Cankurtaran Çilesi Yeniden Başlıyor! Sürücüleri 45 Günlük Zorlu Süreç Bekliyor
Cankurtaran Çilesi Yeniden Başlıyor! Sürücüleri 45 Günlük Zorlu Süreç Bekliyor
Denizli-Antalya karayolunun en yoğun ve kritik geçiş noktalarından biri olan Cankurtaran mevkiinde kapsamlı yol yenileme ve sıcak asfalt çalışması başlıyor. Karayolları ekipleri tarafından yürütülecek çalışmaların yaklaşık 45 gün sürmesi planlanıyor.
Şehirlerarası ulaşımın önemli güzergahlarından biri olan Denizli- Antalya yolunda, özellikle ağır tonajlı araçların oluşturduğu yıpranmalar nedeniyle bozulan yol kesimleri yenilenecek. Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte artan trafik yoğunluğu nedeniyle sürücülerden dikkatli olmaları istendi.
Gökpınar Kavşağı ile Karataş Arası Yenilenecek
Karayolları ekipleri geçtiğimiz yıl Honaz Tüneli Kavşağı ile Karataş Kavşağı arasındaki yaklaşık 500 metrelik bölümde asfalt yenileme çalışması gerçekleştirmişti. Bu yıl ise eksik kalan bölüm için çalışma başlatılıyor.
Edinilen bilgilere göre, Gökpınar Kavşağı ile geçen yıl yenilenen bölüm arasında kalan yaklaşık 1 kilometrelik kesimde sıcak asfalt serimi ve yol yenileme çalışmaları yapılacak.
Hafta Sonu Trafiğine Dikkat
Çalışmalar süresince özellikle Antalya istikametinde trafik yoğunluğunun artması bekleniyor. Yetkililer, bölgede zaman zaman uzun araç kuyrukları ve trafik akışında yavaşlamalar yaşanabileceğini belirtti.
Sürücülerin özellikle hafta sonları ve tatil dönemlerinde alternatif güzergahları değerlendirmeleri, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları ve hız limitlerine dikkat etmeleri istendi.
Çalışmaların 45 Günde Tamamlanması Hedefleniyor
Hava şartlarının uygun seyretmesi halinde çalışmaların yaklaşık 45 gün içerisinde tamamlanması planlanıyor. Yol yenileme çalışmalarının ardından Denizli- Antalya karayolunun Cankurtaran geçişindeki sürüş konforunun ve trafik güvenliğinin artırılması hedefleniyor.
Denizli HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.