"BU MU ÖZDE ATATÜRKÇÜLÜK"

BÜYÜKŞEHİR BLD (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.09.2016 - 13:50, Güncelleme: 29.09.2016 - 15:24 4306+ kez okundu.
 

"BU MU ÖZDE ATATÜRKÇÜLÜK"

CHP'li Bekilli Belediyesinin ilçede gerçekleştirdiği bazı uygulamalar bu kadarda olmaz dedirtti. 1980 yılında dönemin mahalle muhtarı ve halk tarafından kendi imkanları ile yapılan Atatürk büstü, Bekilli belediyesi iş makinalarıyla gelişi güzel kaldırıldı.
Denizli'nin Bekilli İlçesinde geçtiğimiz günlerde akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. İlçe Belediyesi tarafından Yeşiloba, eski adıyla (MEDELE) olan mahallede köy kahvesinin avlusunda yer alan ve tarihi bir mermer sütun üzerine yerleştirilen Atatürk Büstü kepçelerle yıkıldı.  YÖRE HALKI TEPKİ GÖSTERDİ! Vatandaşlar tarihi önemi olan sütun blokların ve Atatürk büstünün kepçelerle kaldırılmasına anlam veremedi. Tarihi sütunların kepçeyle kaldırılarak zarar görmüş bir şekilde mahallenin meydanına atıldığını söyleyen vatandaşlar Kültür, Turizm İl Müdürlüğü’nü göreve çağırdı.Belediye’nin hizmet kapsamında Yeşiloba muhtar odasının önüne taş parke düzenlemesi planlandı. Muhtarın ya da vatandaşın fikri alınmayan çalışmada belediye personeli alana, alan temizliği yapmak için kepçe ile girdi. Küçük alanda 5 tane tarihi ağaç ve tarihi bloklar üzerine yerleştirilmiş Atatürk büstü yerle bir edildi. Ağaçların ve Atatürk büstünün yıkılması vatandaşlar ve köy muhtarı tarafından tepkiyle karşılandı. "OLMAZ OLSUN BÖYLE HİZMET" Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Yeşiloba Mahallesi Muhtarı Sezai Baytosun, yapılan çalışmanın kendilerine sorulmadığını ve belediye ekiplerinin bölgeye gelip çalışma yapacaklarını söylemeriyle konuyu öğrendiklerini ifade etti. Muhtar Baytosun, "Biz de durumu anlattık ve el arabaları ile narin bir çalışma yürüttün dedik. Ama daha çalışmaya başlarken küçücük alana kepçe ile girdiler ve hem Atatürk büstümüzü hem de asırlık ağaçlarımızı yerlerinden söktüler. Bir köy meydanı bu şekilde harap edilebilir mi? Sonrasında da taş döşeyerek hizmet ettiklerini söylüyorlar. Halk olarak bu çalışmaya tepkiliyiz. Olmaz olsun böyle hizmet” dedi. "SÖZDE DEĞİL ÖZDE ATATÜRKÇÜYÜZ" DEMİŞTİ Yöre halkının tepkisi ve eleştirilerinin ardından apar topar alanda çalışma başlatan Belediye Başkanı Mustafa Başkafa, söz konusu olayın basında yer almasının ardından kendi sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak yaşananları yalanlamıştı. "Biz o alanda yıkım yapmadık aksine yeniden düzenleme yapıyoruz. Biz bazıları gibi sözde değil, özde Atatürkçüyüz" ifadelerini kullanan Başkafa'ya vatandaşlar tekrar tepki gösterdi. Söz konusu bölgede kesilen ağaçlar ve Yeşiloba Mahallesi'nin bir başka meydanı olan Cumhuriyet Meydanındaki Atütürk Büstü'nü bakımsızlığını şikayet ettiler.  "BU MU ÖZDE ATATÜRKÇÜLÜK?" Bölgede yaşayan yöre halkının Belediye tarafından encümen kararı bile olmadan ve 1981 yılında dönemin muhtarı Mustafa Kahraman tarafından el emeği ile yapılan Atatürk Büstünün yıkılmasının yankıları sürerken, Cumhuriyet Meydanında yer alan bir diğer Atatürk büstünün bakımsızlığı pes dedirtti. "Biz sözde değil özde Atatürkçüyüz" açıklaması yaparak iddiaları yalanlayan Belediye Başkanı Mustafa Başkafa'nın açıklamalarının gerçeği yansıtmadığı da ortaya çıkmış oldu!
CHP'li Bekilli Belediyesinin ilçede gerçekleştirdiği bazı uygulamalar bu kadarda olmaz dedirtti. 1980 yılında dönemin mahalle muhtarı ve halk tarafından kendi imkanları ile yapılan Atatürk büstü, Bekilli belediyesi iş makinalarıyla gelişi güzel kaldırıldı.

