BU KEZ ÇUVALLADILAR

İLÇE HABERLERİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.04.2017 - 13:03, Güncelleme: 17.04.2017 - 08:53 3912+ kez okundu.
 

BU KEZ ÇUVALLADILAR

Türkiye'de klasikleşen bir dolandırıcılık yöntemi haline gelen ve özellikle yaşlı vatandaşların hedef alındığı telefonla dolandırıcılığına bu kez Denizli'nin Çivril İlçesinde rastlandı.
Özellikle yaşlı vatandaşların hedef alınarak telefonla arama yöntemi kullanılan dolandırıcık olayı gerçekleşmeden çözüldü. Belirledikleri kişilere ulaşıp kendilerini savcı, hakim yada şahısların çocuklarının arkadaşı olduğu yalanını kullanan dolandıcılar Çivril'de iş başında yakalandı. Dolandırıcılar tarafından aranan kişiler durumdan şüphelendi ve polise haber verdi. Emniyet güçleri gelen ihbarla harekete geçti. Bu olayla ilgili olarak özel bir ekip kuran polis, telefonla aranan mağdurlarla birlikte operasyon için düğmeye bastı. Asayiş ekipleri, Denizli’den Çivril’e gelerek yaşlı vatandaşları "çocuğunuzun arkadaşım" diyerek dolandırmaya çalışan O.B. ve A.B'yi. suçüstü yaparak gözaltına aldı. Asayiş ekipleri gözaltına aldığı iki zanlıyı sağlık kontrolünden sonra Çivril Polis merkezine götürerek ifadelerini aldı. Zanlıların yapılan GBT sorgularında daha önce de dolandırıcılık suçundan sabıkası olduğu anlaşılınca zanlılar mahkemeye sevk edildi. Mahkeme sonunda O.B. ve A.B. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Türkiye'de klasikleşen bir dolandırıcılık yöntemi haline gelen ve özellikle yaşlı vatandaşların hedef alındığı telefonla dolandırıcılığına bu kez Denizli'nin Çivril İlçesinde rastlandı.

Özellikle yaşlı vatandaşların hedef alınarak telefonla arama yöntemi kullanılan dolandırıcık olayı gerçekleşmeden çözüldü. Belirledikleri kişilere ulaşıp kendilerini savcı, hakim yada şahısların çocuklarının arkadaşı olduğu yalanını kullanan dolandıcılar Çivril'de iş başında yakalandı.

Dolandırıcılar tarafından aranan kişiler durumdan şüphelendi ve polise haber verdi. Emniyet güçleri gelen ihbarla harekete geçti. Bu olayla ilgili olarak özel bir ekip kuran polis, telefonla aranan mağdurlarla birlikte operasyon için düğmeye bastı. Asayiş ekipleri, Denizli’den Çivril’e gelerek yaşlı vatandaşları "çocuğunuzun arkadaşım" diyerek dolandırmaya çalışan O.B. ve A.B'yi. suçüstü yaparak gözaltına aldı.

Asayiş ekipleri gözaltına aldığı iki zanlıyı sağlık kontrolünden sonra Çivril Polis merkezine götürerek ifadelerini aldı.

Zanlıların yapılan GBT sorgularında daha önce de dolandırıcılık suçundan sabıkası olduğu anlaşılınca zanlılar mahkemeye sevk edildi.

Mahkeme sonunda O.B. ve A.B. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.