Denizli Sağlık Müdürlüğü'nden başarılı proje

DENİZLİ SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.10.2015 - 17:26, Güncelleme: 02.10.2015 - 17:26 3674+ kez okundu.
 

Denizli Sağlık Müdürlüğü'nden başarılı proje

Denizli Sağlık Müdürlüğü “Yönetim Becerileri Eğitimi” konulu proje çalışması Denizli Sağlık Müdürü Dr. Şükrü ARPACI ve Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Süleyman ALATA tarafından 01 Ekim 2015 günü imzalanan sözleşme ile resmen başlatılmıştır.
SAĞLIKTA “YÖNETİM BECERİLERİ EĞİTİMİ” PROJESİ Sağlık hizmetleri ülkelerin ve toplumların gelişmişlik göstergeleri açısından en önemli kriterlerden birisidir. Etkin, verimli, ulaşılabilir ve kaliteli bir sağlık hizmet yönetimi, gelişmiş ve yaşam standardı yüksek nitelikli bir toplum ifadesidir. Sağlık hizmetlerinin etkin, verimli, kaliteli ve sürdürülebilir nitelikte sunumunda, yetişmiş ve donanımlı insan kaynağı, Denizli Sağlık Müdürlüğünün beşeri sermayesi olarak, en önemli stratejik değerimizdir. Sağlık hizmetlerini geliştirme, etkin ve profesyonel yönetim yaklaşım ve uygulamaları, ülkemizde ve tüm dünyada temel ve öncelikli bir yönetim alanıdır. Bu yaklaşım çerçevesinde Denizli Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanmış olan, “Yönetim Becerileri Eğitimi” projesi, illimizde sağlık hizmetlerinin planlanması, uygulanması ve koordinasyonunun yönetiminden sorumlu sağlık yöneticilerine yönelik olarak, Güney Ege Kalkınma Ajansının, 2015 yılı Temmuz- Ağustos dönemi Teknik Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanmıştır. Denizli Sağlık Müdürlüğü “Yönetim Becerileri Eğitimi” konulu proje çalışması Denizli Sağlık Müdürü Dr. Şükrü ARPACI ve Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Süleyman ALATA tarafından 01 Ekim 2015 günü imzalanan sözleşme ile resmen başlatılmıştır. İnterdisipliner, multidisipliner, çok paydaşlı ve çok yönlü bir hizmet sektörü özelliği taşıyan sağlık hizmetleri yönetimi, hem global hem yerel şartları okumayı, fırsatları değerlendirerek sağlık hizmetleri yararlanıcılarının ve paydaşlarının değişen ve artan beklentilerini karşılamayı gerektirmektedir. Nitelikli hizmet sunumu, aynı zamanda sağlık profesyonellerini motive ederek çalışanları ile güçlü; bireysel, yönetsel, kurumsal kalite ve performansı daima en yükseğe taşımak, optimum etkin, ulaşılabilir ve hakkaniyetli profesyonel bir sağlık yönetimi yaklaşımını benimsenmek ve uygulamakla mümkündür. Yapılan çalışmalar, gerçek anlamda bir nitelik artışının sağlanabilmesi için insan faktörüne önem ve öncelik verilmesi gerektiğini göstermektedir. Bu doğrultuda, Denizli Sağlık Müdürlüğü olarak “önce insana hizmet” misyonumuzun bir gereği olarak sürekli eğitim, hayat boyu öğrenme perspektifiyle “Yönetim Becerileri Eğitimi” projemiz hazırlanılmıştır. “Yönetim Becerileri Eğitimi” projemiz, Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye Sağlık Sektörü İnsan Kaynakları 2023 Vizyonu bağlamında, profesyonel sağlık yönetiminin gereği olarak, hem bilimsel manada hem de bir sanat olarak, sağlık yönetimindeki en son gelişme ve uygulamaları yakından takip etme imkanı sunarak; sağlık hizmetlerinin sunumunda yerel, bölgesel, toplumsal ve global düzeyde fırsatların değerlendirilmesi ve yönetilmesine olumlu katma değer yaratacaktır. 06- 07 Kasım 2015 tarihleri arasında düzenlenecek olan “Yönetim Becerileri Eğitimi”, Denizli Sağlık Müdürlüğünün yönetim kadrosunun tam katılımı ile gerçekleştirilecek olup, Denizli Sağlık Müdürlüğü eğitim salonunda toplam dört oturumda tamamlanacaktır.
Denizli Sağlık Müdürlüğü “Yönetim Becerileri Eğitimi” konulu proje çalışması Denizli Sağlık Müdürü Dr. Şükrü ARPACI ve Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Süleyman ALATA tarafından 01 Ekim 2015 günü imzalanan sözleşme ile resmen başlatılmıştır.

