BAŞKAN SUBAŞIOĞLU: ÜLKEMİZİN ÖNÜ DAHA DA AÇILSIN

DENİZLİ SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.04.2017 - 20:11, Güncelleme: 07.04.2017 - 21:11 3744+ kez okundu.
 

BAŞKAN SUBAŞIOĞLU: ÜLKEMİZİN ÖNÜ DAHA DA AÇILSIN

Merkezefendi Belediye Başkanı ve Siyaset Bilimci Muhammet Subaşıoğlu, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan halk oylamasında çıkacak ‘Evet’ kararıyla Türkiye’nin önünün daha da açılacağını söyledi.
Merkezefendi Belediye Başkanı ve Siyaset Bilimci Muhammet Subaşıoğlu, vatandaşları Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili bilgilendirmeye devam ediyor. Bu çerçevede Başkan Subaşıoğlu, vatandaşların 16 Nisan halk oylamasında ‘Neden Evet Denmeli?’ sorusunu yanıtlıyor. 16 Nisan halk oylamasında çıkacak ‘Evet’ kararıyla Türkiye’nin önünün daha da açılacağının altını çizen Subaşıoğlu, herkesin siyasi görüşünü bir kenara bırakmasını ve ülkenin geleceğine yönelik bir karar vermesini istedi. Subaşıoğlu, “Partimiz ne olursa olsun bugüne kadar hangi partiye oy vermiş olursak olalım, gelin bu anayasa değişikliğine ‘Evet’ diyelim. Ülkemizin önünü hep birlikte açalım. Yeni anayasa paketi, sadece AK Parti’nin meselesi değil. AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi uzlaşmasıyla getirilmiş bir anayasa paketidir. Ama sonuç itibari ile Türkiye’de yaşayan bütün vatandaşlarımızı ilgilendiren, hiçbir parti gözetmeyen çok önemli meseledir. 16 Nisan’da yeni anayasanın önünü açtıktan sonra yine herkes kendi partisinde kendi adayını çıkarsın, kendi adayına oy versin, kendi adayını desteklesin. Buna engel hiçbir şey yok. Ama biz sistemi değiştirmek zorundayız” dedi. YAKIN TARİHTEN ÖRNEKLER VERDİ Siyaset Bilimci Muhammet Subaşıoğlu, mevcut sistemle ilgili yakın tarihte yaşanan krizlerden örnekler verdi. Subaşıoğlu, “1995 yılını büyüklerimiz hatırlar. Türkiye’de 5 tane parti seçimle meclise girmişti. Türkiye bu dönemlerde maalesef kaybolan, kaybedilmiş yıllarla tanışmıştı. Liderlerden hiç birisi tek başına vatandaşın, milletin güvenini tek başına sağlayamadığı için her birisi parçalı oylarla meclise girdiği için ne oldu? Parlamenter sistem kriz üretti. Ne zamandan ne zamana? Tabii daha eskisi var ama 1991 yılından 2002 yılına kadar yapılan tüm seçimlerde vatandaşımız hiçbir lideri tek başına görevlendirmediği için parlamenter sistemin krizini asıl biz siyasi tarihi açısından 1991 ile 2001 yılları arasında gördük. Ama çok çabuk unutuyoruz” diye konuştu. “BU ADAM BU DÜKKÂNI AÇAR MI ?” Başkan Subaşıoğlu, açıklamalarında 14 ila 15 ay ömrü olan hükümetlerin hiç bir şey yapamadığını söyledi. Bir de örnek veren Subaşıoğlu, “Merkezefendi’de bir vatandaşımız Bayramyeri’nde bir dükkân açmaya karar verdi. Raflarını aldı, mallarını yerleştirdi. Masasını, sandalyesini aldı. Yazar kasasını aldı sonra maliyeye kaydını yaptırdı. SGK’ ya kaydını yaptırdı. Belediyeden açma ruhsatını aldı. Tam anahtarı çevirecekti ki birisi dedi ki ‘Bir dakika, sen bu dükkânı en geç 14 ay içerisinde kapatacaksın’. Bu adam bu dükkânı açar mı? Açmaz. İşte Türkiye’de ortalama 14-15 ay ömrü olan hükümetler, AK Parti dönemine kadar ne Mavi Marmara’yı yapabilmiştir, ne Avrasya Tüneli’ni, ne üçüncü köprüyü, ne üçüncü havalimanını…” diye konuştu.
Merkezefendi Belediye Başkanı ve Siyaset Bilimci Muhammet Subaşıoğlu, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan halk oylamasında çıkacak ‘Evet’ kararıyla Türkiye’nin önünün daha da açılacağını söyledi.