Denizli'nin Bekilli İlçesinde geçtiğimiz günlerde akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. İlçe Belediyesi tarafından Yeşiloba, eski adıyla (MEDELE) olan mahallede köy kahvesinin avlusunda yer alan ve tarihi bir mermer sütun üzerine yerleştirilen Atatürk Büstü kepçelerle yıkıldı. 

YÖRE HALKI TEPKİ GÖSTERDİ!

Vatandaşlar tarihi önemi olan sütun blokların ve Atatürk büstünün kepçelerle kaldırılmasına anlam veremedi. Tarihi sütunların kepçeyle kaldırılarak zarar görmüş bir şekilde mahallenin meydanına atıldığını söyleyen vatandaşlar Kültür, Turizm İl Müdürlüğü’nü göreve çağırdı.Belediye’nin hizmet kapsamında Yeşiloba muhtar odasının önüne taş parke düzenlemesi planlandı. Muhtarın ya da vatandaşın fikri alınmayan çalışmada belediye personeli alana, alan temizliği yapmak için kepçe ile girdi. Küçük alanda 5 tane tarihi ağaç ve tarihi bloklar üzerine yerleştirilmiş Atatürk büstü yerle bir edildi. Ağaçların ve Atatürk büstünün yıkılması vatandaşlar ve köy muhtarı tarafından tepkiyle karşılandı.

"OLMAZ OLSUN BÖYLE HİZMET"

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Yeşiloba Mahallesi Muhtarı Sezai Baytosun, yapılan çalışmanın kendilerine sorulmadığını ve belediye ekiplerinin bölgeye gelip çalışma yapacaklarını söylemeriyle konuyu öğrendiklerini ifade etti. Muhtar Baytosun, "Biz de durumu anlattık ve el arabaları ile narin bir çalışma yürüttün dedik. Ama daha çalışmaya başlarken küçücük alana kepçe ile girdiler ve hem Atatürk büstümüzü hem de asırlık ağaçlarımızı yerlerinden söktüler. Bir köy meydanı bu şekilde harap edilebilir mi? Sonrasında da taş döşeyerek hizmet ettiklerini söylüyorlar. Halk olarak bu çalışmaya tepkiliyiz. Olmaz olsun böyle hizmet” dedi.

"SÖZDE DEĞİL ÖZDE ATATÜRKÇÜYÜZ" DEMİŞTİ

Yöre halkının tepkisi ve eleştirilerinin ardından apar topar alanda çalışma başlatan Belediye Başkanı Mustafa Başkafa, söz konusu olayın basında yer almasının ardından kendi sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak yaşananları yalanlamıştı. "Biz o alanda yıkım yapmadık aksine yeniden düzenleme yapıyoruz. Biz bazıları gibi sözde değil, özde Atatürkçüyüz" ifadelerini kullanan Başkafa'ya vatandaşlar tekrar tepki gösterdi. Söz konusu bölgede kesilen ağaçlar ve Yeşiloba Mahallesi'nin bir başka meydanı olan Cumhuriyet Meydanındaki Atütürk Büstü'nü bakımsızlığını şikayet ettiler. 

"BU MU ÖZDE ATATÜRKÇÜLÜK?"

Bölgede yaşayan yöre halkının Belediye tarafından encümen kararı bile olmadan ve 1981 yılında dönemin muhtarı Mustafa Kahraman tarafından el emeği ile yapılan Atatürk Büstünün yıkılmasının yankıları sürerken, Cumhuriyet Meydanında yer alan bir diğer Atatürk büstünün bakımsızlığı pes dedirtti. "Biz sözde değil özde Atatürkçüyüz" açıklaması yaparak iddiaları yalanlayan Belediye Başkanı Mustafa Başkafa'nın açıklamalarının gerçeği yansıtmadığı da ortaya çıkmış oldu!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.