Denizli’de Kira Sistemini Değiştirecek Hamle!

Denizli Büyükşehir 12.06.2026 - 19:40, Güncelleme: 12.06.2026 - 19:40 367 kez okundu.
 

Denizli’de Kira Sistemini Değiştirecek Hamle!

Denizli'de Sosyal Konut Hamlesi: Kira Hesabı Baştan Yazılıyor
Denizli Büyükşehir Belediyesi, artan kira fiyatları ve barınma sorununa çözüm üretmek amacıyla dikkat çeken bir sosyal konut projesini hayata geçiriyor. Deliktaş, İlbade ve Kurşunlu mahallelerinde uygulanacak projeyle vatandaşlar, piyasa şartlarına göre değil gelirlerine göre kira ödeyecek. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu tarafından açıklanan proje kapsamında, dar ve orta gelirli ailelerin konut giderlerinin azaltılması hedefleniyor. Sosyal belediyecilik anlayışıyla geliştirilen modelde kira bedelleri, hane halkının toplam gelirine göre belirlenecek. Gelire Göre Kira Dönemi Başlıyor Başkan Çavuşoğlu, yeni sistemle birlikte vatandaşların ekonomik yükünün hafifletileceğini belirterek kira hesaplamalarına ilişkin örnekler verdi. Buna göre aylık geliri 30 bin lira olan bir aile yaklaşık 5 bin 100 lira kira öderken, aylık geliri 50 bin lira olan bir ailenin kira bedeli yaklaşık 8 bin 500 lira olacak. Yeni modelin özellikle yüksek kira fiyatlarından etkilenen dar gelirli vatandaşlara önemli bir destek sağlaması bekleniyor. Deliktaş, İlbade ve Kurşunlu’da Hayata Geçecek Projenin ilk etapta Deliktaş, İlbade ve Kurşunlu mahallelerinde uygulanacağı açıklandı. Büyükşehir Belediyesi tarafından planlanan yaşam alanlarında toplam 87 daire ve 800 dükkân yer alacak. Konutların yanı sıra ticari alanların da projeye dahil edilmesiyle bölge ekonomisinin canlandırılması ve yeni istihdam alanlarının oluşturulması hedefleniyor. Kira Artışlarına Karşı Alternatif Model Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin geliştirdiği sistemin, kentte son yıllarda yaşanan yüksek kira artışlarına karşı alternatif bir model oluşturması bekleniyor. Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte hem barınma sorununun hafifletilmesi hem de sosyal konut anlayışının güçlendirilmesi amaçlanıyor. Başkan Çavuşoğlu, projenin Denizli'de sosyal adaleti güçlendirecek önemli adımlardan biri olacağını ifade etti.
Denizli'de Sosyal Konut Hamlesi: Kira Hesabı Baştan Yazılıyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi, artan kira fiyatları ve barınma sorununa çözüm üretmek amacıyla dikkat çeken bir sosyal konut projesini hayata geçiriyor. Deliktaş, İlbade ve Kurşunlu mahallelerinde uygulanacak projeyle vatandaşlar, piyasa şartlarına göre değil gelirlerine göre kira ödeyecek.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu tarafından açıklanan proje kapsamında, dar ve orta gelirli ailelerin konut giderlerinin azaltılması hedefleniyor. Sosyal belediyecilik anlayışıyla geliştirilen modelde kira bedelleri, hane halkının toplam gelirine göre belirlenecek.

Gelire Göre Kira Dönemi Başlıyor

Başkan Çavuşoğlu, yeni sistemle birlikte vatandaşların ekonomik yükünün hafifletileceğini belirterek kira hesaplamalarına ilişkin örnekler verdi.

Buna göre aylık geliri 30 bin lira olan bir aile yaklaşık 5 bin 100 lira kira öderken, aylık geliri 50 bin lira olan bir ailenin kira bedeli yaklaşık 8 bin 500 lira olacak.

Yeni modelin özellikle yüksek kira fiyatlarından etkilenen dar gelirli vatandaşlara önemli bir destek sağlaması bekleniyor.

Deliktaş, İlbade ve Kurşunlu’da Hayata Geçecek

Projenin ilk etapta Deliktaş, İlbade ve Kurşunlu mahallelerinde uygulanacağı açıklandı. Büyükşehir Belediyesi tarafından planlanan yaşam alanlarında toplam 87 daire ve 800 dükkân yer alacak.

Konutların yanı sıra ticari alanların da projeye dahil edilmesiyle bölge ekonomisinin canlandırılması ve yeni istihdam alanlarının oluşturulması hedefleniyor.

Kira Artışlarına Karşı Alternatif Model

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin geliştirdiği sistemin, kentte son yıllarda yaşanan yüksek kira artışlarına karşı alternatif bir model oluşturması bekleniyor. Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte hem barınma sorununun hafifletilmesi hem de sosyal konut anlayışının güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Başkan Çavuşoğlu, projenin Denizli'de sosyal adaleti güçlendirecek önemli adımlardan biri olacağını ifade etti.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.