Çal’da Muazzez Ersoy Rüzgarı: 29. Bağbozumu Festivali Görkemli Bir Finalle Sona Eriyor

İlçe Haberleri 06.09.2026 - 13:48, Güncelleme: 06.09.2026 - 13:48 2051 kez okundu.
 

Çal’da Muazzez Ersoy Rüzgarı: 29. Bağbozumu Festivali Görkemli Bir Finalle Sona Eriyor

Denizli’nin Çal ilçesinde üç gündür büyük bir coşkuyla devam eden 2. Uluslararası 29. Çal Bağbozumu Kültür ve Sanat Festivali, bu akşam düzenlenecek Muazzez Ersoy konseriyle final yapacak.
Son Günde Renkli Etkinlikler ve Bisiklet Turu Kültür, sanat, spor ve bağbozumu etkinliklerine ev sahipliği yapan festivalin kapanış gününde program sabah saatlerinde Atatürk Parkı’ndan Hançalar Deresi Mesirelik Alanı’na düzenlenen bisiklet turuyla başladı. Gün boyunca Apollon Lermonos Tapınağı Satranç Turnuvası finali, el emeği ürün stantları ve yerel sanatçı ile yazar buluşmaları ziyaretçileri ağırlamaya devam ediyor. En İyi Üzüm Yetiştiricileri Ödüllerini Alacak Çal’ın en önemli tarımsal simgesi olan üzümü öne çıkaran geleneksel etkinlikler kapsamında, En İyi Üzüm Yetiştiriciliği Yarışması sonuçları da bugün açıklanacak. Saat 20.00’de gerçekleştirilecek ödül töreninde dereceye giren üreticilere ödülleri takdim edilecek. Muazzez Ersoy ile Görkemli Kapanış Festivalin akşam bölümünde müzikseverler unutulmaz anlar yaşayacak. İlk gün Türkü Akbayram, ikinci gün ise Murat Kekilli’nin sahne aldığı festival, Türk sanat müziğinin usta ismi Muazzez Ersoy’un konseriyle görkemli bir noktaya ulaşacak. Çal Belediyesi, Denizli’den festivale katılmak isteyen vatandaşlar için saat 16.00 ve 18.00’de ücretsiz otobüs seferleri düzenlerken, dönüş seferleri de gece saatlerinde gerçekleştirilecek.
Denizli’nin Çal ilçesinde üç gündür büyük bir coşkuyla devam eden 2. Uluslararası 29. Çal Bağbozumu Kültür ve Sanat Festivali, bu akşam düzenlenecek Muazzez Ersoy konseriyle final yapacak.

Son Günde Renkli Etkinlikler ve Bisiklet Turu

Kültür, sanat, spor ve bağbozumu etkinliklerine ev sahipliği yapan festivalin kapanış gününde program sabah saatlerinde Atatürk Parkı’ndan Hançalar Deresi Mesirelik Alanı’na düzenlenen bisiklet turuyla başladı. Gün boyunca Apollon Lermonos Tapınağı Satranç Turnuvası finali, el emeği ürün stantları ve yerel sanatçı ile yazar buluşmaları ziyaretçileri ağırlamaya devam ediyor.

En İyi Üzüm Yetiştiricileri Ödüllerini Alacak

Çal’ın en önemli tarımsal simgesi olan üzümü öne çıkaran geleneksel etkinlikler kapsamında, En İyi Üzüm Yetiştiriciliği Yarışması sonuçları da bugün açıklanacak. Saat 20.00’de gerçekleştirilecek ödül töreninde dereceye giren üreticilere ödülleri takdim edilecek.

Muazzez Ersoy ile Görkemli Kapanış

Festivalin akşam bölümünde müzikseverler unutulmaz anlar yaşayacak. İlk gün Türkü Akbayram, ikinci gün ise Murat Kekilli’nin sahne aldığı festival, Türk sanat müziğinin usta ismi Muazzez Ersoy’un konseriyle görkemli bir noktaya ulaşacak. Çal Belediyesi, Denizli’den festivale katılmak isteyen vatandaşlar için saat 16.00 ve 18.00’de ücretsiz otobüs seferleri düzenlerken, dönüş seferleri de gece saatlerinde gerçekleştirilecek.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.