Paü’de Muhteşem Açılış
Paü’de Muhteşem Açılış
Pamukkale Üniversitesi’nde “El Sanatları-Dokuma” temalı bahar şenliklerinin açılışı yapıldı. Açılışta mobilya ve fotoğraf sergileri ile yöresel ürünlerin sergilendiği standlar gezildi, kortej yürüyüşü, defile ve konserle gece sona erdi.
Pamukkale Üniversitesi’nde her yıl düzenlenen bahar şenliklerinin bu yılki teması “El Sanatları-Dokuma” olarak belirlendi. PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Vali Abdülkadir Demir, Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Değirmenci, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, ilçe belediye başkanları, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
Şenliğin açılışında ilk olarak belediyeler tarafından kurulan standlar dolaşıldı. Yörenin özelliklerini anlatan ürünlerin yer aldığı standlarda özellikle dokuma tezgahları büyük ilgi gördü. Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Malzeme ve Malzeme İşleme Teknolojileri Bölümü Mobilya ve Dekorasyon Programı öğrencileri tarafından yapılan mobilyalar ve ahşap dekoratif ürünler sergilendi. Daha sonra Honaz Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin “Öğrenci Gözüyle Honaz” fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleşti.
Açılışların ardından davetliler ve öğrenci topluluklarının yer aldığı kortej, Kongre ve Kültür Merkezi önünden Gölbahçe şenlik alanına yürüdü. Şenlik alanında PAÜ Halk Oyunları Topluluğu muhteşem bir gösteri sundu.
DEFİLELER BÜYÜLEDİ
Denizli Teknik Bilimler MYO ve Buldan MYO Moda Tasarımı Programları tarafından sunulan “2015 İlkbahar-Yaz Moda Trendleri” temalı defile, büyük beğeni topladı. Ağırlıklı olarak Buldan yöresi ipekli dokumalarından tasarlanan koleksiyonun yer aldığı defilede, 50 kıyafet sergilendi. ‘Tarih 0.2’ ve ‘Odaklanmak’ başlığı altında düzenlenen gösteride el işleri tasarımları dikkat çekti.
HALK MÜZİĞİ İLE COŞTULAR
Defilenin ardından Pamukkale Üniversitesi Türk Halk Müziği Topluluğu müthiş bir konser verdi. Şef Öğretim Görevlisi Zuhal Feray Şenkibar yönetiminde sahneye çıkan THM Topluluğu, seslendirdiği türkülerle davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı. Yaklaşık 3 bin kişinin izlediği konserde tüm davetliler türküler eşliğinde halaylar çekti. Konser sonunda Rektör Bağcı, Şef Öğr. Gör. Zuhal Feray Şenkibar’ateşekkür ederek çiçek takdim etti.
HAFTA BOYU EĞLENCE VARDI
Pamukkale Üniversitesi’nde son bir haftada birçok organizasyon gerçekleşti. Etkinlikler arasında Aydın Adnan Menderes Üniversitesi tarafından “Arşın Mal Alan” opereti, ünlü rock sanatçısı Umut Kaya konseri, Şef Okt. Hulusi Şimşek yönetiminde Türk Müziği Topluluğu Konseri, Batı Edebiyatları ve Sanat Topluluğu tarafından hazırlanan dans ve pandomim gösterileri yer aldı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.