Merkezefendi Belediye Başkanı ve Siyaset Bilimci Muhammet Subaşıoğlu, vatandaşları Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili bilgilendirmeye devam ediyor. Bu çerçevede Başkan Subaşıoğlu, vatandaşların 16 Nisan halk oylamasında ‘Neden Evet Denmeli?’ sorusunu yanıtlıyor.

16 Nisan halk oylamasında çıkacak ‘Evet’ kararıyla Türkiye’nin önünün daha da açılacağının altını çizen Subaşıoğlu, herkesin siyasi görüşünü bir kenara bırakmasını ve ülkenin geleceğine yönelik bir karar vermesini istedi.

Subaşıoğlu, “Partimiz ne olursa olsun bugüne kadar hangi partiye oy vermiş olursak olalım, gelin bu anayasa değişikliğine ‘Evet’ diyelim. Ülkemizin önünü hep birlikte açalım. Yeni anayasa paketi, sadece AK Parti’nin meselesi değil. AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi uzlaşmasıyla getirilmiş bir anayasa paketidir. Ama sonuç itibari ile Türkiye’de yaşayan bütün vatandaşlarımızı ilgilendiren, hiçbir parti gözetmeyen çok önemli meseledir. 16 Nisan’da yeni anayasanın önünü açtıktan sonra yine herkes kendi partisinde kendi adayını çıkarsın, kendi adayına oy versin, kendi adayını desteklesin. Buna engel hiçbir şey yok. Ama biz sistemi değiştirmek zorundayız” dedi.

YAKIN TARİHTEN ÖRNEKLER VERDİ

Siyaset Bilimci Muhammet Subaşıoğlu, mevcut sistemle ilgili yakın tarihte yaşanan krizlerden örnekler verdi. Subaşıoğlu, “1995 yılını büyüklerimiz hatırlar. Türkiye’de 5 tane parti seçimle meclise girmişti. Türkiye bu dönemlerde maalesef kaybolan, kaybedilmiş yıllarla tanışmıştı. Liderlerden hiç birisi tek başına vatandaşın, milletin güvenini tek başına sağlayamadığı için her birisi parçalı oylarla meclise girdiği için ne oldu? Parlamenter sistem kriz üretti. Ne zamandan ne zamana? Tabii daha eskisi var ama 1991 yılından 2002 yılına kadar yapılan tüm seçimlerde vatandaşımız hiçbir lideri tek başına görevlendirmediği için parlamenter sistemin krizini asıl biz siyasi tarihi açısından 1991 ile 2001 yılları arasında gördük. Ama çok çabuk unutuyoruz” diye konuştu.

“BU ADAM BU DÜKKÂNI AÇAR MI ?”

Başkan Subaşıoğlu, açıklamalarında 14 ila 15 ay ömrü olan hükümetlerin hiç bir şey yapamadığını söyledi. Bir de örnek veren Subaşıoğlu, “Merkezefendi’de bir vatandaşımız Bayramyeri’nde bir dükkân açmaya karar verdi. Raflarını aldı, mallarını yerleştirdi. Masasını, sandalyesini aldı. Yazar kasasını aldı sonra maliyeye kaydını yaptırdı. SGK’ ya kaydını yaptırdı. Belediyeden açma ruhsatını aldı. Tam anahtarı çevirecekti ki birisi dedi ki ‘Bir dakika, sen bu dükkânı en geç 14 ay içerisinde kapatacaksın’. Bu adam bu dükkânı açar mı? Açmaz. İşte Türkiye’de ortalama 14-15 ay ömrü olan hükümetler, AK Parti dönemine kadar ne Mavi Marmara’yı yapabilmiştir, ne Avrasya Tüneli’ni, ne üçüncü köprüyü, ne üçüncü havalimanını…” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.