ÖZTÜRK YENİ BİR İDDİADA BULUNDU!

DENİZLİ SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.02.2019 - 17:22, Güncelleme: 23.02.2019 - 17:22 3868+ kez okundu.
 

ÖZTÜRK YENİ BİR İDDİADA BULUNDU!

İYİ Parti Zeybekci'nin adaylığınaitiraz etmişti. Zeybekci'den o itiraza belgeli yanıt geldi.
İYİ Parti'den yapılan açıklamaya göre, Zeybekci’nin halen "Ekonomi Politikaları Kurulu Başkanvekili" görevinde bulunduğu ve halen maaş aldığı iddia edilerek adaylık başvurusunun iptali için İl Seçim Kurulu’na iraz dilekçesi sundu. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar imzalı sunulan dilekçede, "Cumhurbaşkanlığı merkez teşkıla kadroları içinde Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Polik Kurulları (9 adet) bulunmaktadır. Bu kurullar 1 No'lu KHK ile tanımlanmış, görev ve yetkileri 4. Kısım madde 22'de belirlenmişr. En az üç üyeden oluşan bu kurullar Cumhurbaşkanınca atanır ve kurul üyelerinden birini başkanvekili olarak görevlendirir. Bu kurullar kamu görevi yapmakta olduğu ve bu kurullara atanan kişiler de kamu görevlisi statüsünde olduğu bilinmektedir. 2972 sayılı Mahalli İdareler seçimi hakkında kanunun 17. Maddesinde aday olabilmek için görevlerinden ayrılmak zorunda olmayan kamu görevlilerinin hangileri olduğu ayrınlı biçimde düzenledndiği halde, isfaları zorunlu bulunan kamu görevlilerinin kimler olduğu hususunda düzenleme bulunmadığından af yapılan 2839 sayılı Milletvekilleri seçimi kanunun 18. Maddesi uygulanması gerekmektedir. 2839 sayılı Milletvekili seçim Kanunu'nun "Adaylık için çekilmesi gerekenler" başlıklı 18. Maddesi "... Yapkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri, ... Genel ve ara seçimleri başlangıcından 1 ay önce YSK kararının ilanından başlayarak 7 gün içinde görevlerinden ayrılma isteğinde bulunmadıkça adaylıklarını koyamazlar ve aday gösterilemezler..." Hükmüne göre; bu kişilerin 31 Mart seçimleri için geçerli olan, "Kamu görevlilerinin en geç 1 Aralık 2018 tarihine kadar isfa etme zorunluluğuna" uymaları gerekmektedir. İşbu irazımıza konu, AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Nihat Zeybekci'nin de; "Ekonomi Polikaları Kurulu Başkanvekili" olarak görev yapğı bilindiğine göre; 1 Aralık 2018 tarihine kadar bu görevinden isfa etmemiş olduğu ve 1 Aralık 2018'den bu yanan kendisine halen maaş olarak ödeme yapılmakta olduğu hususları nazarı dikkate alınarak; adaylık başvurusuna yasal süresi içerisinde iraz ediyor, adaylık başvurusunun reddedilmesini saygılarımla arz ve talep ediyoruz"   İddialar ve iraz üzerine Cumhur İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci ise görevinden yasal süre olan 1 Aralık 2018 öncesi istifa ettiğini bildirirken, istifa belgesini kamuoyuyla paylaştı.  İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk ise sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda "Bu istifayı 30.Kasım.2018’de yapıldı ise şimdiye kadar kamuoyuna neden paylaşılmamıştır.İtiraz edince mi belge sunmak aklına gelmiş. Alalade bir görev ve şahıs mı ki bu istifası gerçekten o zaman yapıldıysa mutlaka basına düşerdi. Sonradan belge hazırlamak kolay. Konu ciddi olmasa bu kadar hızlı cevap vermezdi. 1 Aralık’tan bu yana maaş almadığını ispatlasın" diyerek yeni bir iddia ortaya attı.  İŞTE ZEYBEKCİ'NİN PAYLAŞTIĞI O BELGE 
İYİ Parti Zeybekci'nin adaylığınaitiraz etmişti. Zeybekci'den o itiraza belgeli yanıt geldi.

