"otizm Dostu" Büyükşehir

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.04.2015 - 11:53, Güncelleme: 04.04.2015 - 11:58 3799+ kez okundu.
 

"otizm Dostu" Büyükşehir

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Otizm Derneği ile "Otizm Dostu Belediye" protokolü imzaladı.
Otizmli bireylerin toplumsal entegrasyonunun sağlanması için sürdürülebilir politikaların oluşturulması, toplumun tüm kesimlerinde otizmle ilgili farkındalığının artırılması, olumsuz toplumsal algının değiştirilmesi ve otizmli bireylerin karşılaştığı ayrımcılıklarla mücadelede Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Denizli Otizm Derneği arasında, "Otizm Dostu Belediye" protokolü imzalandı. Denizli Otizm Derneği ile Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında yapılan protokol törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Erdal Işık, Denizli Otizm Derneği Başkanı Dudu Karaman Dinç ve Denizli Otizm Derneği yönetimi katıldı. Başkan Zolan, burada yaptığı konuşmada, çok anlamlı bir gün olan Dünya Otizm Farkındalık Günü'nde "Otizm Dostu Belediye" protokolü imzaladıklarını belirtti. "Derneğimizle beraber yürüyeceğiz" Başkan Zolan, "Ailelerimize destek olma, çocuklarımıza ve size daha fazla fırsat sunabilmek adına belediyemiz daha fazla gayret sarf edecek. Bu farkındalığı herkesin görmesini ve fark etmesini sağlama noktasında inşallah derneğimizle beraber yürüyeceğiz. Ben özellikle bu konuya sahip çıktığınız için, gönüllü olarak yola çıktığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. İnşallah birlikte yürür çocuklarımıza, dolayısıyla geleceğimize sahip çıkarız" dedi. Dernek Başkanı Dinç ise, Dünya Otizm Farkındalık Günü'nün aynı zamanda derneklerinin de birinci kuruluş yıldönümü olduğuna dikkat çekerek, "Böyle anlamlı bir günde Büyükşehir Belediyesi olarak 'Otizm Dostu Belediye' olmayı kabul ettiğiniz ve bu konuda bizimle protokol imzaladığınız için çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Konuşmaların ardından  protokol Başkan Zolan ve Dinç tarafından imzalandı. İşbirliği protokolü Protokol ile otizmli bireylerin toplumsal entegrasyonunun sağlanması için sürdürülebilir politikaların oluşturulması, toplumun tüm kesimlerinde otizmle ilgili farkındalığının artırılması, olumsuz toplumsal algının değiştirilmesi ve otizmli bireylerin karşılaştığı ayrımcılıklarla mücadelede Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Denizli Otizm Derneği işbirliği yapacak. Başta eğitim ve spor olmak üzere bir çok konuda destek verilecek.        
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Otizm Derneği ile "Otizm Dostu Belediye" protokolü imzaladı.

Otizmli bireylerin toplumsal entegrasyonunun sağlanması için sürdürülebilir politikaların oluşturulması, toplumun tüm kesimlerinde otizmle ilgili farkındalığının artırılması, olumsuz toplumsal algının değiştirilmesi ve otizmli bireylerin karşılaştığı ayrımcılıklarla mücadelede Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Denizli Otizm Derneği arasında, "Otizm Dostu Belediye" protokolü imzalandı. Denizli Otizm Derneği ile Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında yapılan protokol törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Erdal Işık, Denizli Otizm Derneği Başkanı Dudu Karaman Dinç ve Denizli Otizm Derneği yönetimi katıldı. Başkan Zolan, burada yaptığı konuşmada, çok anlamlı bir gün olan Dünya Otizm Farkındalık Günü'nde "Otizm Dostu Belediye" protokolü imzaladıklarını belirtti.

"Derneğimizle beraber yürüyeceğiz"

Başkan Zolan, "Ailelerimize destek olma, çocuklarımıza ve size daha fazla fırsat sunabilmek adına belediyemiz daha fazla gayret sarf edecek. Bu farkındalığı herkesin görmesini ve fark etmesini sağlama noktasında inşallah derneğimizle beraber yürüyeceğiz. Ben özellikle bu konuya sahip çıktığınız için, gönüllü olarak yola çıktığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. İnşallah birlikte yürür çocuklarımıza, dolayısıyla geleceğimize sahip çıkarız" dedi. Dernek Başkanı Dinç ise, Dünya Otizm Farkındalık Günü'nün aynı zamanda derneklerinin de birinci kuruluş yıldönümü olduğuna dikkat çekerek, "Böyle anlamlı bir günde Büyükşehir Belediyesi olarak 'Otizm Dostu Belediye' olmayı kabul ettiğiniz ve bu konuda bizimle protokol imzaladığınız için çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Konuşmaların ardından  protokol Başkan Zolan ve Dinç tarafından imzalandı.

İşbirliği protokolü

Protokol ile otizmli bireylerin toplumsal entegrasyonunun sağlanması için sürdürülebilir politikaların oluşturulması, toplumun tüm kesimlerinde otizmle ilgili farkındalığının artırılması, olumsuz toplumsal algının değiştirilmesi ve otizmli bireylerin karşılaştığı ayrımcılıklarla mücadelede Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Denizli Otizm Derneği işbirliği yapacak. Başta eğitim ve spor olmak üzere bir çok konuda destek verilecek.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.