Bayram Yeri Savaş Alanına Döndü

BÜYÜKŞEHİR BLD (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.07.2014 - 09:59, Güncelleme: 11.07.2014 - 18:56 4244+ kez okundu.
 

Bayram Yeri Savaş Alanına Döndü

Bu sabah saat 09:00 sıralarında Bayram Yeri Dörtçeşme mevkiinde bir patlama meydana geldi. Olay 7 katlı bir binanın en alt katında bulunan bir ekmek fırınında yasandı. Meydana gelen patlama tüm Bayram Yeri bölgesinde hissedildi. Aynı zamanda fırının olduğu alanda otobüs durağının olması ve bölgenin işlek bir cadde olması nedeniyle çok sayıda vatandaş yaralandı.
 Büyük bir gürültü ile meydana gelen patlama Bayram Yeri Meydanı'nı adeta savaş alanına çevirdi. Büyük ve şiddetli bir şekilde yaşanan patlamada çok sayıda vatandaş yaralandı. Otobüs durağında bekleyen vatandaşlar kan revan içinde yere yığıldı. Patlamanın şiddeti derecesi o kadar büyüktü ki tüm Bayram Yeri civarında hissedildi. Patlamanın yaşandığı binanın yaklaşık 200 metrelik çevresinde büyük tahribatlar meydana geldi. Karşı binadaki büro ve esnafların camları kırıldı. Çok sayıda yaralının olduğu olayda' yararlılara ilk müdehale çevredeki vatandaşlar tarafından yapıldı. Yaralılarda yanık ve kesiklerin olması müdehaleyi güçleştirirken ağır yaralı olarak bir çok vayandaş hastaneye kaldırıldı. Denizlililer ilk kez bu kadar şiddetli bir olaya şahit olurken, patlamanın yaşandığı anda olkay yerinde olan vatandaşlar olayın şokunu uzun süre atamadılar. Çok sayıda polis ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken görevliler olay yerini güvenlik şeridi altına aldı. Vatandaşların olay yerine girmesine izin verilmedi.  Bölgede ekiplerin çalışmaları devam ediyor.  PATLAMANIN NEDENİ BELLİ OLDU Meydana gelen patlamanın ardından itfaiye ve AFAD ekipleri enkaz kaldırma çalışmalarını tamamladı. Patlamanın ardından hastaneye sevk edilen bazı yaralılar ile bir kadının cesedin dışında enkazdan başka kimse çıkmadı.  İtfaiye ekiplerinin enkaz kaldırma çalışmalarında işyerinin bodrum katından 12 kilogramlık 4 mutfak tüpü ile 18 piknik tüpü çıkarıldı. Enkazdan çıkan tüplerin tamamının sağlam olduğu ve patlamadığı belirtildi.  İŞYERİNİN SADECE ZEMİNİ VE BODRUM KATI KULANILIYORDU Patlamada yaşamını yitiren Ayfer Yıldırım ve 35 yaralının hastanelere sevk edilmesinin ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi itfaiye, AFAD ve Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme ekipleri binada detaylı çalışma yaptı. 6 katlı binanın yıllardan beri üst katlarının kullanılmadığı, sadece zemin kat ve bodrum katının Kasım ayından itibaren işyeri olarak kullanıldığı belirlendi. İşyerinin bodrum katının yaklaşık 60 metrekare, zemin katının ise yaklaşık 40 metrekare olduğu, bodrum kattan çıkartılan tüplerin bakır borularla tesisat çekilerek unlu mamullerin üretilmesinde ve sıcak olarak satılması için ısıtılmasında kullanıldığı saptandı.  GAZ SIKIŞMASI AĞIRLIK KAZANDI İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri patlamanın büyük olasılıkla tüp patlamasından değil, gaz sıkışmasından kaynaklandığını ve patlamanın kesin nedenin teknik incelemenin ardından tamamlanacağını söyledi. Olayla ilgili olarak Denizli Valisi Abdülkadir Demir bir açıklama yaptı: Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Bayramyeri'ndeki 357'nci sokağı savaş alanına çeviren patlamayla ilgili açıklama yaptı. Vali Demir, patlamada 1 kişinin öldüğünü, 5'i ağır 25 yaralının olduğunu söyledi. Patlama sırasında bir ölen kişinin 8 aylık hamile bir kadın olduğu açıklandı. Olay yerinin patlamanın ardından ilk görüntüleri;
Bu sabah saat 09:00 sıralarında Bayram Yeri Dörtçeşme mevkiinde bir patlama meydana geldi. Olay 7 katlı bir binanın en alt katında bulunan bir ekmek fırınında yasandı. Meydana gelen patlama tüm Bayram Yeri bölgesinde hissedildi. Aynı zamanda fırının olduğu alanda otobüs durağının olması ve bölgenin işlek bir cadde olması nedeniyle çok sayıda vatandaş yaralandı.
 Büyük bir gürültü ile meydana gelen patlama Bayram Yeri Meydanı'nı adeta savaş alanına çevirdi. Büyük ve şiddetli bir şekilde yaşanan patlamada çok sayıda vatandaş yaralandı. Otobüs durağında bekleyen vatandaşlar kan revan içinde yere yığıldı. Patlamanın şiddeti derecesi o kadar büyüktü ki tüm Bayram Yeri civarında hissedildi. Patlamanın yaşandığı binanın yaklaşık 200 metrelik çevresinde büyük tahribatlar meydana geldi. Karşı binadaki büro ve esnafların camları kırıldı. Çok sayıda yaralının olduğu olayda' yararlılara ilk müdehale çevredeki vatandaşlar tarafından yapıldı. Yaralılarda yanık ve kesiklerin olması müdehaleyi güçleştirirken ağır yaralı olarak bir çok vayandaş hastaneye kaldırıldı. Denizlililer ilk kez bu kadar şiddetli bir olaya şahit olurken, patlamanın yaşandığı anda olkay yerinde olan vatandaşlar olayın şokunu uzun süre atamadılar. Çok sayıda polis ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken görevliler olay yerini güvenlik şeridi altına aldı. Vatandaşların olay yerine girmesine izin verilmedi. 
Bölgede ekiplerin çalışmaları devam ediyor. 

