Tekden, Meme Kanserini Anlattı

DENİZLİ SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.10.2015 - 16:52, Güncelleme: 14.10.2015 - 16:52 3262+ kez okundu.
 

Tekden, Meme Kanserini Anlattı

Özel Tekden Hastanesi'nin ‘Ekim Ayı Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı' dolayısıyla 2 yıl önce başlattığı ‘Çare Erken Tanıda' isimli sosyal sorumluluk projesi, Ekim ayının başlaması ile birlikte yeniden start aldı.
TEKDEN HASTANESİ, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENT KONSEYİ KADIN MECLİSİ ÜYELERİ İLE MEME KANSERİ’Nİ KONUŞTU Tekden Hastanesi’nin öncülük ettiği, iş dünyası ve siyasi çevrelerin desteğiyle gelişen projede amaç; Denizli'deki kadınların meme kanseri konusunda geç kalmalarını önlemek, erken tanı ile bu kanser türünü yenebileceklerini vurgulamak. Hastane hekimlerinden Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Namık Özkan, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri ile bir araya gelerek meme kanserini, belirtilerini, nedenlerini ve meme kanserinin erken tanı ve tedavisi için neler yapılması gerektiğini anlattı. ‘KANSERE DEĞİL HAYATA ŞANS VERİN’ Özkan, Tekden Hastanesi olarak başlattıkları bu sosyal sorumluluk projesi ile meme kanserinde erken teşhise farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını belirterek, meme kanserinin erken teşhis ile yüzde 98 oranında iyileşebilen bir kanser türü olduğunu vurguladı. ‘Kansere değil hayata şans verin’ diyen Doç.Dr. Namık Özkan “Kanser türleri arasında ilk sıralarda yer alan meme kanserinden korunmada erken teşhis çok önemli bir yer tutar. Meme kanseri, kadınlarda en sık görülen kanser türüdür. 01–31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı etkinlikleri nedeniyle kadınlarımızın meme kanseri ile ilgili farkındalığını arttırmak ve konuya dikkatlerini çekmek amacıyla eğitimlerimiz, bilgilendirici broşür ve afişlerimiz dağıtılıp, konu ile ilgili basın aracılığıyla da bu kanser türüyle mücadelemizi başlatmış bulunuyoruz. Geçtiğimiz haftalarda Tekden Hastanesi personeli yakasına takmış olduğu pembe kurdelalar ile bu hastalığa savaş açıp erken tanının önemini duyurmak istedi. Yapmış olduğumuz bu çalışmamızdan güzel dönüşler alıyor olmamız bu yolda bizleri daha da mutlu ediyor. Kadınlarımızla kanserde erken tanı çemberinde buluşarak birlikte daha güçlü olacağımızı belirtmek isterim. Kanserden kaçarak veya çevremizden bunu saklayarak kendimize zarar vermenin ötesine geçemeyiz. Tekrar altını çiziyorum : ‘Meme kanseri erken tanı ile önlenebilir bir kanserdir’ dedi. Kadınlara yönelik farkındalık yaratmak amacıyla meme kanserine dikkat çekmek istediklerini ifade eden Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, "Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak meme kanserine yönelik bir etkinlik düzenledik. Meme kanserine duyarlılık haftası nedeniyle kadınlarımızı bilinçlendirmek istedik. Hepimiz meme kanserinin adını biliyoruz. Ama bunu aslında yaşayanlar daha iyi biliyor. Bizler okuyoruz ve okuduklarımızı kısa sürede unutabiliyoruz. Biz bu konuyu en iyi şekilde bilen bir doktorun bize bilgi vermesini istedik. Tekden Hastanesi hekimlerinden Doç. Dr. Namık Özkan, bu etkinlikte kadınlarımıza meme kanserinin nedenleri, erken tanı gibi konularda bilgiler verdi. Biz bu programlarla bir kadına ulaşabilir ve erken tanı ile kurtarabilirsek mutlu olacağız" diye konuştu.
Özel Tekden Hastanesi'nin ‘Ekim Ayı Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı' dolayısıyla 2 yıl önce başlattığı ‘Çare Erken Tanıda' isimli sosyal sorumluluk projesi, Ekim ayının başlaması ile birlikte yeniden start aldı.

TEKDEN HASTANESİ, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENT KONSEYİ KADIN MECLİSİ ÜYELERİ İLE MEME KANSERİ’Nİ KONUŞTU

Tekden Hastanesi’nin öncülük ettiği, iş dünyası ve siyasi çevrelerin desteğiyle gelişen projede amaç; Denizli'deki kadınların meme kanseri konusunda geç kalmalarını önlemek, erken tanı ile bu kanser türünü yenebileceklerini vurgulamak.

Hastane hekimlerinden Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Namık Özkan, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri ile bir araya gelerek meme kanserini, belirtilerini, nedenlerini ve meme kanserinin erken tanı ve tedavisi için neler yapılması gerektiğini anlattı.

‘KANSERE DEĞİL HAYATA ŞANS VERİN’

Özkan, Tekden Hastanesi olarak başlattıkları bu sosyal sorumluluk projesi ile meme kanserinde erken teşhise farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını belirterek, meme kanserinin erken teşhis ile yüzde 98 oranında iyileşebilen bir kanser türü olduğunu vurguladı. ‘Kansere değil hayata şans verin’ diyen Doç.Dr. Namık Özkan “Kanser türleri arasında ilk sıralarda yer alan meme kanserinden korunmada erken teşhis çok önemli bir yer tutar. Meme kanseri, kadınlarda en sık görülen kanser türüdür. 01–31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı etkinlikleri nedeniyle kadınlarımızın meme kanseri ile ilgili farkındalığını arttırmak ve konuya dikkatlerini çekmek amacıyla eğitimlerimiz, bilgilendirici broşür ve afişlerimiz dağıtılıp, konu ile ilgili basın aracılığıyla da bu kanser türüyle mücadelemizi başlatmış bulunuyoruz. Geçtiğimiz haftalarda Tekden Hastanesi personeli yakasına takmış olduğu pembe kurdelalar ile bu hastalığa savaş açıp erken tanının önemini duyurmak istedi. Yapmış olduğumuz bu çalışmamızdan güzel dönüşler alıyor olmamız bu yolda bizleri daha da mutlu ediyor. Kadınlarımızla kanserde erken tanı çemberinde buluşarak birlikte daha güçlü olacağımızı belirtmek isterim. Kanserden kaçarak veya çevremizden bunu saklayarak kendimize zarar vermenin ötesine geçemeyiz. Tekrar altını çiziyorum : ‘Meme kanseri erken tanı ile önlenebilir bir kanserdir’ dedi.

Kadınlara yönelik farkındalık yaratmak amacıyla meme kanserine dikkat çekmek istediklerini ifade eden Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, "Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak meme kanserine yönelik bir etkinlik düzenledik. Meme kanserine duyarlılık haftası nedeniyle kadınlarımızı bilinçlendirmek istedik. Hepimiz meme kanserinin adını biliyoruz. Ama bunu aslında yaşayanlar daha iyi biliyor. Bizler okuyoruz ve okuduklarımızı kısa sürede unutabiliyoruz. Biz bu konuyu en iyi şekilde bilen bir doktorun bize bilgi vermesini istedik. Tekden Hastanesi hekimlerinden Doç. Dr. Namık Özkan, bu etkinlikte kadınlarımıza meme kanserinin nedenleri, erken tanı gibi konularda bilgiler verdi. Biz bu programlarla bir kadına ulaşabilir ve erken tanı ile kurtarabilirsek mutlu olacağız" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.