Denizli Ticaret Odası’nda Seçim Heyecanı Başladı! 12 Bin 407 Üye Sandık Başında

DTO Haberler 05.10.2026 - 12:26, Güncelleme: 05.10.2026 - 12:26 2111 kez okundu.
 

Denizli Ticaret Odası’nda Seçim Heyecanı Başladı! 12 Bin 407 Üye Sandık Başında

Denizli Ticaret Odası’nda yeni dönemin meslek komiteleri ve meclis üyelerini belirleyecek seçim süreci başladı. 100. kuruluş yılını kutlayan DTO’da 17 yıl sonra ilk kez iki adayın yarıştığı seçimde, 12 bin 407 üye oy kullanma hakkına sahip.
Denizli Ticaret Odası’nda yeni dönemin şekilleneceği seçim maratonu başladı. PASVAK Aşevi Merkezefendi Sosyal Tesisleri’nde kurulan sandıklarda oy verme işlemi saat 09.00 itibarıyla başlarken, üyeler saat 17.00’ye kadar sandık başına gidebilecek. Mevcut Başkan Uğur Erdoğan mavi pusulayla, başkan adayı Faik Müftüler ise beyaz pusulayla seçim yarışına katılıyor. 12 BİN 407 ÜYE OY KULLANACAK Toplam 24 bin 51 üyesi bulunan Denizli Ticaret Odası’nda seçimde oy kullanma hakkına sahip üye sayısı 12 bin 407 olarak açıklandı. Yeni dönemde DTO Meclisi’ndeki üye sayısı da artırıldı. Daha önce 81 olan meclis üyesi sayısı 85’e yükseltilirken, 30 meslek komitesi için 30 ayrı sandık kuruldu. Seçim sonucunda toplam 192 meslek komitesi üyesi belirlenecek. DTO’NUN 100. YILINDA 17 YIL SONRA BİR İLK 1926 yılında kurulan Denizli Ticaret Odası, kuruluşunun 100. yılında dikkat çeken bir seçime sahne oluyor. DTO’da 17 yıl aradan sonra ilk kez iki adayın yarıştığı seçim, sabah saatlerinden itibaren yoğun hareketliliğe sahne oldu. Başkan adayı Faik Müftüler 27. Meslek Grubu’nda, mevcut Başkan Uğur Erdoğan ise 4. Meslek Komitesi sandığında oyunu kullandı. ERDOĞAN: “DEMOKRASİ ŞÖLENİ YAŞIYORUZ” Oyunu kullandıktan sonra açıklama yapan Uğur Erdoğan, seçimlere yoğun katılım beklediklerini söyledi. Erdoğan, farklı sektörlerden çok sayıda oda üyesinin sandık başına geldiğini belirterek, çoğulcu katılımın seçilecek yönetime güç kazandıracağını ifade etti. DTO’nun Denizli’ye yönelik projelerini ve yatırımlarını sürdüreceğini belirten Erdoğan, seçim günü için ulaşım, internet, saha düzenlemesi ve araç parkı gibi konularda hazırlıkların yapıldığını aktardı. Erdoğan, seçimlere en az 8 bin üyenin katılmasını beklediklerini dile getirdi. MÜFTÜLER: “SANDIKTAN ÇIKACAK HER İRADEYE SAYGIMIZ SONSUZ” Başkan adayı Faik Müftüler ise oy kullanmasının ardından yaptığı açıklamada, üyelerin tercihlerini sandığa yansıtmasının önemine dikkat çekti. DTO’nun 100. yılında sorumluluk almak ve hizmet etmek amacıyla yola çıktıklarını belirten Müftüler, seçimde oy kullanan tüm üyelere teşekkür etti. Müftüler, seçim sonucunda sandıktan çıkacak iradeye saygı duyacaklarını ifade ederek sürecin seviyeli ve eşit bir şekilde tamamlanmasını temenni etti. GÖZLER 17.00’DE KAPANACAK SANDIKLARDA DTO’daki oy verme işlemi saat 17.00’de sona erecek. Sandıkların kapanmasının ardından meslek komiteleri ve meclis üyelerinin dağılımı netleşecek. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte Denizli Ticaret Odası’nın yeni dönem yönetim yapısı da şekillenmeye başlayacak.  
Denizli Ticaret Odası’nda yeni dönemin meslek komiteleri ve meclis üyelerini belirleyecek seçim süreci başladı. 100. kuruluş yılını kutlayan DTO’da 17 yıl sonra ilk kez iki adayın yarıştığı seçimde, 12 bin 407 üye oy kullanma hakkına sahip.

