"SAVULUN, GÜRLESİN PAŞA GELİYOR"

DENİZLİ SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.01.2017 - 13:47, Güncelleme: 09.01.2017 - 13:47 3294+ kez okundu.
 

"SAVULUN, GÜRLESİN PAŞA GELİYOR"

CHP Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin'e ilginç bir göndermede bulundu.
Cumhuriyet Halk Partisi Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin'i hedef alarak ilginç bir göndermede bulundu. Yazılı olarak bir açıkalama yapan Tabu, Başkan Hüseyin Gürlesin'in geçtiğimiz hafta attığı cuma mesajını eleştirdi. Tabu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, "Belediye başkanı olarak görev ve yetkisinin ne olduğunu unutan Hüseyin Gürlesin; 6 Ocak 2017 günü gönderdiği 'Cuma' mesajıyla Allah’tan  ümmeti Muhammede ve vatanımıza fetihler ihsan etmesi duasında bulunmuş. Yaklaşık üç yıldır görev yaptığı belediyede meclis salonunu bile yapamayan Belediye Başkanı, Pamukkale’deki otopark, hava kirliliği, imar, alt yapı, üst yapı gibi pek çok sorunla uğraşmak yerine, kendisini Padişah/sadrazam olmasa bile en azından akıncı beyi zannederek fütuhat duaları ediyor." dedi. Fetih kavramı, güçlü devletlerin savaş kazanarak toprak ve ganimetler elde etmesini meşru sayan eski bir anlayıştır diyen Tabu, "Bu emperyalist anlayış, 20. yüzyılda saldırı savaşını uluslararası hukuka aykırı gören ilkelerin yerleşmesiyle ortadan kalkmıştır. Günümüzde emperyalizmin bu kadar açık olmasa da çeşitli şekillerde benzer işgalleri ve sömürüsü elbette devam etmektedir. 21. yüzyılda demokratik temsil ve yönetim makamındaki bir belediye başkanına fetih duası yaptıran zihinsel muhakeme süreci nasıl işlemektedir diye sormak hakkımız vardır. Mesela Sayın Başkanın özellikle fethedilmesini istediği bir yer var mıdır acaba? Örneğin Şam’a girip Emevi Camiinde namaz kılmak istemekte midir? Veyahut NATO eşliğinde Libya mı fethedilmelidir? Veya Halep’e gidip Süleyman Şah Türbesinin eski yerini tekrar fethedelim mi demektedir? Halbuki tüm bunlar ülke gündeminde tartışılırken Gürlesin, elle tutulur tek kelime etmemişti. Sayın Gürlesin’in dış politikada bir karar veya danışma merci olmadığı sabit olduğuna göre; bu duasının, AKP kadrolarının her daim yaptığı gibi kutsal değerler üzerinden toplumu oyalamaktan ve gaz almaktan öte anlamı olmadığı ortadadır. Mavi Marmara için 20 milyon dolar karşılığı İsrail’le anlaşma yaparak açılan kamu davalarını, kanun gücüyle düşüren AKP yöneticilerini, Allah da bilmektedir kul da.   Topluma şirin gözükmek için kamunun gücü ve imkânlarıyla içi külliyen boş bir dindarlık kisvesi altında cumadan cumaya ham sofuluk yapmaya devam eden “Bakara-Makaracı” idarecilerimiz için bir dua da biz edelim. “Allah, size akıl fikir ve sorumluluk bilinci versin”  
CHP Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin'e ilginç bir göndermede bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin'i hedef alarak ilginç bir göndermede bulundu. Yazılı olarak bir açıkalama yapan Tabu, Başkan Hüseyin Gürlesin'in geçtiğimiz hafta attığı cuma mesajını eleştirdi.

Tabu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, "Belediye başkanı olarak görev ve yetkisinin ne olduğunu unutan Hüseyin Gürlesin; 6 Ocak 2017 günü gönderdiği 'Cuma' mesajıyla Allah’tan  ümmeti Muhammede ve vatanımıza fetihler ihsan etmesi duasında bulunmuş. Yaklaşık üç yıldır görev yaptığı belediyede meclis salonunu bile yapamayan Belediye Başkanı, Pamukkale’deki otopark, hava kirliliği, imar, alt yapı, üst yapı gibi pek çok sorunla uğraşmak yerine, kendisini Padişah/sadrazam olmasa bile en azından akıncı beyi zannederek fütuhat duaları ediyor." dedi.

Fetih kavramı, güçlü devletlerin savaş kazanarak toprak ve ganimetler elde etmesini meşru sayan eski bir anlayıştır diyen Tabu, "Bu emperyalist anlayış, 20. yüzyılda saldırı savaşını uluslararası hukuka aykırı gören ilkelerin yerleşmesiyle ortadan kalkmıştır. Günümüzde emperyalizmin bu kadar açık olmasa da çeşitli şekillerde benzer işgalleri ve sömürüsü elbette devam etmektedir.

21. yüzyılda demokratik temsil ve yönetim makamındaki bir belediye başkanına fetih duası yaptıran zihinsel muhakeme süreci nasıl işlemektedir diye sormak hakkımız vardır. Mesela Sayın Başkanın özellikle fethedilmesini istediği bir yer var mıdır acaba? Örneğin Şam’a girip Emevi Camiinde namaz kılmak istemekte midir? Veyahut NATO eşliğinde Libya mı fethedilmelidir? Veya Halep’e gidip Süleyman Şah Türbesinin eski yerini tekrar fethedelim mi demektedir? Halbuki tüm bunlar ülke gündeminde tartışılırken Gürlesin, elle tutulur tek kelime etmemişti.

Sayın Gürlesin’in dış politikada bir karar veya danışma merci olmadığı sabit olduğuna göre; bu duasının, AKP kadrolarının her daim yaptığı gibi kutsal değerler üzerinden toplumu oyalamaktan ve gaz almaktan öte anlamı olmadığı ortadadır. Mavi Marmara için 20 milyon dolar karşılığı İsrail’le anlaşma yaparak açılan kamu davalarını, kanun gücüyle düşüren AKP yöneticilerini, Allah da bilmektedir kul da.  

Topluma şirin gözükmek için kamunun gücü ve imkânlarıyla içi külliyen boş bir dindarlık kisvesi altında cumadan cumaya ham sofuluk yapmaya devam eden “Bakara-Makaracı” idarecilerimiz için bir dua da biz edelim.

“Allah, size akıl fikir ve sorumluluk bilinci versin”

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.