Hayvan Sevenlerden Belediyeye Tepki!

BÜYÜKŞEHİR BLD (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.02.2015 - 16:11, Güncelleme: 19.02.2015 - 16:29 3914+ kez okundu.
 

Hayvan Sevenlerden Belediyeye Tepki!

Çınar Meydanında bu gün daha insanlık ölmemiş dedirten cinste bir olay yaşandı. Denizli Belediyesi önündeki bankamatiklerin arasında donmak üzere olan bir sokak köpeği, vatandaşlar tarafından fark edildi. Çevreden buldukları bir battaniye ile önce köpeğin üzerini örten vatandaşlar, aldıkları konserveyle de köpeğin karnını doyurdular.
Son ayların en soğuk kış mevsimini yaşan Denizli halkı, soğuk havalarla mücadele etmeye çalışıyor. En çetin kış şartlarının yaşandığı bu günlerde, sokak hayvanları kaderine terk edilmiş durumda. Bu duruma bir örnek bu gün Denizli Belediyesi önünde yani Çınar Meydanı'nda yaşandı. Soğuk hava koşullarında hastalanan ve donmak üzereyken vatandaşlar tarafından fark edilen bir sokak köpeği, duyarlı vatandaşların çabalarıyla hayatta tutulmaya çalışıldı. Köpeğin zor durumda ve donmak üzere olduğunu gören vatandaşlar önce Alo 153 Belediye servisini arayayarak yardım istedi. Belediye yetkililerinden aldıkları "sadece yaralı hayvanlarla ilgileniyoruz" cevabı ise vatandaşları çileden çıkardı. Bunun üzerine soğuktan tir tir titreyen köpeğin önce üzeri bir battaniye ile örtüldü, daha sonra marketten alınan konserve ile köpeğin karnı doyuruldu. Hayvansevenlerin uzun süre ilgilendiği, karnının doyurulduğu sokak köpeği çaresizce kaderine bırakıldı.  VATANDAŞLAR TEPKİLİ... Yaşanan bu olayla bilrlikte Denizli Belediyesinin sokak hayvanlarının bu durumuna tepkisiz kalması, vatandaşları çileden çıkardı. Belediye tarafından sadece yaralı hayvanların koruma altına alınmasına anlam veremyen halk, bu uygulamanın yanlış olduğunu ve en azından bu tür soğuk ve zor şartlarda yaşam mücadelesi veren sokak hayvanlarının tespit edilip koruma altına alınması gerektiğini ifade ettiler. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan'a seslenen hayvanseverler, sokak hayvanlarının insanların gözü önünde ölüme terk edilmemesi gerektiğini ifade ettiler. 
Çınar Meydanında bu gün daha insanlık ölmemiş dedirten cinste bir olay yaşandı. Denizli Belediyesi önündeki bankamatiklerin arasında donmak üzere olan bir sokak köpeği, vatandaşlar tarafından fark edildi. Çevreden buldukları bir battaniye ile önce köpeğin üzerini örten vatandaşlar, aldıkları konserveyle de köpeğin karnını doyurdular.
Son ayların en soğuk kış mevsimini yaşan Denizli halkı, soğuk havalarla mücadele etmeye çalışıyor. En çetin kış şartlarının yaşandığı bu günlerde, sokak hayvanları kaderine terk edilmiş durumda. Bu duruma bir örnek bu gün Denizli Belediyesi önünde yani Çınar Meydanı'nda yaşandı. Soğuk hava koşullarında hastalanan ve donmak üzereyken vatandaşlar tarafından fark edilen bir sokak köpeği, duyarlı vatandaşların çabalarıyla hayatta tutulmaya çalışıldı. Köpeğin zor durumda ve donmak üzere olduğunu gören vatandaşlar önce Alo 153 Belediye servisini arayayarak yardım istedi. Belediye yetkililerinden aldıkları "sadece yaralı hayvanlarla ilgileniyoruz" cevabı ise vatandaşları çileden çıkardı. Bunun üzerine soğuktan tir tir titreyen köpeğin önce üzeri bir battaniye ile örtüldü, daha sonra marketten alınan konserve ile köpeğin karnı doyuruldu. Hayvansevenlerin uzun süre ilgilendiği, karnının doyurulduğu sokak köpeği çaresizce kaderine bırakıldı. 

VATANDAŞLAR TEPKİLİ...

Yaşanan bu olayla bilrlikte Denizli Belediyesinin sokak hayvanlarının bu durumuna tepkisiz kalması, vatandaşları çileden çıkardı. Belediye tarafından sadece yaralı hayvanların koruma altına alınmasına anlam veremyen halk, bu uygulamanın yanlış olduğunu ve en azından bu tür soğuk ve zor şartlarda yaşam mücadelesi veren sokak hayvanlarının tespit edilip koruma altına alınması gerektiğini ifade ettiler. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan'a seslenen hayvanseverler, sokak hayvanlarının insanların gözü önünde ölüme terk edilmemesi gerektiğini ifade ettiler. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.