CHP Denizli İl Başkanı’ndan Şehir Hastanesi Açıklaması: “Su Bahane, Hastane Hazır Değil”

Denizli Siyaset (Web Sitesi) - Web Sitesi | 06.01.2026 - 17:15, Güncelleme: 06.01.2026 - 17:55 6675+ kez okundu.
 

CHP Denizli İl Başkanı’ndan Şehir Hastanesi Açıklaması: “Su Bahane, Hastane Hazır Değil”

Denizli Şehir Hastanesi’nin mevcut durumu, su bağlantısı iddiaları, açılış takvimi ve proje maliyetleriyle ilgili tartışmalar sürerken, CHP Denizli İl Başkanı, hastane sahasında kamuoyuna önemli açıklamalarda bulundu.
CHP Denizli İl Başkanı, eski bir bakanın 27 Aralık’ta Kale ilçesinde yaptığı açıklamada, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin hastaneye su vermediği yönündeki iddialarını hatırlatarak, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. İl Başkanı, şehir hastanesine 22 Aralık 2025 tarihinde, söz konusu açıklamadan 5 gün önce su verildiğini ve alanda suyun aktif şekilde aktığını ifade etti. “Üç aydır 400 yataklı acil servis açılacak deniliyor. Ancak gördüğünüz yer hâlâ şantiye alanı,” diyen CHP Denizli İl Başkanı, hastane binasının içinin boş olduğunu, herhangi bir tıbbi altyapının kurulmadığını vurguladı. Sadece 50 yatak yerleştirilerek acil servisin hazırmış gibi gösterilmeye çalışıldığını savunan İl Başkanı, bunun kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir algı çalışması olduğunu dile getirdi. Su meselesinin bir bahane olarak öne sürüldüğünü belirten CHP Denizli İl Başkanı, asıl sorumluluğun yüklenici firmada olduğunu söyledi. Açıklamada, altyapı ve abonelik bedellerinin yüklenici firma tarafından karşılanması gerekirken, bu yükün kamuya yansıtılmak istendiği öne sürüldü. Bu süreçte çeşitli bakanlıkların devreye sokulduğunu iddia eden İl Başkanı, Denizli halkının hakkı olan kamu kaynağının korunmadığını ifade etti. Şehir hastanesinin maliyetine de dikkat çeken CHP Denizli İl Başkanı, 2020 yılında 1 milyar TL bedelle ihale edilen projenin, yapılan ek ihalelerle birlikte bugün itibarıyla yaklaşık 12 milyar TL’ye ulaştığını söyledi. Bu maliyet artışının gerekçesinin kamuoyuna açıklanması gerektiğini belirten İl Başkanı, projeyi bırakan önceki yüklenici firmaların neden çekildiğinin de sorgulanması gerektiğini dile getirdi. Eski bakanın, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı’na yönelik “seviyesizlik” eleştirilerine de yanıt veren CHP Denizli İl Başkanı, geçmişte verilen ancak yerine getirilmeyen vaatleri hatırlatarak, “Asıl seviyesizlik, halkı kandırmak ve kamu kaynaklarını şeffaf olmayan şekilde kullanmaktır” dedi. Açıklamasını basın mensuplarına seslenerek sürdüren CHP Denizli İl Başkanı, “Denizli Şehir Hastanesi hazır değildir. Ne acil servisi ne de diğer birimleri hizmete açılabilecek durumda değildir. Basın ve kamuoyu bunu yerinde görmektedir” ifadelerini kullandı. "Üstelik kendi iddiaları çökerken, Büyükşehir Belediye Başkanımıza “seviyesiz” deme cüreti gösterenlerin asıl seviyesizliği bugün herkesin gözü önünde açığa çıkmıştır" diyen Horzum, "Bizim talebimiz nettir: • Hastane yönetimi ve ilgili kamu birimleri, eşit ve şeffaf davranmalıdır. • Kamu binaları, hiçbir partinin PR stüdyosu değildir. • İddiası olan, deliliyle konuşur; yasakla, kapıyla, güvenlikle değil. Kararı Denizli halkının vicdanına bırakıyoruz.  
Denizli Şehir Hastanesi’nin mevcut durumu, su bağlantısı iddiaları, açılış takvimi ve proje maliyetleriyle ilgili tartışmalar sürerken, CHP Denizli İl Başkanı, hastane sahasında kamuoyuna önemli açıklamalarda bulundu.