PATLAMANIN NEDENİ BELLİ OLDU

Meydana gelen patlamanın ardından itfaiye ve AFAD ekipleri enkaz kaldırma çalışmalarını tamamladı. Patlamanın ardından hastaneye sevk edilen bazı yaralılar ile bir kadının cesedin dışında enkazdan başka kimse çıkmadı. 


İtfaiye ekiplerinin enkaz kaldırma çalışmalarında işyerinin bodrum katından 12 kilogramlık 4 mutfak tüpü ile 18 piknik tüpü çıkarıldı. Enkazdan çıkan tüplerin tamamının sağlam olduğu ve patlamadığı belirtildi. 

İŞYERİNİN SADECE ZEMİNİ VE BODRUM KATI KULANILIYORDU

Patlamada yaşamını yitiren Ayfer Yıldırım ve 35 yaralının hastanelere sevk edilmesinin ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi itfaiye, AFAD ve Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme ekipleri binada detaylı çalışma yaptı. 6 katlı binanın yıllardan beri üst katlarının kullanılmadığı, sadece zemin kat ve bodrum katının Kasım ayından itibaren işyeri olarak kullanıldığı belirlendi. İşyerinin bodrum katının yaklaşık 60 metrekare, zemin katının ise yaklaşık 40 metrekare olduğu, bodrum kattan çıkartılan tüplerin bakır borularla tesisat çekilerek unlu mamullerin üretilmesinde ve sıcak olarak satılması için ısıtılmasında kullanıldığı saptandı. 

GAZ SIKIŞMASI AĞIRLIK KAZANDI

İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri patlamanın büyük olasılıkla tüp patlamasından değil, gaz sıkışmasından kaynaklandığını ve patlamanın kesin nedenin teknik incelemenin ardından tamamlanacağını söyledi.


Olayla ilgili olarak Denizli Valisi Abdülkadir Demir bir açıklama yaptı: Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Bayramyeri'ndeki 357'nci sokağı savaş alanına çeviren patlamayla ilgili açıklama yaptı. Vali Demir, patlamada 1 kişinin öldüğünü, 5'i ağır 25 yaralının olduğunu söyledi.
Patlama sırasında bir ölen kişinin 8 aylık hamile bir kadın olduğu açıklandı.



Olay yerinin patlamanın ardından ilk görüntüleri;
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.