MADDE KULLANIMININ TEMELİNDE AİLE PROBLEMLERİ VAR

İLÇE HABERLERİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.12.2015 - 09:46, Güncelleme: 01.12.2015 - 09:46 4052+ kez okundu.
 

MADDE KULLANIMININ TEMELİNDE AİLE PROBLEMLERİ VAR

Uyuşturucu Madde ve Bağımlılığı ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu 2015 yılı 9. toplantısı, Vali Şükrü Kocatepe başkanlığında yapıldı.
Valilik Konferans Salonunda yapılan toplantıya Vali Şükrü Kocatepe, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Vali Yardımcısı Ekrem Büyükata, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Başoğlan, ilgili Daire Müdürleri ve kurul temsilcileri katıldı. İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Tütün-Bağımlılık Yapıcı Maddeler ve Bağımlılıkla Mücadele Birimi Şube Müdürü Uzm. Dr. Mine Solakoğlu Uçar; uyuşturucu ile ilgili genel bilgiler, dünyada durum, Türkiye’de durum, İlimizde durum ve Gaziantep’te bulunan Oya Bahadır Yüksel Gençlik Merkezi’nin çalışmaları hakkında örnek bilgiler verdi.Daha sonra İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla  Mücadele Şube Müdürü Erhan Koç, Denizli’de geçtiğimiz yıl ve bu yıl Kasım ayına kadar, emniyet birimlerince uyuşturucu madde ile mücadele konusunda yapılan çalışmalar, narkotik olayların değerlendirilmesi, örnek operasyonlar, NARKOTİM çalışmaları ve uyuşturucu ile ilgili takip çalışma sistemi hakkında katılımcıları bilgilendirdi.İl Emniyet Müdürlüğü’nün bilgilendirmesinin ardından İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yarbay Hasan Hüseyin Erkmen de kendi sorumluluk bölgelerindeki uyuşturucu ile mücadeleye karşı yaptıkları faaliyetler hakkında bilgiler verdi.Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper; uyuşturucu kullanımı, bulundurulması ve satışı ile ilgili hukuki ceza ve yükümlülükler ile mevzuattaki gelişmeler hakkında bilgiler verdi. Uyuşturucu kullananların cezalandırılması yerine tedavi edilmesinin önemine değinen Cumhuriyet Başsavcımız "Biz denetim serbestlik şube müdürlüğümüzce yeni projeler geliştirdik. İlgili kolluk birimleri ve halk sağlığı üniteleri ile eşgüdüm halinde çalışılması halinde netice alımını hızlandıracağı kanaatindeyim." dedi.
Uyuşturucu Madde ve Bağımlılığı ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu 2015 yılı 9. toplantısı, Vali Şükrü Kocatepe başkanlığında yapıldı.

Valilik Konferans Salonunda yapılan toplantıya Vali Şükrü Kocatepe, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Vali Yardımcısı Ekrem Büyükata, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Başoğlan, ilgili Daire Müdürleri ve kurul temsilcileri katıldı.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Tütün-Bağımlılık Yapıcı Maddeler ve Bağımlılıkla Mücadele Birimi Şube Müdürü Uzm. Dr. Mine Solakoğlu Uçar; uyuşturucu ile ilgili genel bilgiler, dünyada durum, Türkiye’de durum, İlimizde durum ve Gaziantep’te bulunan Oya Bahadır Yüksel Gençlik Merkezi’nin çalışmaları hakkında örnek bilgiler verdi.Daha sonra İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla  Mücadele Şube Müdürü Erhan Koç, Denizli’de geçtiğimiz yıl ve bu yıl Kasım ayına kadar, emniyet birimlerince uyuşturucu madde ile mücadele konusunda yapılan çalışmalar, narkotik olayların değerlendirilmesi, örnek operasyonlar, NARKOTİM çalışmaları ve uyuşturucu ile ilgili takip çalışma sistemi hakkında katılımcıları bilgilendirdi.İl Emniyet Müdürlüğü’nün bilgilendirmesinin ardından İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yarbay Hasan Hüseyin Erkmen de kendi sorumluluk bölgelerindeki uyuşturucu ile mücadeleye karşı yaptıkları faaliyetler hakkında bilgiler verdi.Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper; uyuşturucu kullanımı, bulundurulması ve satışı ile ilgili hukuki ceza ve yükümlülükler ile mevzuattaki gelişmeler hakkında bilgiler verdi. Uyuşturucu kullananların cezalandırılması yerine tedavi edilmesinin önemine değinen Cumhuriyet Başsavcımız "Biz denetim serbestlik şube müdürlüğümüzce yeni projeler geliştirdik. İlgili kolluk birimleri ve halk sağlığı üniteleri ile eşgüdüm halinde çalışılması halinde netice alımını hızlandıracağı kanaatindeyim." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.