Denizli-Manisa Yolunda Tehlike! Karayolu Çöktü

Denizli Güncel 14.10.2026 - 12:47, Güncelleme: 14.10.2026 - 12:47 550 kez okundu.
 

Denizli-Manisa Yolunda Tehlike! Karayolu Çöktü

Denizli’nin Buldan ilçesi ile Manisa’nın Sarıgöl ilçesini birbirine bağlayan karayolunda, sağanak yağışın ardından zemin çöktü. Altyapı çalışmalarının sürdüğü güzergâh araç trafiğine kapanırken, hasar gören yolda onarım çalışmaları başlatıldı.
SAĞANAK SONRASI KARAYOLU ÇÖKTÜ Denizli ile Manisa arasındaki ulaşımı etkileyen yol çökmesi, sürücülere zor anlar yaşattı. Buldan-Sarıgöl karayolunda altyapı çalışmaları devam ederken etkisini gösteren sağanak yağış, yolun bir bölümünde ciddi hasara yol açtı. Zeminin çökmesiyle birlikte güzergâh araç geçişine kapatıldı. İki ilçe arasındaki ulaşımın önemli bağlantı noktalarından biri olan yolda meydana gelen hasar, bölgedeki trafik akışını olumsuz etkiledi. KAPALI YOLA RAĞMEN GEÇİŞ YAPILMIŞ Yolun, devam eden altyapı çalışmaları nedeniyle önceden bariyerlerle kapatıldığı öğrenildi. Buna rağmen bazı sürücülerin bariyerleri kenara çekerek güzergâhtan geçmeye devam ettiği belirtildi. Sağanak yağışın ardından meydana gelen çökme, yolun araçların kullanamayacağı duruma gelmesine neden oldu. Yaşanan olay, çalışma yapılan ve trafiğe kapatılan güzergâhlarda güvenlik önlemlerinin önemini bir kez daha gündeme getirdi. BULDAN-SARIGÖL ARASINDA ULAŞIM AKSADI Karayolunda meydana gelen çökme nedeniyle Buldan ile Sarıgöl arasındaki doğrudan ulaşım kesintiye uğradı. Güzergâhı kullanmak isteyen sürücüler için ulaşım güçleşirken, hasarın boyutu nedeniyle yolda geçiş sağlanamıyor. YENİDEN ULAŞIMA AÇILMASI BEKLENİYOR Çökme sonrası hasar gören bölümde onarım çalışmaları başlatıldı. Altyapı çalışmalarının da sürdüğü bölgede ekipler, yolun yeniden kullanılabilir hale getirilmesi için çalışmalarını yürütüyor. Karayolunun hangi tarihte yeniden trafiğe açılacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Sürücülerin, çalışma yapılan ve bariyerlerle kapatılan güzergâhlarda dikkatli olmaları gerekiyor.  
Denizli’nin Buldan ilçesi ile Manisa’nın Sarıgöl ilçesini birbirine bağlayan karayolunda, sağanak yağışın ardından zemin çöktü. Altyapı çalışmalarının sürdüğü güzergâh araç trafiğine kapanırken, hasar gören yolda onarım çalışmaları başlatıldı.

SAĞANAK SONRASI KARAYOLU ÇÖKTÜ

Denizli ile Manisa arasındaki ulaşımı etkileyen yol çökmesi, sürücülere zor anlar yaşattı. Buldan-Sarıgöl karayolunda altyapı çalışmaları devam ederken etkisini gösteren sağanak yağış, yolun bir bölümünde ciddi hasara yol açtı. Zeminin çökmesiyle birlikte güzergâh araç geçişine kapatıldı.

İki ilçe arasındaki ulaşımın önemli bağlantı noktalarından biri olan yolda meydana gelen hasar, bölgedeki trafik akışını olumsuz etkiledi.

KAPALI YOLA RAĞMEN GEÇİŞ YAPILMIŞ

Yolun, devam eden altyapı çalışmaları nedeniyle önceden bariyerlerle kapatıldığı öğrenildi. Buna rağmen bazı sürücülerin bariyerleri kenara çekerek güzergâhtan geçmeye devam ettiği belirtildi.

Sağanak yağışın ardından meydana gelen çökme, yolun araçların kullanamayacağı duruma gelmesine neden oldu. Yaşanan olay, çalışma yapılan ve trafiğe kapatılan güzergâhlarda güvenlik önlemlerinin önemini bir kez daha gündeme getirdi.

BULDAN-SARIGÖL ARASINDA ULAŞIM AKSADI

Karayolunda meydana gelen çökme nedeniyle Buldan ile Sarıgöl arasındaki doğrudan ulaşım kesintiye uğradı. Güzergâhı kullanmak isteyen sürücüler için ulaşım güçleşirken, hasarın boyutu nedeniyle yolda geçiş sağlanamıyor.

YENİDEN ULAŞIMA AÇILMASI BEKLENİYOR

Çökme sonrası hasar gören bölümde onarım çalışmaları başlatıldı. Altyapı çalışmalarının da sürdüğü bölgede ekipler, yolun yeniden kullanılabilir hale getirilmesi için çalışmalarını yürütüyor.

Karayolunun hangi tarihte yeniden trafiğe açılacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Sürücülerin, çalışma yapılan ve bariyerlerle kapatılan güzergâhlarda dikkatli olmaları gerekiyor.

 

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.