DTO Başkanı Erdoğan Duyurdu: TOBB Nefes Kredisi’nde Yeni Dönem Başladı!

DTO Haberler 04.11.2026 - 08:19, Güncelleme: 04.11.2026 - 08:19 963 kez okundu.
 

DTO Başkanı Erdoğan Duyurdu: TOBB Nefes Kredisi’nde Yeni Dönem Başladı!

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, işletmelere yönelik TOBB Nefes Kredisi’nin yeni diliminin başladığını açıkladı. Firma başına 5 milyon TL’ye kadar kredi imkânı sunulurken, 6 ay anapara ödemesiz ve 48 aya kadar vade seçeneği sağlanacak.
Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, işletmelerin finansmana erişimini kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirilen TOBB Nefes Kredisi’nin yeni dilimine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yeni kredi paketiyle işletmelere firma başına 5 milyon TL’ye kadar finansman desteği sağlanması hedefleniyor. FİRMA BAŞINA 5 MİLYON TL'YE KADAR KREDİ İşletmelerin üretim, istihdam ve ticari faaliyetlerini sürdürebilmeleri için finansmana erişimin büyük önem taşıdığını belirten DTO Başkanı Uğur Erdoğan, yeni kredi desteğinin iş dünyasına katkı sunacağını ifade etti. Erdoğan, 2026 yılı içerisinde daha önce Nefes Kredisi kullanan işletmelerin de toplam kredi tutarını 5 milyon TL'ye tamamlayacak şekilde ilave finansman kullanabileceğini belirtti. Üyelerine kredi koşullarını ihtiyaçları doğrultusunda değerlendirmeleri çağrısında bulundu. 6 AY ANAPARA ÖDEMESİZ, 48 AYA KADAR VADE TOBB Nefes Kredisi kapsamında işletmelere sunulacak finansmanın ödeme koşulları da belli oldu. Buna göre krediler, 6 ay anapara ödemesiz dönem dâhil olmak üzere azami 48 ay vadeyle kullandırılacak. Faiz oranları ise vade süresine göre değişecek. 24 aya kadar olan kredilerde yıllık yüzde 36, 24 ayın üzerindeki vadelerde ise yıllık yüzde 34 faiz uygulanacak. 50 MİLYAR TL'LİK İLAVE KREDİ HEDEFİ TOBB Nefes Kredisi kapsamında Haziran 2026'dan bu yana 45 milyar TL kredi kullandırıldığını açıklayan Erdoğan, yeni kredi dilimiyle birlikte işletmelere ilave 50 milyar TL finansman sağlanmasının hedeflendiğini söyledi. Sağlanan desteğin üretim, istihdam ve ticaretin devamlılığına katkıda bulunacağını belirten Erdoğan, başta TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere sürece katkı sunan kurum ve bankalara teşekkür etti. BAŞVURULAR 3 KASIM'DA BAŞLADI TOBB'a bağlı oda ve borsalara üye işletmeler, 3 Kasım 2026 Salı gününden itibaren kredi başvurularını yapabiliyor. Başvurular; VakıfBank, Halkbank, DenizBank, Garanti BBVA, Ziraat Bankası, Yapı Kredi, QNB ve Ziraat Katılım Bankası aracılığıyla gerçekleştirilebilecek.   
DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, işletmelere yönelik TOBB Nefes Kredisi’nin yeni diliminin başladığını açıkladı. Firma başına 5 milyon TL’ye kadar kredi imkânı sunulurken, 6 ay anapara ödemesiz ve 48 aya kadar vade seçeneği sağlanacak.

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, işletmelerin finansmana erişimini kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirilen TOBB Nefes Kredisi’nin yeni dilimine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yeni kredi paketiyle işletmelere firma başına 5 milyon TL’ye kadar finansman desteği sağlanması hedefleniyor.

FİRMA BAŞINA 5 MİLYON TL'YE KADAR KREDİ

İşletmelerin üretim, istihdam ve ticari faaliyetlerini sürdürebilmeleri için finansmana erişimin büyük önem taşıdığını belirten DTO Başkanı Uğur Erdoğan, yeni kredi desteğinin iş dünyasına katkı sunacağını ifade etti.

Erdoğan, 2026 yılı içerisinde daha önce Nefes Kredisi kullanan işletmelerin de toplam kredi tutarını 5 milyon TL'ye tamamlayacak şekilde ilave finansman kullanabileceğini belirtti. Üyelerine kredi koşullarını ihtiyaçları doğrultusunda değerlendirmeleri çağrısında bulundu.

6 AY ANAPARA ÖDEMESİZ, 48 AYA KADAR VADE

TOBB Nefes Kredisi kapsamında işletmelere sunulacak finansmanın ödeme koşulları da belli oldu. Buna göre krediler, 6 ay anapara ödemesiz dönem dâhil olmak üzere azami 48 ay vadeyle kullandırılacak.

Faiz oranları ise vade süresine göre değişecek. 24 aya kadar olan kredilerde yıllık yüzde 36, 24 ayın üzerindeki vadelerde ise yıllık yüzde 34 faiz uygulanacak.

50 MİLYAR TL'LİK İLAVE KREDİ HEDEFİ

TOBB Nefes Kredisi kapsamında Haziran 2026'dan bu yana 45 milyar TL kredi kullandırıldığını açıklayan Erdoğan, yeni kredi dilimiyle birlikte işletmelere ilave 50 milyar TL finansman sağlanmasının hedeflendiğini söyledi.

Sağlanan desteğin üretim, istihdam ve ticaretin devamlılığına katkıda bulunacağını belirten Erdoğan, başta TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere sürece katkı sunan kurum ve bankalara teşekkür etti.

BAŞVURULAR 3 KASIM'DA BAŞLADI

TOBB'a bağlı oda ve borsalara üye işletmeler, 3 Kasım 2026 Salı gününden itibaren kredi başvurularını yapabiliyor.

Başvurular; VakıfBank, Halkbank, DenizBank, Garanti BBVA, Ziraat Bankası, Yapı Kredi, QNB ve Ziraat Katılım Bankası aracılığıyla gerçekleştirilebilecek. 

 

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.