Çiğ Süt Desteklemeleri Ödendi

DENİZLİ EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.06.2014 - 13:52, Güncelleme: 26.06.2014 - 00:35 3291+ kez okundu.
 

Çiğ Süt Desteklemeleri Ödendi

AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel çiğ süt desteklemelerinin 2014 yılı 1. Dönemine ait olan ilk kısmının bugün süt üreticilerinin hesaplarına aktarıldığı söyledi. Yüksel; “Çiğ süt desteklemeleri 23.06.2014 tarihinde birliklerin hesabına yatırıldı, bugün itibariyle de süt üreticilerinin hesaplarına aktarılıyor” dedi.
  AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel, yaptığı yazılı açıklamayla, Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsayan 2014 yılı ilk dönemine ait Denizli genelinde çiğ süt desteklemesi için toplam da 18.265 süt üreticisine 92.618.054 lt süt için 5.473.231 TL destekleme ödemesinin bugün itibariyle süt üreticilerinin hesaplarına aktarılacağını duyurdu.   Milletvekili Yüksel açıklamasında şunları ifade etti; “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından üreticilerimize verilmesi gereken çiğ süt desteklemelerinin 2014 yılı 1. dönemine ait olan ilk kısmının ödemesi yapıldı. Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsayan ilk dönemde ilimiz genelinde üretici birlikleri vasıtasıyla toplam 18.265 üreticimiz çiğ süt desteklemesi için başvuruda bulunmuştur. Sisteme veri girişinin tamamlanması ve yapılan kontrollerin ardından ilimiz süt üreticileri üretmiş oldukları 92.618.054 lt. süt için 5.473.231 TL destekleme ödemesi almaya hak kazanmışlardır. Süt üreticilerimize verilecek olan süt destekleme ödemesi 23 Haziran 2014 tarihi itibariyle üreticilerimizin bağlı bulundukları birliklerin hesaplarına aktarılmış ve bugün itibariyle de süt üreticilerinin hesaplarına aktarılmaya başlanmıştır. 2014 yılında soğutulmuş süte litre başına 6 kuruş, soğutulmamış süte ise 4 kuruş destekleme ödemesi yapılmaktadır. İlimizde süt üretimi yapılan yerleşim birimlerimizin tamamına yakınında süt toplama ve soğutma tanklarımız mevcut. Bu nedenle ilimizde üretilen sütlerin %98’i soğutulmuş süt olarak işlem görmekte ve süt üreticilerimiz litre başına daha fazla destek almaktadır” dedi.   
AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel çiğ süt desteklemelerinin 2014 yılı 1. Dönemine ait olan ilk kısmının bugün süt üreticilerinin hesaplarına aktarıldığı söyledi. Yüksel; “Çiğ süt desteklemeleri 23.06.2014 tarihinde birliklerin hesabına yatırıldı, bugün itibariyle de süt üreticilerinin hesaplarına aktarılıyor” dedi.

 
AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel, yaptığı yazılı açıklamayla, Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsayan 2014 yılı ilk dönemine ait Denizli genelinde çiğ süt desteklemesi için toplam da 18.265 süt üreticisine 92.618.054 lt süt için 5.473.231 TL destekleme ödemesinin bugün itibariyle süt üreticilerinin hesaplarına aktarılacağını duyurdu.
 
Milletvekili Yüksel açıklamasında şunları ifade etti; “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından üreticilerimize verilmesi gereken çiğ süt desteklemelerinin 2014 yılı 1. dönemine ait olan ilk kısmının ödemesi yapıldı. Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsayan ilk dönemde ilimiz genelinde üretici birlikleri vasıtasıyla toplam 18.265 üreticimiz çiğ süt desteklemesi için başvuruda bulunmuştur. Sisteme veri girişinin tamamlanması ve yapılan kontrollerin ardından ilimiz süt üreticileri üretmiş oldukları 92.618.054 lt. süt için 5.473.231 TL destekleme ödemesi almaya hak kazanmışlardır. Süt üreticilerimize verilecek olan süt destekleme ödemesi 23 Haziran 2014 tarihi itibariyle üreticilerimizin bağlı bulundukları birliklerin hesaplarına aktarılmış ve bugün itibariyle de süt üreticilerinin hesaplarına aktarılmaya başlanmıştır. 2014 yılında soğutulmuş süte litre başına 6 kuruş, soğutulmamış süte ise 4 kuruş destekleme ödemesi yapılmaktadır. İlimizde süt üretimi yapılan yerleşim birimlerimizin tamamına yakınında süt toplama ve soğutma tanklarımız mevcut. Bu nedenle ilimizde üretilen sütlerin %98’i soğutulmuş süt olarak işlem görmekte ve süt üreticilerimiz litre başına daha fazla destek almaktadır” dedi.
  
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.