DTO, TEKSTİL DÖNÜŞÜM TECRÜBESİNİ AB İLE PAYLAŞIYOR
DTO, TEKSTİL DÖNÜŞÜM TECRÜBESİNİ AB İLE PAYLAŞIYOR
Denizli Ticaret Odası (DTO) bünyesinde faaliyet gösteren Denizli Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM), tekstil sektöründe yeşil ve dijital dönüşümü hedefleyen uluslararası Skills4Circularity Projesi’nde önemli paydaşlardan biri oldu. Avrupa Birliği destekli projeyle Denizli, sürdürülebilir ve döngüsel tekstil alanında Avrupa’daki dönüşüm sürecinin aktif bir parçası haline geliyor.
Avrupa Birliği’nin Erasmus+ programı kapsamında desteklenen ve İspanya’dan Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) koordinasyonunda yürütülen Skills4Circularity Projesi, tekstil sektöründe geri dönüşüm, izlenebilirlik ve sertifikasyon gibi kritik alanlarda nitelikli insan kaynağı yetiştirmeyi amaçlıyor. Türkiye’den Denizli ABİGEM’in de yer aldığı proje, toplam 21 stratejik ortakla birlikte 48 ay sürecek kapsamlı bir çalışma olarak hayata geçirildi.
Projenin ikinci Yüz Yüze Yönlendirme Komitesi Toplantısı, tüm ortakların katılımıyla Ege Üniversitesi ev sahipliğinde İzmir’de gerçekleştirildi. İki gün süren toplantılarda sektörün gelecekte ihtiyaç duyacağı beceriler, eğitim modelleri ve iş birlikleri ele alındı.
DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli’nin Avrupa’daki dönüşüm sürecinde kritik bir rol üstlendiğini belirterek, tekstil sektörünün artık yalnızca üretimle değil; sürdürülebilirlik, döngüsel ekonomi ve dijitalleşmeyle şekillendiğini söyledi.
Başkan Erdoğan, “Skills4Circularity Projesi ile tekstil ekosisteminin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü yetiştirmek için stratejik bir eğitim modeli oluşturuyoruz. Denizli ABİGEM aracılığıyla akademik bilgi ile sanayi pratiklerini bir araya getiriyoruz. Denizli Teknik Tekstil Merkezimiz ve kümelenme ağımız sayesinde Avrupa’daki bu dönüşümün aktif paydaşıyız” dedi.
Proje kapsamında mesleki eğitim ve yükseköğretim sistemlerine entegre edilecek yenilikçi müfredatlar hazırlanacak. Kitlesel Açık Çevrimiçi Dersler (MOOC), ulusal ve uluslararası bootcamp programları ile hackathon etkinlikleri sayesinde sektörün ihtiyaçlarına yönelik uygulamalı çözümler geliştirilecek.
Denizli ABİGEM, özellikle Denizli ve çevresindeki tekstil firmalarının dönüşüm sürecine dahil edilmesi, uygulamalı eğitimlerin düzenlenmesi ve sektörün Avrupa’daki dijital ile yeşil beceri ağına entegrasyonu konusunda aktif rol üstlenecek. Projede ayrıca Ege Üniversitesi ve Mavi Giyim de Türkiye’yi temsil eden paydaşlar arasında yer alıyor.
Denizli HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