Denizli Ticaret Odası’nda yeni dönemin şekilleneceği seçim maratonu başladı. PASVAK Aşevi Merkezefendi Sosyal Tesisleri’nde kurulan sandıklarda oy verme işlemi saat 09.00 itibarıyla başlarken, üyeler saat 17.00’ye kadar sandık başına gidebilecek.

Mevcut Başkan Uğur Erdoğan mavi pusulayla, başkan adayı Faik Müftüler ise beyaz pusulayla seçim yarışına katılıyor.

12 BİN 407 ÜYE OY KULLANACAK

Toplam 24 bin 51 üyesi bulunan Denizli Ticaret Odası’nda seçimde oy kullanma hakkına sahip üye sayısı 12 bin 407 olarak açıklandı.

Yeni dönemde DTO Meclisi’ndeki üye sayısı da artırıldı. Daha önce 81 olan meclis üyesi sayısı 85’e yükseltilirken, 30 meslek komitesi için 30 ayrı sandık kuruldu. Seçim sonucunda toplam 192 meslek komitesi üyesi belirlenecek.

DTO’NUN 100. YILINDA 17 YIL SONRA BİR İLK

1926 yılında kurulan Denizli Ticaret Odası, kuruluşunun 100. yılında dikkat çeken bir seçime sahne oluyor. DTO’da 17 yıl aradan sonra ilk kez iki adayın yarıştığı seçim, sabah saatlerinden itibaren yoğun hareketliliğe sahne oldu.

Başkan adayı Faik Müftüler 27. Meslek Grubu’nda, mevcut Başkan Uğur Erdoğan ise 4. Meslek Komitesi sandığında oyunu kullandı.

ERDOĞAN: “DEMOKRASİ ŞÖLENİ YAŞIYORUZ”

Oyunu kullandıktan sonra açıklama yapan Uğur Erdoğan, seçimlere yoğun katılım beklediklerini söyledi.

Erdoğan, farklı sektörlerden çok sayıda oda üyesinin sandık başına geldiğini belirterek, çoğulcu katılımın seçilecek yönetime güç kazandıracağını ifade etti. DTO’nun Denizli’ye yönelik projelerini ve yatırımlarını sürdüreceğini belirten Erdoğan, seçim günü için ulaşım, internet, saha düzenlemesi ve araç parkı gibi konularda hazırlıkların yapıldığını aktardı.

Erdoğan, seçimlere en az 8 bin üyenin katılmasını beklediklerini dile getirdi.

MÜFTÜLER: “SANDIKTAN ÇIKACAK HER İRADEYE SAYGIMIZ SONSUZ”

Başkan adayı Faik Müftüler ise oy kullanmasının ardından yaptığı açıklamada, üyelerin tercihlerini sandığa yansıtmasının önemine dikkat çekti.

DTO’nun 100. yılında sorumluluk almak ve hizmet etmek amacıyla yola çıktıklarını belirten Müftüler, seçimde oy kullanan tüm üyelere teşekkür etti. Müftüler, seçim sonucunda sandıktan çıkacak iradeye saygı duyacaklarını ifade ederek sürecin seviyeli ve eşit bir şekilde tamamlanmasını temenni etti.

GÖZLER 17.00’DE KAPANACAK SANDIKLARDA

DTO’daki oy verme işlemi saat 17.00’de sona erecek. Sandıkların kapanmasının ardından meslek komiteleri ve meclis üyelerinin dağılımı netleşecek. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte Denizli Ticaret Odası’nın yeni dönem yönetim yapısı da şekillenmeye başlayacak.


 

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.