Demirci: İbadethaneler Siyaset Yeri Olmamalı!

PAMUKKALE BLD (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.06.2015 - 13:11, Güncelleme: 02.06.2015 - 13:27 3120+ kez okundu.
 

Demirci: İbadethaneler Siyaset Yeri Olmamalı!

Yakalaşan genel seçimler öncesinde Bakan Nihat Zeybekci'nin ibadethanelerde siyaset yaptığı yönünde eleştirilerde bulunan CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci, sert açıklamalarda bulundu. Demirci, "Dini kullanarak siyaset yapmaya her fırsatta devam eden malum zihniyet, geçtiğimiz günlerde Saruhan mahallemizde bir ibadethane de siyasi kimliğini kullanarak konuşma yapmıştır. Takdiri halkımıza bırakıyorum" dedi.
Geçtiğimiz günlerde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin, Saruhan Mahallesinde bir ibadethane de siayset yaptığını ve Zeybekci'nin dini kullanmaya devam ettiğini söyleyen CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci önemli açıklamalarda bulundu. Demirci açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Dini kullanarak siyaset yapmaya her fırsatta devam eden malum zihniyet, geçtiğimiz günlerde Saruhan mahallemizde bir ibadethane de siyasi kimliğini kullanarak konuşma yapmıştır. Siyaset kurumunun ne denli din eksenli bri zemine çekilmeye çalışıldığı, insanların innanç ve kutsal değerleri üzerlerinden siyaset yapmanın toplumu kutuplaştırdığını, siyasetin ahlaki değerleri içersinde kendi zeminene çekilmesi gerektiğini ve bu sınır tanınayan anlayışın toplum üzerinde yarattığı inanç sömürüsüne ve karşıtlıklar üzerinden siyaset kurumuna ve topluma zarar vermeye edeceğinin belgesi ve ıspatıdır." dedi.  "KUTSAL DEĞER VE İNANÇLARIMIZ SİYASET ÜSTÜ KONULARDIR" Bize göre; ibadet ve ibadethaneler insanların huzur bulduğu, dini vecibelerini yerine getirdiği ve maniveyatın en üst düzeye çıktığı, inanç özgürlüğünün yaşandığı kutsal yerlerdir diyen Demirci sözlerini şöyle sürdürdü: "Buralara siyasetin sokulmasının topluma ne denli zarar vereceğini toplumun takdirine bırakıyorum. Dün miting alanlarına ayetler söylüyorlardı, sonra çıktılar kutsal kitabımızı miting alanlarında siyaset malzemesi yaptılar. Bu günde Sayın Ekonomi Bakanı kutsal mekanlarda seçim propagandası yapmaktan hiç çekinmemiştir. Bu durum, ibadetini yerine getiren, dinini yaşamak isteyen yurttaşlarımızı da sıkıntıya sokmaktadır. Yurttaşlarımızın bu oyunu bozacağına gönülden inanmaktayım. Dün olduğu gibi bu günde bizler kutsal değerlerimize, emenatlerimize sahip çıktık ve sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bizim için kutsal değerlerimizin bütün mevki ve makamlardan, hatta her şeyden üstündür. Kendi makam ve mevkii hırslarına hem yurttaşlarımızı hem de inanandığı değerlere bu denli saygı duymayanları halkımızın vicdanlarına ve takdirlerine bırakıyorum." dedi. 
Yakalaşan genel seçimler öncesinde Bakan Nihat Zeybekci'nin ibadethanelerde siyaset yaptığı yönünde eleştirilerde bulunan CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci, sert açıklamalarda bulundu. Demirci, "Dini kullanarak siyaset yapmaya her fırsatta devam eden malum zihniyet, geçtiğimiz günlerde Saruhan mahallemizde bir ibadethane de siyasi kimliğini kullanarak konuşma yapmıştır. Takdiri halkımıza bırakıyorum" dedi.
Geçtiğimiz günlerde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin, Saruhan Mahallesinde bir ibadethane de siayset yaptığını ve Zeybekci'nin dini kullanmaya devam ettiğini söyleyen CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci önemli açıklamalarda bulundu. Demirci açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Dini kullanarak siyaset yapmaya her fırsatta devam eden malum zihniyet, geçtiğimiz günlerde Saruhan mahallemizde bir ibadethane de siyasi kimliğini kullanarak konuşma yapmıştır. Siyaset kurumunun ne denli din eksenli bri zemine çekilmeye çalışıldığı, insanların innanç ve kutsal değerleri üzerlerinden siyaset yapmanın toplumu kutuplaştırdığını, siyasetin ahlaki değerleri içersinde kendi zeminene çekilmesi gerektiğini ve bu sınır tanınayan anlayışın toplum üzerinde yarattığı inanç sömürüsüne ve karşıtlıklar üzerinden siyaset kurumuna ve topluma zarar vermeye edeceğinin belgesi ve ıspatıdır." dedi. 

"KUTSAL DEĞER VE İNANÇLARIMIZ SİYASET ÜSTÜ KONULARDIR"

Bize göre; ibadet ve ibadethaneler insanların huzur bulduğu, dini vecibelerini yerine getirdiği ve maniveyatın en üst düzeye çıktığı, inanç özgürlüğünün yaşandığı kutsal yerlerdir diyen Demirci sözlerini şöyle sürdürdü: "Buralara siyasetin sokulmasının topluma ne denli zarar vereceğini toplumun takdirine bırakıyorum. Dün miting alanlarına ayetler söylüyorlardı, sonra çıktılar kutsal kitabımızı miting alanlarında siyaset malzemesi yaptılar. Bu günde Sayın Ekonomi Bakanı kutsal mekanlarda seçim propagandası yapmaktan hiç çekinmemiştir. Bu durum, ibadetini yerine getiren, dinini yaşamak isteyen yurttaşlarımızı da sıkıntıya sokmaktadır. Yurttaşlarımızın bu oyunu bozacağına gönülden inanmaktayım. Dün olduğu gibi bu günde bizler kutsal değerlerimize, emenatlerimize sahip çıktık ve sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bizim için kutsal değerlerimizin bütün mevki ve makamlardan, hatta her şeyden üstündür. Kendi makam ve mevkii hırslarına hem yurttaşlarımızı hem de inanandığı değerlere bu denli saygı duymayanları halkımızın vicdanlarına ve takdirlerine bırakıyorum." dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.