PAMUKKALE SEÇİMLERİ İPTAL Mİ?

DENİZLİ SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.11.2017 - 17:18, Güncelleme: 27.11.2017 - 23:24 3541+ kez okundu.
 

PAMUKKALE SEÇİMLERİ İPTAL Mİ?

Cumartesi günü gerçekleştirilen CHP Pamukkale İlçe Kongresi iptal edilebilir. Başkan Osman Tabu'nun tüzüğe uymadığı gerekçesiyle bazı partililerin İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulunulduğu öğrenildi. İtirazın gerekçesi ise Tabu'nun 2 yıllık görev süresinin doldurmamış olması.
Geçtiğimiz Cumartesi günü 2. Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştiren CHP Pamukkale İlçe Başkanlığı seçimleri iptal olabilir. Bu gün Pamukkale İlçe Seçim Kurulu'na giden bazı partililer, seçimlerin tekrarlanması için dilekçe verdiği öğrenildi. Gerekçe ise, Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu'nun tüzüğe uymayarak genel merkez tarafından gönderilen yazıda belirtilen kongre takvimine göre hareket etmemesi gerekçe gösterildi. CHP Genel Merkezi tarafından il ve ilçe başkanlıklarına gönderilen yazıda belirtilen zaman çizelgesine uyulmadığı, 9 Aralık Cumartesi günü yapılması gerekirken seçimlerin 25 Kasım 2017 tarihinde yapıldığına dikkat çekildi. Bu durumda 25 Kasım tarihinde yapılan seçimler göz önünde bulundurulduğunda Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu'nun henüz görev yılını doldurmadığı sonucu ortaya çıkıyor.  TABU'NUN BUNDAN HABERİ YOK MU? Bazı CHP'li isimlerin verdiği dilekçe de, genel merkez tarafından gönderilen ve kongre takvimleri hakkında uyulması gereken kuralların yer aldığı yazı İlçe Seçim Kurulu'na sonuldu. Tüzüğe göre, "Merkez Yönetim Kurulunun 3 Mayıs 2017 tarihli kararı ile "Olağan Kongre Takvimi" Uygulanmaya başlamıştır. Bu nedenle, daha önce tarafınıza gönderilen ve bitiş tarihili 24 Eylül 2017 Pazar günü olan "Muhtarlık Bölgesel Delegeleri ve Parti içi seçimleri"nin bitiş tarihi 2 Ekim 2017 Pazar  olarak belirlenmiştir. Ayrıca, Parti Tüzüğümüzün 46 ve 47. maddelerine "İl ve İlçe Kongreleri iki yılda bir toplanır hükmü gereğince, İl ve İlçe kongrelerinin herhangi bir itiraza sebebiyet verilmemesi için, ekte gönderilen bir önceki İl ve İlçe kongre tarihlerinin dikkate alınarak belirlenmesi arz edilmektedir." deniliyor.  Genel Merkez tarafından İl ve İlçe Başkanlıklarına gönerilen kongre takvimine Pamukkale İlçe Başkanlığı seçimlerinin 9 Aralık 2017 günü yapılması gerekiyor. Bir hukukçu olarak öne çıkan Başkan Osman Tabu'nun nasıl böyle bir hata yaptığı merak edilen sorula arasında yerini aldı.  Yapılan itirazları değerlendiren İlçe Seçim Kurulu'nun yarın mesai bitimine kadar bir karar vermesi bekleniyor. 
Cumartesi günü gerçekleştirilen CHP Pamukkale İlçe Kongresi iptal edilebilir. Başkan Osman Tabu'nun tüzüğe uymadığı gerekçesiyle bazı partililerin İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulunulduğu öğrenildi. İtirazın gerekçesi ise Tabu'nun 2 yıllık görev süresinin doldurmamış olması.

Geçtiğimiz Cumartesi günü 2. Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştiren CHP Pamukkale İlçe Başkanlığı seçimleri iptal olabilir. Bu gün Pamukkale İlçe Seçim Kurulu'na giden bazı partililer, seçimlerin tekrarlanması için dilekçe verdiği öğrenildi. Gerekçe ise, Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu'nun tüzüğe uymayarak genel merkez tarafından gönderilen yazıda belirtilen kongre takvimine göre hareket etmemesi gerekçe gösterildi. CHP Genel Merkezi tarafından il ve ilçe başkanlıklarına gönderilen yazıda belirtilen zaman çizelgesine uyulmadığı, 9 Aralık Cumartesi günü yapılması gerekirken seçimlerin 25 Kasım 2017 tarihinde yapıldığına dikkat çekildi. Bu durumda 25 Kasım tarihinde yapılan seçimler göz önünde bulundurulduğunda Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu'nun henüz görev yılını doldurmadığı sonucu ortaya çıkıyor. 

TABU'NUN BUNDAN HABERİ YOK MU?

Bazı CHP'li isimlerin verdiği dilekçe de, genel merkez tarafından gönderilen ve kongre takvimleri hakkında uyulması gereken kuralların yer aldığı yazı İlçe Seçim Kurulu'na sonuldu. Tüzüğe göre, "Merkez Yönetim Kurulunun 3 Mayıs 2017 tarihli kararı ile "Olağan Kongre Takvimi" Uygulanmaya başlamıştır. Bu nedenle, daha önce tarafınıza gönderilen ve bitiş tarihili 24 Eylül 2017 Pazar günü olan "Muhtarlık Bölgesel Delegeleri ve Parti içi seçimleri"nin bitiş tarihi 2 Ekim 2017 Pazar  olarak belirlenmiştir. Ayrıca, Parti Tüzüğümüzün 46 ve 47. maddelerine "İl ve İlçe Kongreleri iki yılda bir toplanır hükmü gereğince, İl ve İlçe kongrelerinin herhangi bir itiraza sebebiyet verilmemesi için, ekte gönderilen bir önceki İl ve İlçe kongre tarihlerinin dikkate alınarak belirlenmesi arz edilmektedir." deniliyor. 

Genel Merkez tarafından İl ve İlçe Başkanlıklarına gönerilen kongre takvimine Pamukkale İlçe Başkanlığı seçimlerinin 9 Aralık 2017 günü yapılması gerekiyor. Bir hukukçu olarak öne çıkan Başkan Osman Tabu'nun nasıl böyle bir hata yaptığı merak edilen sorula arasında yerini aldı. 

Yapılan itirazları değerlendiren İlçe Seçim Kurulu'nun yarın mesai bitimine kadar bir karar vermesi bekleniyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.