Türkiye’nin İlk Arkeoloji Enstitüsü Kuruldu

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.03.2015 - 15:51, Güncelleme: 10.03.2015 - 15:53 3510+ kez okundu.
 

Türkiye’nin İlk Arkeoloji Enstitüsü Kuruldu

Türkiye’de Arkeoloji alanında yüksek lisans ve doktora eğitimi verecek olan ilk enstitü, Pamukkale Üniversitesi bünyesinde kuruldu.
PAÜ Arkeoloji Enstitüsü kurulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu’nun 2015/7309 sayılı kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın onayının ardından Resmi Gazetenin 9 Mart 2015 Pazartesi tarihli ve 29290 sayılı nüshası ile yayınlandı.   Pamukkale Üniversitesi bünyesinde kurulan Arkeoloji Enstitüsü, önümüzdeki akademik yıldan itibaren açılacak olup; Türkiye’de bu dalda çalışma yapacak olan bilim insanları burada yüksek lisans ve doktora yapma imkanı bulacaklar. Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin BAĞCI yaptığı açıklamada, Türkiye’nin ilk Arkeoloji Enstitüsü’nün PAÜ bünyesinde Denizli’de kurulmasına öncülük eden Ekonomi Bakanımız Nihat ZEYBEKÇİ’ye teşekkür etti.  PAÜ olarak son zamanlarda yaptıkları çalışmalarla hep ilkleri başardıklarını, Pamukkale Üniversitesi’nin ve Denizli’nin yeni açılacak olan Arkeoloji Enstitüsü için en uygun mekan ve coğrafi şartlara sahip olduğunu, bu koşulların bu alanda bilim insanı olarak çalışma yapmak isteyen kişiler için büyük bir şans ve ayrıcalık olacağını belirtti. 
Türkiye’de Arkeoloji alanında yüksek lisans ve doktora eğitimi verecek olan ilk enstitü, Pamukkale Üniversitesi bünyesinde kuruldu.
PAÜ Arkeoloji Enstitüsü kurulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu’nun 2015/7309 sayılı kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın onayının ardından Resmi Gazetenin 9 Mart 2015 Pazartesi tarihli ve 29290 sayılı nüshası ile yayınlandı.  
Pamukkale Üniversitesi bünyesinde kurulan Arkeoloji Enstitüsü, önümüzdeki akademik yıldan itibaren açılacak olup; Türkiye’de bu dalda çalışma yapacak olan bilim insanları burada yüksek lisans ve doktora yapma imkanı bulacaklar.
Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin BAĞCI yaptığı açıklamada, Türkiye’nin ilk Arkeoloji Enstitüsü’nün PAÜ bünyesinde Denizli’de kurulmasına öncülük eden Ekonomi Bakanımız Nihat ZEYBEKÇİ’ye teşekkür etti.  PAÜ olarak son zamanlarda yaptıkları çalışmalarla hep ilkleri başardıklarını, Pamukkale Üniversitesi’nin ve Denizli’nin yeni açılacak olan Arkeoloji Enstitüsü için en uygun mekan ve coğrafi şartlara sahip olduğunu, bu koşulların bu alanda bilim insanı olarak çalışma yapmak isteyen kişiler için büyük bir şans ve ayrıcalık olacağını belirtti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.