DTO’DAN ENERJİ VERİMLİLİĞİ ATAĞI
DTO’DAN ENERJİ VERİMLİLİĞİ ATAĞI
Denizli Ticaret Odası (DTO) tarafından hazırlanan ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2025 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan Enerji Ölçümleriyle Verimlilik Projesi’nde, eğitim ve danışmanlık faaliyetleri başlıyor. Faaliyetlerden faydalanmak isteyenlerin www.dto.org.tr/enerji isimli web sayfasından kayıt yaptırmaları gerekiyor.
Denizli’de KOBİ’lere Enerji Verimliliği Desteği Başladı
Denizli Ticaret Odası (DTO) tarafından hazırlanan ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2025 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanan Enerji Ölçümleriyle Verimlilik Projesi hayata geçiriliyor.
Proje ile Denizli’de başta imalat ve tekstil sektörü olmak üzere küçük ve orta ölçekli işletmelerin enerji verimliliği kapasitelerinin artırılması, enerji giderlerinin azaltılması ve sürdürülebilir üretim anlayışının yaygınlaştırılması amaçlanıyor.
DTO’dan 4 Günlük Ücretsiz Eğitim Fırsatı
DTO bünyesinde faaliyet gösteren Denizli Teknik Tekstil Merkezi (DTTM) içerisinde bulunan cihazlarla firmaların enerji tüketimleri analiz edilerek tasarruf alanları belirlenecek.
Program kapsamında DTO üyelerine yönelik ücretsiz eğitimler de düzenlenecek.
Eğitim Takvimi
- 5 Mayıs 2026 Salı: Buhar Sistemlerinde Enerji Verimliliği Eğitimi
- 6 Mayıs 2026 Çarşamba: Basınçlı Hava Sistemlerinde Enerji Verimliliği Eğitimi
- 12 Mayıs 2026 Salı: Su Verimliliği Uygulamaları Eğitimi
- 13 Mayıs 2026 Çarşamba: Santrifüj Pompalarda Enerji Verimliliği Eğitimi
Firmalara Yerinde Teknik Danışmanlık Verilecek
Eğitimlerin ardından 3 teknik uzman ve DTTM ekibi tarafından talepte bulunan firmalara yerinde ziyaretler gerçekleştirilecek.
Özellikle imalatçı KOBİ’ler ve tekstil işletmelerinde üretim süreçlerinde kullanılan makine ve sistemler enerji ölçüm cihazlarıyla incelenecek. Yapılacak analizlerle kayıp ve kaçak noktaları tespit edilerek her işletmeye özel enerji verimliliği raporu hazırlanacak.
Başkan Uğur Erdoğan’dan Davet
DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, üyeleri programa katılmaya davet ederek şu ifadeleri kullandı:
“Üyelerimizin enerji maliyetlerini düşürmek, rekabet güçlerini artırmak ve sürdürülebilir üretim süreçlerine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiğimiz bu projeden tüm üyelerimizin faydalanmasını istiyoruz. Eğitimlerimize ve danışmanlık hizmetlerimize katılan işletmelerimizin önemli kazanımlar elde edeceğine inanıyorum.”
Başvuru Nasıl Yapılacak?
DTO’nun Enerji Ölçümleriyle Verimlilik Projesi kapsamındaki ücretsiz eğitim ve danışmanlık programına katılmak isteyen firmalar, www.dto.org.tr/enerji adresi üzerinden kayıt yaptırabilecek.
Denizli HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