SAĞLIKTA “YÖNETİM BECERİLERİ EĞİTİMİ” PROJESİ

Sağlık hizmetleri ülkelerin ve toplumların gelişmişlik göstergeleri açısından en önemli kriterlerden birisidir. Etkin, verimli, ulaşılabilir ve kaliteli bir sağlık hizmet yönetimi, gelişmiş ve yaşam standardı yüksek nitelikli bir toplum ifadesidir. Sağlık hizmetlerinin etkin, verimli, kaliteli ve sürdürülebilir nitelikte sunumunda, yetişmiş ve donanımlı insan kaynağı, Denizli Sağlık Müdürlüğünün beşeri sermayesi olarak, en önemli stratejik değerimizdir.

Sağlık hizmetlerini geliştirme, etkin ve profesyonel yönetim yaklaşım ve uygulamaları, ülkemizde ve tüm dünyada temel ve öncelikli bir yönetim alanıdır. Bu yaklaşım çerçevesinde Denizli Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanmış olan, “Yönetim Becerileri Eğitimi” projesi, illimizde sağlık hizmetlerinin planlanması, uygulanması ve koordinasyonunun yönetiminden sorumlu sağlık yöneticilerine yönelik olarak, Güney Ege Kalkınma Ajansının, 2015 yılı Temmuz- Ağustos dönemi Teknik Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanmıştır.

Denizli Sağlık Müdürlüğü “Yönetim Becerileri Eğitimi” konulu proje çalışması Denizli Sağlık Müdürü Dr. Şükrü ARPACI ve Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Süleyman ALATA tarafından 01 Ekim 2015 günü imzalanan sözleşme ile resmen başlatılmıştır.

İnterdisipliner, multidisipliner, çok paydaşlı ve çok yönlü bir hizmet sektörü özelliği taşıyan sağlık hizmetleri yönetimi, hem global hem yerel şartları okumayı, fırsatları değerlendirerek sağlık hizmetleri yararlanıcılarının ve paydaşlarının değişen ve artan beklentilerini karşılamayı gerektirmektedir. Nitelikli hizmet sunumu, aynı zamanda sağlık profesyonellerini motive ederek çalışanları ile güçlü; bireysel, yönetsel, kurumsal kalite ve performansı daima en yükseğe taşımak, optimum etkin, ulaşılabilir ve hakkaniyetli profesyonel bir sağlık yönetimi yaklaşımını benimsenmek ve uygulamakla mümkündür.

Yapılan çalışmalar, gerçek anlamda bir nitelik artışının sağlanabilmesi için insan faktörüne önem ve öncelik verilmesi gerektiğini göstermektedir. Bu doğrultuda, Denizli Sağlık Müdürlüğü olarak “önce insana hizmet” misyonumuzun bir gereği olarak sürekli eğitim, hayat boyu öğrenme perspektifiyle “Yönetim Becerileri Eğitimi” projemiz hazırlanılmıştır.

“Yönetim Becerileri Eğitimi” projemiz, Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye Sağlık Sektörü İnsan Kaynakları 2023 Vizyonu bağlamında, profesyonel sağlık yönetiminin gereği olarak, hem bilimsel manada hem de bir sanat olarak, sağlık yönetimindeki en son gelişme ve uygulamaları yakından takip etme imkanı sunarak; sağlık hizmetlerinin sunumunda yerel, bölgesel, toplumsal ve global düzeyde fırsatların değerlendirilmesi ve yönetilmesine olumlu katma değer yaratacaktır.

06- 07 Kasım 2015 tarihleri arasında düzenlenecek olan “Yönetim Becerileri Eğitimi”, Denizli Sağlık Müdürlüğünün yönetim kadrosunun tam katılımı ile gerçekleştirilecek olup, Denizli Sağlık Müdürlüğü eğitim salonunda toplam dört oturumda tamamlanacaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.