İYİ Parti'den yapılan açıklamaya göre, Zeybekci’nin halen "Ekonomi Politikaları Kurulu Başkanvekili" görevinde bulunduğu ve halen maaş aldığı iddia edilerek adaylık başvurusunun iptali için İl Seçim Kurulu’na iraz dilekçesi sundu. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar imzalı sunulan dilekçede, "Cumhurbaşkanlığı merkez teşkıla kadroları içinde Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Polik Kurulları (9 adet) bulunmaktadır. Bu kurullar 1 No'lu KHK ile tanımlanmış, görev ve yetkileri 4. Kısım madde 22'de belirlenmişr. En az üç üyeden oluşan bu kurullar Cumhurbaşkanınca atanır ve kurul üyelerinden birini başkanvekili olarak görevlendirir. Bu kurullar kamu görevi yapmakta olduğu ve bu kurullara atanan kişiler de kamu görevlisi statüsünde olduğu bilinmektedir. 2972 sayılı Mahalli İdareler seçimi hakkında kanunun 17. Maddesinde aday olabilmek için görevlerinden ayrılmak zorunda olmayan kamu görevlilerinin hangileri olduğu ayrınlı biçimde düzenledndiği halde, isfaları zorunlu bulunan kamu görevlilerinin kimler olduğu hususunda düzenleme bulunmadığından af yapılan 2839 sayılı Milletvekilleri seçimi kanunun 18. Maddesi uygulanması gerekmektedir. 2839 sayılı Milletvekili seçim Kanunu'nun "Adaylık için çekilmesi gerekenler" başlıklı 18. Maddesi "... Yapkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri, ... Genel ve ara seçimleri başlangıcından 1 ay önce YSK kararının ilanından başlayarak 7 gün içinde görevlerinden ayrılma isteğinde bulunmadıkça adaylıklarını koyamazlar ve aday gösterilemezler..." Hükmüne göre; bu kişilerin 31 Mart seçimleri için geçerli olan, "Kamu görevlilerinin en geç 1 Aralık 2018 tarihine kadar isfa etme zorunluluğuna" uymaları gerekmektedir. İşbu irazımıza konu, AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Nihat Zeybekci'nin de; "Ekonomi Polikaları Kurulu Başkanvekili" olarak görev yapğı bilindiğine göre; 1 Aralık 2018 tarihine kadar bu görevinden isfa etmemiş olduğu ve 1 Aralık 2018'den bu yanan kendisine halen maaş olarak ödeme yapılmakta olduğu hususları nazarı dikkate alınarak; adaylık başvurusuna yasal süresi içerisinde iraz ediyor, adaylık başvurusunun reddedilmesini saygılarımla arz ve talep ediyoruz" 

 İddialar ve iraz üzerine Cumhur İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci ise görevinden yasal süre olan 1 Aralık 2018 öncesi istifa ettiğini bildirirken, istifa belgesini kamuoyuyla paylaştı. 

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk ise sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda "Bu istifayı 30.Kasım.2018’de yapıldı ise şimdiye kadar kamuoyuna neden paylaşılmamıştır.İtiraz edince mi belge sunmak aklına gelmiş.
Alalade bir görev ve şahıs mı ki bu istifası gerçekten o zaman yapıldıysa mutlaka basına düşerdi. Sonradan belge hazırlamak kolay. Konu ciddi olmasa bu kadar hızlı cevap vermezdi. 1 Aralık’tan bu yana maaş almadığını ispatlasın" diyerek yeni bir iddia ortaya attı. 

İŞTE ZEYBEKCİ'NİN PAYLAŞTIĞI O BELGE 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.