Bekilli Myo'da Anma Töreni

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.03.2015 - 15:02, Güncelleme: 12.03.2015 - 15:03 4376+ kez okundu.
 

Bekilli Myo'da Anma Töreni

Pamukkale Üniversitesi Bekilli Meslek Yüksekokulu’nda İstiklal Marşı’nın Kabulü ve M. Akif Ersoy’u Anma Töreni düzenlendi.
Bekilli Meslek Yüksekokulu konferans salonunda düzenlenen törene İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Amiri, KYK Müdürü, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Ali Alper Akgün yaptı. Akgün, "Milletlerin bünyelerinde barındırdığı milli şairler vardır. İngilizlerin Sheakspear’i, Fransızların Victor Hugo’su, İspanyolların Cervantes’i, Polonyalıların Mickiewicz’i. Milletler yetişen nesillerine bu şairlerini anlatırlar ve öğretirler. Polonya’da Mickiewicz’i, İngiltere’de Sheakspear’i bilmeyen, onların şiirlerinden mısralar okumayan bir bireye rastlayamazsınız. Bizim de bir milli şairimiz var; Mehmet Akif Ersoy. Peki biz milli şairimizi ne kadar tanıyoruz? Bu soruyu soralım kendimize. Mehmet Akif’i bir nebze olsun sizlere tanıtabilmek, şiirlerine ve Akif’in diline karşı zihinlerinizde bir kulak aşinalığı yaratabilmek için düzenlenen bu tür etkinliklerin önemi yadsınamaz’’ dedi.  Törende İstiklal Marşı’nı okuyan Bekilli Meslek Yüksekokulu öğrencisi Büşra Mert ise salondaki herkese duygulu anlar yaşattı. Program şiirlerin okunmasının ardından M. Akif Ersoy’un hayatını anlatan kısa bir film gösterimi ile son buldu.   
Pamukkale Üniversitesi Bekilli Meslek Yüksekokulu’nda İstiklal Marşı’nın Kabulü ve M. Akif Ersoy’u Anma Töreni düzenlendi.
Bekilli Meslek Yüksekokulu konferans salonunda düzenlenen törene İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Amiri, KYK Müdürü, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Ali Alper Akgün yaptı. Akgün, "Milletlerin bünyelerinde barındırdığı milli şairler vardır. İngilizlerin Sheakspear’i, Fransızların Victor Hugo’su, İspanyolların Cervantes’i, Polonyalıların Mickiewicz’i. Milletler yetişen nesillerine bu şairlerini anlatırlar ve öğretirler. Polonya’da Mickiewicz’i, İngiltere’de Sheakspear’i bilmeyen, onların şiirlerinden mısralar okumayan bir bireye rastlayamazsınız. Bizim de bir milli şairimiz var; Mehmet Akif Ersoy. Peki biz milli şairimizi ne kadar tanıyoruz? Bu soruyu soralım kendimize. Mehmet Akif’i bir nebze olsun sizlere tanıtabilmek, şiirlerine ve Akif’in diline karşı zihinlerinizde bir kulak aşinalığı yaratabilmek için düzenlenen bu tür etkinliklerin önemi yadsınamaz’’ dedi. 
Törende İstiklal Marşı’nı okuyan Bekilli Meslek Yüksekokulu öğrencisi Büşra Mert ise salondaki herkese duygulu anlar yaşattı. Program şiirlerin okunmasının ardından M. Akif Ersoy’un hayatını anlatan kısa bir film gösterimi ile son buldu. 


 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.