikle ilgili olarak hükümetin son yıllardaki kararlarına muhaliftir. Ben de bana ziyarete gelen birçok kişi ve kuruma çözüm süreci, Suriye ve Irak politikalarıyla ilgili muhalif sözler söyledim. Bu sözlerim darbe girişimcilerine ulaşmış olabilir. Bu nedenle bana bu görevi vermiş olabilirler. Askerleri Çardak'a göndermek için yazılı emir olmasında ısrar ettim. Çünkü, darbe başarılı olsaydı sizin yerinizde üniformalı insanlar olacaktı ve emre niye uymadın diye soracaktı. Daha kötü bir halde olacaktım” diye cevap verdi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.