"herkes İçin Hemsball Festivali"

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.04.2015 - 14:04, Güncelleme: 07.04.2015 - 14:09 4418+ kez okundu.
 

"herkes İçin Hemsball Festivali"

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Uluslararası Kalkınma ve Barış için Spor Günü sebebiyle, "Herkes için hemsball" festivali düzenledi.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, "Herkes için hemsball festivali" düzenledi. Uluslararası Kalkınma ve Barış için Spor Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlik Delikliçınar Meydanı'nda gerçekleştirildi. Etkinliğe, Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Genel Sekreteri Baran Akın ve Gençlik Meclisi üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Değirmenci; hemsballın yeni bir spor dalı olduğunu belirterek, "En güzel avantajı da çok küçük mekanlarda da oynanabilen bir spor dalı olması" dedi. Hemsball'ın her yaştan herkesin oynayabileceği bir spor dalı olduğunu ifade ederek, "Tabi milli bir spor dalı olması da diğerlerinden ayırt edici bir özellik. 'Türkiye'de neden bir üretim yapılmıyor, buluş yapılmıyor, marka üretilmiyor' deriz ya, aslında onlara da cevap olabilecek bir spor dalıyla bugün hep beraberiz. Hemsball, Gençlik ve Spor Bakanlığı Herkes için Spor Federasyonu'nca tescil edilen bir spor dalı. Burada amaç uluslararası spor kamuoyunda da bu sporun tanıtılması, kabul edilmesi ve önümüzdeki süreçte de inşallah dünya şampiyonalarında, olimpiyatlarda yer edinmesi için gayret göstermemiz gerekiyor" diye konuştu.  Değirmenci, "Hemsballın tanıtımını yapıyoruz. Kent Konseyi Gençlik Meclisi olarak da destek veriyoruz. İstiyoruz ki Denizli'de hemsballa ilgi duyan herkes bir şekilde bu spor dalıyla tanışsın" dedi. Hemsball nasıl oynanır? Hemsball, her yaştan insanın oynayabileceği zevkli ve eğlenceli yeni bir spor dalıdır. Kapalı ve açık alanlarda rahatlıkla oynanabilir. Hemsball oynarken, topu tutabilmek ve servis atabilmek için mükemmel el-göz-ayak koordinasyonuna, yüksek odaklanma ve konsantrasyona, sahip olmak gerekir. Oyunun amacı ise, hemsball topunu yerde bulunan hemsball hedef tahtası üzerindeki hemsball çemberinin içine, çembere çarptırtmadan göndererek rakip oyuncu ve "oyuncuların" alanına yere değmesini sağlamak ve rakip oyuncu "oyuncuların" aynı amaca ulaşmasını önlemektir. Oyun ve "oyuncuların" rakip alana gönderirken topu ayak bastıkları tablalar dahil her türlü tutma hakları vardır.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Uluslararası Kalkınma ve Barış için Spor Günü sebebiyle, "Herkes için hemsball" festivali düzenledi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, "Herkes için hemsball festivali" düzenledi. Uluslararası Kalkınma ve Barış için Spor Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlik Delikliçınar Meydanı'nda gerçekleştirildi. Etkinliğe, Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Genel Sekreteri Baran Akın ve Gençlik Meclisi üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Değirmenci; hemsballın yeni bir spor dalı olduğunu belirterek, "En güzel avantajı da çok küçük mekanlarda da oynanabilen bir spor dalı olması" dedi. Hemsball'ın her yaştan herkesin oynayabileceği bir spor dalı olduğunu ifade ederek, "Tabi milli bir spor dalı olması da diğerlerinden ayırt edici bir özellik. 'Türkiye'de neden bir üretim yapılmıyor, buluş yapılmıyor, marka üretilmiyor' deriz ya, aslında onlara da cevap olabilecek bir spor dalıyla bugün hep beraberiz. Hemsball, Gençlik ve Spor Bakanlığı Herkes için Spor Federasyonu'nca tescil edilen bir spor dalı. Burada amaç uluslararası spor kamuoyunda da bu sporun tanıtılması, kabul edilmesi ve önümüzdeki süreçte de inşallah dünya şampiyonalarında, olimpiyatlarda yer edinmesi için gayret göstermemiz gerekiyor" diye konuştu.  Değirmenci, "Hemsballın tanıtımını yapıyoruz. Kent Konseyi Gençlik Meclisi olarak da destek veriyoruz. İstiyoruz ki Denizli'de hemsballa ilgi duyan herkes bir şekilde bu spor dalıyla tanışsın" dedi.

Hemsball nasıl oynanır?

Hemsball, her yaştan insanın oynayabileceği zevkli ve eğlenceli yeni bir spor dalıdır. Kapalı ve açık alanlarda rahatlıkla oynanabilir. Hemsball oynarken, topu tutabilmek ve servis atabilmek için mükemmel el-göz-ayak koordinasyonuna, yüksek odaklanma ve konsantrasyona, sahip olmak gerekir. Oyunun amacı ise, hemsball topunu yerde bulunan hemsball hedef tahtası üzerindeki hemsball çemberinin içine, çembere çarptırtmadan göndererek rakip oyuncu ve "oyuncuların" alanına yere değmesini sağlamak ve rakip oyuncu "oyuncuların" aynı amaca ulaşmasını önlemektir. Oyun ve "oyuncuların" rakip alana gönderirken topu ayak bastıkları tablalar dahil her türlü tutma hakları vardır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.