Emzirmek sadece süt demek değildir

DENİZLİ SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.09.2015 - 16:53, Güncelleme: 30.09.2015 - 16:53 3324+ kez okundu.
 

Emzirmek sadece süt demek değildir

1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla Özel Denizli Tekden Hastanesi Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı Uz.Dr.Murat İNAN, anne sütünün her damlasının ayrı bir mucize olduğunu belirtti.
EMZİRMEK SADECE ‘SÜT’ DEMEK DEĞİLDİR! 1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla Özel Denizli Tekden Hastanesi Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı Uz.Dr.Murat İNAN, anne sütünün her damlasının ayrı bir mucize olduğunu belirterek “Emzirmek sadece ‘süt’ demek değildir! Anne sütü besin değeri yüksek ve bağışıklığı güçlendirici olmaktan öte anne ve bebek arasında duygusal bağ ve sevginin oluşmasında da ilk adımdır” dedi. ANNE EMZİRİRSE HEM KENDİNİ HEM ÇOCUĞUNU KANSER RİSKİNDEN KORUR! Anne sütü ile beslenen bebeklerde enfeksiyon hastalıklarının daha az görülebildiğini söyleyen Uz. Dr. Murat İNAN, anne sütü sayesinde çocukların beyin gelişiminin daha iyi olduğunu, alerjik hastalıklar, ishal ve solunum yolu hastalıkları ve hatta ileri yaşlarda birçok önemli hastalığın daha az görülebileceğini belirtiyor. Dr. İnan, emziren annelerde ise meme kanseri, yumurtalık kanseri, osteoporoz (kemik erimesi) riskinin daha az görüldüğünü ifade etti. EMZİRMEK ANNELİĞİ YAŞAMAKTIR Uz. Dr. Murat İNAN, bebeklerin acıktıkları ve susadıkları zaman emmek istediklerini belirterek “Bebekler farklı istekler doğrultusunda emme ihtiyacı hissederler. Acıktıklarında, susadıklarında, ilgi ve kucak istediklerinde, huzur bulmak, uykuya dalmak ve güven hissetmek istediklerinde anne sütüne ihtiyaç duyarlar. Anneler de bunun bilincinde olarak emzirmenin sadece süt vermek olmadığını bilmesi gerekir. Unutulmamalıdır ki, emzirmek anneliği yaşamak, anneliği hissetmek ve anneliğin tadına varmak demektir” diye konuştu. İDEAL EMZİRME İÇİN! Son olarak birçok annenin çocuğunu emzirirken dikkat etmesi gerekenleri gündeme getiren Uz. Dr. Murat İnan, bakın neler anlatıyor? 1. Bebeklerin belli saatlerde değil, istedikçe ve acıktıkça emzirilmesi gerekiyor. 2. Bebeği emzirmeden önce ellerin mutlaka 2-3 dakika kadar sabun ve ılık su ile yıkanması gerekli olup annelerin kendilerini rahat hissetmelerini tavsiye ediyoruz. 3. İlk zamanlarda bebeği her iki göğüsten 15 dakika emzirmek genellikle yeterli oluyor. 4. Bir sonraki emzirmeye, bebeğin en son aldığı göğüsten başlayın. 5. Sütün oluşması ve bollaşmasının, bebeğinizin emmesine bağlı olduğunu hatırınızdan çıkarmayın. 6. Bazı bebekler ilk günlerde çabuk yorulur ve anne göğsünde daha uzun kalmayı tercih ederler. Bebek uyuduğunda uyandırılıp emzirmeye devam edilmelidir. 7. Emzirme sonrasında ise mutlaka bebeğin gazının çıkarılması gerekiyor. “Görüldüğü gibi, başarılı bir emzirmenin birinci kuralı istemek ve gerisini bebeğe bırakmaktır”
1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla Özel Denizli Tekden Hastanesi Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı Uz.Dr.Murat İNAN, anne sütünün her damlasının ayrı bir mucize olduğunu belirtti.

EMZİRMEK SADECE ‘SÜT’ DEMEK DEĞİLDİR!

1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla Özel Denizli Tekden Hastanesi Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı Uz.Dr.Murat İNAN, anne sütünün her damlasının ayrı bir mucize olduğunu belirterek “Emzirmek sadece ‘süt’ demek değildir! Anne sütü besin değeri yüksek ve bağışıklığı güçlendirici olmaktan öte anne ve bebek arasında duygusal bağ ve sevginin oluşmasında da ilk adımdır” dedi.

ANNE EMZİRİRSE HEM KENDİNİ HEM ÇOCUĞUNU KANSER RİSKİNDEN KORUR!

Anne sütü ile beslenen bebeklerde enfeksiyon hastalıklarının daha az görülebildiğini söyleyen Uz. Dr. Murat İNAN, anne sütü sayesinde çocukların beyin gelişiminin daha iyi olduğunu, alerjik hastalıklar, ishal ve solunum yolu hastalıkları ve hatta ileri yaşlarda birçok önemli hastalığın daha az görülebileceğini belirtiyor. Dr. İnan, emziren annelerde ise meme kanseri, yumurtalık kanseri, osteoporoz (kemik erimesi) riskinin daha az görüldüğünü ifade etti.

EMZİRMEK ANNELİĞİ YAŞAMAKTIR

Uz. Dr. Murat İNAN, bebeklerin acıktıkları ve susadıkları zaman emmek istediklerini belirterek “Bebekler farklı istekler doğrultusunda emme ihtiyacı hissederler. Acıktıklarında, susadıklarında, ilgi ve kucak istediklerinde, huzur bulmak, uykuya dalmak ve güven hissetmek istediklerinde anne sütüne ihtiyaç duyarlar. Anneler de bunun bilincinde olarak emzirmenin sadece süt vermek olmadığını bilmesi gerekir. Unutulmamalıdır ki, emzirmek anneliği yaşamak, anneliği hissetmek ve anneliğin tadına varmak demektir” diye konuştu.

İDEAL EMZİRME İÇİN!

Son olarak birçok annenin çocuğunu emzirirken dikkat etmesi gerekenleri gündeme getiren Uz. Dr. Murat İnan, bakın neler anlatıyor?

1. Bebeklerin belli saatlerde değil, istedikçe ve acıktıkça emzirilmesi gerekiyor.

2. Bebeği emzirmeden önce ellerin mutlaka 2-3 dakika kadar sabun ve ılık su ile yıkanması gerekli olup annelerin kendilerini rahat hissetmelerini tavsiye ediyoruz.

3. İlk zamanlarda bebeği her iki göğüsten 15 dakika emzirmek genellikle yeterli oluyor.

4. Bir sonraki emzirmeye, bebeğin en son aldığı göğüsten başlayın.

5. Sütün oluşması ve bollaşmasının, bebeğinizin emmesine bağlı olduğunu hatırınızdan çıkarmayın.

6. Bazı bebekler ilk günlerde çabuk yorulur ve anne göğsünde daha uzun kalmayı tercih ederler. Bebek uyuduğunda uyandırılıp emzirmeye devam edilmelidir.

7. Emzirme sonrasında ise mutlaka bebeğin gazının çıkarılması gerekiyor.

“Görüldüğü gibi, başarılı bir emzirmenin birinci kuralı istemek ve gerisini bebeğe bırakmaktır”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.