CHP Denizli İl Başkanı, eski bir bakanın 27 Aralık’ta Kale ilçesinde yaptığı açıklamada, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin hastaneye su vermediği yönündeki iddialarını hatırlatarak, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. İl Başkanı, şehir hastanesine 22 Aralık 2025 tarihinde, söz konu su açıklamadan 5 gün önce su verildiğini ve alanda suyun aktif şekilde aktığını ifade etti.

“Üç aydır 400 yataklı acil servis açılacak deniliyor. Ancak gördüğünüz yer hâlâ şantiye alanı,” diyen CHP Denizli İl Başkanı, hastane binasının içinin boş olduğunu, herhangi bir tıbbi altyapının kurulmadığını vurguladı. Sadece 50 yatak yerleştirilerek acil servisin hazırmış gibi gösterilmeye çalışıldığını savunan İl Başkanı, bunun kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir algı çalışması olduğunu dile getirdi.

Su meselesinin bir bahane olarak öne sürüldüğünü belirten CHP Denizli İl Başkanı, asıl sorumluluğun yüklenici firmada olduğunu söyledi. Açıklamada, altyapı ve abonelik bedellerinin yüklenici firma tarafından karşılanması gerekirken, bu yükün kamuya yansıtılmak istendiği öne sürüldü. Bu süreçte çeşitli bakanlıkların devreye sokulduğunu iddia eden İl Başkanı, Denizli halkının hakkı olan kamu kaynağının korunmadığını ifade etti.

Şehir hastanesinin maliyetine de dikkat çeken CHP Denizli İl Başkanı, 2020 yılında 1 milyar TL bedelle ihale edilen projenin, yapılan ek ihalelerle birlikte bugün itibarıyla yaklaşık 12 milyar TL’ye ulaştığını söyledi. Bu maliyet artışının gerekçesinin kamuoyuna açıklanması gerektiğini belirten İl Başkanı, projeyi bırakan önceki yüklenici firmaların neden çekildiğinin de sorgulanması gerektiğini dile getirdi.

Eski bakanın, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı’na yönelik “seviyesizlik” eleştirilerine de yanıt veren CHP Denizli İl Başkanı, geçmişte verilen ancak yerine getirilmeyen vaatleri hatırlatarak, “Asıl seviyesizlik, halkı kandırmak ve kamu kaynaklarını şeffaf olmayan şekilde kullanmaktır” dedi.

Açıklamasını basın mensuplarına seslenerek sürdüren CHP Denizli İl Başkanı, “Denizli Şehir Hastanesi hazır değildir. Ne acil servisi ne de diğer birimleri hizmete açılabilecek durumda değildir. Basın ve kamuoyu bunu yerinde görmektedir” ifadelerini kullandı.

"Üstelik kendi iddiaları çökerken, Büyükşehir Belediye Başkanımıza “seviyesiz” deme cüreti gösterenlerin asıl seviyesizliği bugün herkesin gözü önünde açığa çıkmıştır" diyen Horzum, "Bizim talebimiz nettir:

• Hastane yönetimi ve ilgili kamu birimleri, eşit ve şeffaf davranmalıdır.
• Kamu binaları, hiçbir partinin PR stüdyo su değildir.
• İddiası olan, deliliyle konuşur; yasakla, kapıyla, güvenlikle değil.
Kararı Denizli halkının vicdanına bırakıyoruz.

 

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.