PAÜ’DE “DÜŞÜNME DOSTU SINIFLAR” TARTIŞILDI

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.01.2016 - 15:38, Güncelleme: 23.01.2016 - 15:38 6011+ kez okundu.
 

PAÜ’DE “DÜŞÜNME DOSTU SINIFLAR” TARTIŞILDI

Pamukkale Üniversitesi, ülkemizin yetiştirdiği önemli program geliştirme uzmanlarından birisi olan Prof. Dr. Ahmet Doğanay’ı misafir etti.
Eğitim Bilimleri Enstitüsü tarafından düzenlenen “Düşünme Dostu Sınıflar: Sınıfta Düşünmeyi Öğrenme” adlı konferans, Denizli’de farklı kademelerde görev yapan öğretmen ve yöneticileri bir araya getirdi. Büyük ilgi gören konferansın açılışında konuşan Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ramazan Baştürk; “Eğitim Bilimleri Enstitüsü olarak üniversitemizin ortaya koyduğu vizyon ve misyonuna uygun bir şekilde çalışıyoruz. Öncelikli hedefimiz, içinde bulunduğumuz toplumun daha ileriye gitmesini sağlamak. Bu hedefe varmak için başta İl Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere tüm paydaşlarımızla yakın ilişki kuruyoruz. Bugünkü etkinliğimiz de uzun vadeli hedeflerimizin önemli kilometre taşlarından birisi. Umarım Denizli’deki tüm eğitim dünyası için hayırlı bir konferans olur. Türk Eğitim Sistemine büyük hizmetler yapmış, önemli bir bilim adamı olan Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Doğanay’ı, Pamukkale Üniversitesi’nde ağırlamaktan son derece mutluyuz” dedi. Prof. Dr. Ahmet Doğanay verdiği konferansta, etkili öğrenme ortamlarının en belirgin özelliklerinin on maddede toplanabileceğini söyledi. Doğanay, bunların öğrencilerin iyi, üst düzey düşünme gerektiren sorular sorması, soru sormaya cevap vermeden daha fazla değer verilmesi, düşüncelerin çok farklı kaynaklardan gelmesi, çok çeşitli öğrenme-öğretme model, yöntem ve stratejileri kullanılması, sınıftaki öğrenmelerin gerçek yaşamla ilişkilendirilmesi, öğrenmenin çeşitli yollarla kişiselleştirilmesi, değerlendirmenin öğrenme odaklı, otantik, şeffaf ve asla ceza içermemesi, başarı ölçütlerinin sadece akademik değil, diğer önemli özellikleri de içermesi ve şeffaf olması, etkili öğrenme alışkanlıkları sınıfta model olarak sürekli gösterilmesi ve uygulama için sürekli fırsatlar yaratılması olduğunu ifade etti. Seminer, katılımcıların yapmış olduğu eleştiri, katkı, yorum, soru ve önerilerle tamamlandı.
Pamukkale Üniversitesi, ülkemizin yetiştirdiği önemli program geliştirme uzmanlarından birisi olan Prof. Dr. Ahmet Doğanay’ı misafir etti.

Eğitim Bilimleri Enstitüsü tarafından düzenlenen “Düşünme Dostu Sınıflar: Sınıfta Düşünmeyi Öğrenme” adlı konferans, Denizli’de farklı kademelerde görev yapan öğretmen ve yöneticileri bir araya getirdi.

Büyük ilgi gören konferansın açılışında konuşan Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ramazan Baştürk; “Eğitim Bilimleri Enstitüsü olarak üniversitemizin ortaya koyduğu vizyon ve misyonuna uygun bir şekilde çalışıyoruz. Öncelikli hedefimiz, içinde bulunduğumuz toplumun daha ileriye gitmesini sağlamak. Bu hedefe varmak için başta İl Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere tüm paydaşlarımızla yakın ilişki kuruyoruz. Bugünkü etkinliğimiz de uzun vadeli hedeflerimizin önemli kilometre taşlarından birisi. Umarım Denizli’deki tüm eğitim dünyası için hayırlı bir konferans olur. Türk Eğitim Sistemine büyük hizmetler yapmış, önemli bir bilim adamı olan Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Doğanay’ı, Pamukkale Üniversitesi’nde ağırlamaktan son derece mutluyuz” dedi.

Prof. Dr. Ahmet Doğanay verdiği konferansta, etkili öğrenme ortamlarının en belirgin özelliklerinin on maddede toplanabileceğini söyledi. Doğanay, bunların öğrencilerin iyi, üst düzey düşünme gerektiren sorular sorması, soru sormaya cevap vermeden daha fazla değer verilmesi, düşüncelerin çok farklı kaynaklardan gelmesi, çok çeşitli öğrenme-öğretme model, yöntem ve stratejileri kullanılması, sınıftaki öğrenmelerin gerçek yaşamla ilişkilendirilmesi, öğrenmenin çeşitli yollarla kişiselleştirilmesi, değerlendirmenin öğrenme odaklı, otantik, şeffaf ve asla ceza içermemesi, başarı ölçütlerinin sadece akademik değil, diğer önemli özellikleri de içermesi ve şeffaf olması, etkili öğrenme alışkanlıkları sınıfta model olarak sürekli gösterilmesi ve uygulama için sürekli fırsatlar yaratılması olduğunu ifade etti.

Seminer, katılımcıların yapmış olduğu eleştiri, katkı, yorum, soru ve önerilerle tamamlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
aohbet islami sohbetler omegle tv türk sohbet cinsel sohbet dini chat etanj armatür