İhracat Bu Teknikle Katlanacak

DENİZLİ EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.04.2015 - 12:35, Güncelleme: 30.04.2015 - 12:39 3967+ kez okundu.
 

İhracat Bu Teknikle Katlanacak

Emek yoğun üretimden teknik üretime yönelen tekstil ihracatçıları, Teknik Tekstiller Araştırma ve Uygulama Merkezi ile teknik tekstil üretimine ağırlık verecek. Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği koordinasyonunda, İzmir Kalkınma Ajansı desteği ve Dokuz Eylül Üniversitesi ortaklığı ile hayata geçirilecek bir “Teknik Tekstiller Araştırma ve Uygulama Merkezi” kuruluyor
Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Genel Kurul toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Ünlütürk, Birliklerinin girişimiyle İzmir Kalkınma Ajansı finansal desteği ve Dokuz Eylül Üniversitesi ortaklığında 2014 yılı sonunda proje sözleşmesi imzalanan Teknik Tekstiller Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin kuruluş çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını, koordinatör ve uzman personel alımları ile yer tahsisisin yapıldığını, merkezin faaliyet göstereceği binada tadilat ve altyapı çalışmalarının kısa süre içinde tamamlanmasını takiben Merkezin 2 aya kadar faaliyete geçmesini planladıklarını ifade etti. Tekstil firmaları bilgilendirilecek Teknik Tekstiller Araştırma ve Uygulama Merkezi uzmanlarının önümüzdeki günlerde işbirliği kuruluşları ile birlikte sektörde geleneksel tekstil alanında faaliyet gösteren ve teknik tekstillere geçmek isteyen firmaları ziyaret etmeye başlayacaklarını vurgulayan Ünlütürk, “Teknik Tekstiller Araştırma Merkezi, İzmir'deki tekstil sektörümüzü dönüştürecek ve önünü açacak. Ege Bölgesi’ndeki teknik tekstil ihracatımızı daha üst seviyelere taşımak istiyoruz. Türkiye’nin 2023 yılı hedeflerine ulaşmasının yolu katma değerli ürün ihracatından geçiyor. Bunun için her sektörün Ar-Ge, inovasyon, tasarım ve markalaşma konularına yoğunlaşması gerekiyor. Yaptığımız çalışmanın diğer sektörlere de örnek olacağına inanıyoruz. Teknik Tekstiller Araştırma ve Uygulama Merkezi sektörümüze hayırlı olsun" diye konuştu. Egeli Tekstil İhracatçıları her yıl yeni bir pazara yönelik ticaret heyeti organizasyonu gerçekleştirecek Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sabri Ünlütürk toplantıda ayrıca, Birlik Yönetim Kurulu olarak her yıl potansiyel pazar olma özelliği taşıyan farklı bir ülkelere yönelik ticaret heyeti organizasyonları gerçekleştirmeyi planladıklarını belirtti. Ünlütürk, "Bu kararımız çerçevesinde yılın ikinci yarısında İran'a yönelik bir ticaret heyeti gerçekleştirmek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diyerek sözlerine son verdi.
Emek yoğun üretimden teknik üretime yönelen tekstil ihracatçıları, Teknik Tekstiller Araştırma ve Uygulama Merkezi ile teknik tekstil üretimine ağırlık verecek. Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği koordinasyonunda, İzmir Kalkınma Ajansı desteği ve Dokuz Eylül Üniversitesi ortaklığı ile hayata geçirilecek bir “Teknik Tekstiller Araştırma ve Uygulama Merkezi” kuruluyor

Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Genel Kurul toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Ünlütürk, Birliklerinin girişimiyle İzmir Kalkınma Ajansı finansal desteği ve Dokuz Eylül Üniversitesi ortaklığında 2014 yılı sonunda proje sözleşmesi imzalanan Teknik Tekstiller Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin kuruluş çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını, koordinatör ve uzman personel alımları ile yer tahsisisin yapıldığını, merkezin faaliyet göstereceği binada tadilat ve altyapı çalışmalarının kısa süre içinde tamamlanmasını takiben Merkezin 2 aya kadar faaliyete geçmesini planladıklarını ifade etti.

Tekstil firmaları bilgilendirilecek

Teknik Tekstiller Araştırma ve Uygulama Merkezi uzmanlarının önümüzdeki günlerde işbirliği kuruluşları ile birlikte sektörde geleneksel tekstil alanında faaliyet gösteren ve teknik tekstillere geçmek isteyen firmaları ziyaret etmeye başlayacaklarını vurgulayan Ünlütürk, “Teknik Tekstiller Araştırma Merkezi, İzmir'deki tekstil sektörümüzü dönüştürecek ve önünü açacak. Ege Bölgesi’ndeki teknik tekstil ihracatımızı daha üst seviyelere taşımak istiyoruz. Türkiye’nin 2023 yılı hedeflerine ulaşmasının yolu katma değerli ürün ihracatından geçiyor. Bunun için her sektörün Ar-Ge, inovasyon, tasarım ve markalaşma konularına yoğunlaşması gerekiyor. Yaptığımız çalışmanın diğer sektörlere de örnek olacağına inanıyoruz. Teknik Tekstiller Araştırma ve Uygulama Merkezi sektörümüze hayırlı olsun" diye konuştu.

Egeli Tekstil İhracatçıları her yıl yeni bir pazara yönelik ticaret heyeti organizasyonu gerçekleştirecek

Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sabri Ünlütürk toplantıda ayrıca, Birlik Yönetim Kurulu olarak her yıl potansiyel pazar olma özelliği taşıyan farklı bir

ülkelere yönelik ticaret heyeti organizasyonları gerçekleştirmeyi planladıklarını belirtti. Ünlütürk, "Bu kararımız çerçevesinde yılın ikinci yarısında İran'a yönelik bir ticaret heyeti gerçekleştirmek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diyerek sözlerine son verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.