BASIN MENSUPLARI TEKDEN’DE MEME KANSERİ İÇİN BİRARAYA GELDİ

DENİZLİ SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.10.2015 - 15:23, Güncelleme: 26.10.2015 - 15:23 3033+ kez okundu.
 

BASIN MENSUPLARI TEKDEN’DE MEME KANSERİ İÇİN BİRARAYA GELDİ

Tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye'de de 2004 yılından itibaren “1- 31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı” dolayısıyla meme kanserine karşı birçok farkındalık çalışmaları gerçekleşiyor.
BASIN MENSUPLARI TEKDEN’DE MEME KANSERİ İÇİN BİRARAYA GELDİ Tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye'de de 2004 yılından itibaren “1- 31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı” dolayısıyla meme kanserine karşı birçok farkındalık çalışmaları gerçekleşiyor. BASIN, MEME KANSERİ İÇİN DUYARLILIK GÖSTERDİ Son yıllarda aralıksız devam ettirdiği sosyal sorumluluk çalışmaları ile Denizli ve bölgeye kanserde erken tanının önemi ile ilgili projeler sunan Tekden Hastanesi, bu kez basının değerli bayan çalışanları ile bir araya geldi. Genel Cerrahi Uzmanları Doç.Dr.Namık Özkan ve Op.Dr.Mehmet Tekin’in ev sahipliğini gerçekleştirdiği ‘meme kanserinde erken tanı’ başlıklı toplantı, hastane hemşireleri ve sağlık personelinin de yoğun katılımıyla devam etti. DOÇ.DR.NAMIK ÖZKAN, MEME KANSERİNE FARKINDALIK İÇİN YILMADAN MÜCADELE VERİYOR! Genel Cerrahi Uzmanı Doç.Dr.Namık Özkan, kadınlarda en sık görülen kanser tipi olan meme kanseri hastalığında, son 20 yılda teşhis ve tedavi anlamında büyük ilerlemeler kaydedildiğini belirterek “Erken tanı sayesinde memeyi koruyan ameliyat seçenekleri ve uzun süre hayatta kalma şansı arttı. Erken tanı konulmuş meme kanseri tamamen tedavi edilebilen bir hastalıktır. Erken tanıya önem verin!” diye konuştu. “ERKEN TANI İLE %100’E YAKIN BİR ORANDA TEDAVİ EDİLEBİLİYOR” Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Mehmet Tekin ise; Bundan 30 yıl önce meme kanserinin, 12-14 kadında görüldüğünü günümüzde ise artık her 8 kadından 1’inin hayatı boyunca meme kanseriyle karşı karşıya kalma riskiyle yaşadığını söyledi. Dr.Tekin “Risk faktörüne sahip olmanız, o hastalığa yakalanacağınız anlamına gelmez. Ailede meme kanseri öyküsü bulunan kişinin meme kanserine yakalanma riski diğer insanlara göre daha fazladır. Yaşlanma veya yaşam şekli gibi faktörler, meme kanseri riskini zaman içinde değiştirebilir. Tedavi kararında meme kanserinin hangi alt grubu ile karşı karşıya olduğunuzu bilmek uygulanacak tedavinin başarısı açısından çok önemlidir. Her kadın 20 yaşından itibaren memesini tanımalı, aylık düzenli kontrollerini ve 40 yaşından itibaren de mamografi takibini yapmalıdır. Memedeki her 10 kitleden 8’i iyi huyludur; yani kanser değildir.” dedi. Toplantının sonunda Genel Cerrahi Uzmanları Doç. Dr. Namık Özkan ve Op. Dr. Mehmet Tekin basının sorularını yanıtladı, toplantının güzellikler çağrıştırması için ise; hatıra fotoğrafı çekildiler.
Tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye'de de 2004 yılından itibaren “1- 31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı” dolayısıyla meme kanserine karşı birçok farkındalık çalışmaları gerçekleşiyor.

BASIN MENSUPLARI TEKDEN’DE MEME KANSERİ İÇİN BİRARAYA GELDİ

Tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye'de de 2004 yılından itibaren “1- 31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı” dolayısıyla meme kanserine karşı birçok farkındalık çalışmaları gerçekleşiyor.

BASIN, MEME KANSERİ İÇİN DUYARLILIK GÖSTERDİ

Son yıllarda aralıksız devam ettirdiği sosyal sorumluluk çalışmaları ile Denizli ve bölgeye kanserde erken tanının önemi ile ilgili projeler sunan Tekden Hastanesi, bu kez basının değerli bayan çalışanları ile bir araya geldi. Genel Cerrahi Uzmanları Doç.Dr.Namık Özkan ve Op.Dr.Mehmet Tekin’in ev sahipliğini gerçekleştirdiği ‘meme kanserinde erken tanı’ başlıklı toplantı, hastane hemşireleri ve sağlık personelinin de yoğun katılımıyla devam etti.

DOÇ.DR.NAMIK ÖZKAN, MEME KANSERİNE FARKINDALIK İÇİN YILMADAN MÜCADELE VERİYOR!

Genel Cerrahi Uzmanı Doç.Dr.Namık Özkan, kadınlarda en sık görülen kanser tipi olan meme kanseri hastalığında, son 20 yılda teşhis ve tedavi anlamında büyük ilerlemeler kaydedildiğini belirterek “Erken tanı sayesinde memeyi koruyan ameliyat seçenekleri ve uzun süre hayatta kalma şansı arttı. Erken tanı konulmuş meme kanseri tamamen tedavi edilebilen bir hastalıktır. Erken tanıya önem verin!” diye konuştu.

“ERKEN TANI İLE %100’E YAKIN BİR ORANDA TEDAVİ EDİLEBİLİYOR”

Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Mehmet Tekin ise; Bundan 30 yıl önce meme kanserinin, 12-14 kadında görüldüğünü günümüzde ise artık her 8 kadından 1’inin hayatı boyunca meme kanseriyle karşı karşıya kalma riskiyle yaşadığını söyledi. Dr.Tekin “Risk faktörüne sahip olmanız, o hastalığa yakalanacağınız anlamına gelmez. Ailede meme kanseri öyküsü bulunan kişinin meme kanserine yakalanma riski diğer insanlara göre daha fazladır. Yaşlanma veya yaşam şekli gibi faktörler, meme kanseri riskini zaman içinde değiştirebilir. Tedavi kararında meme kanserinin hangi alt grubu ile karşı karşıya olduğunuzu bilmek uygulanacak tedavinin başarısı açısından çok önemlidir. Her kadın 20 yaşından itibaren memesini tanımalı, aylık düzenli kontrollerini ve 40 yaşından itibaren de mamografi takibini yapmalıdır. Memedeki her 10 kitleden 8’i iyi huyludur; yani kanser değildir.” dedi.

Toplantının sonunda Genel Cerrahi Uzmanları Doç. Dr. Namık Özkan ve Op. Dr. Mehmet Tekin basının sorularını yanıtladı, toplantının güzellikler çağrıştırması için ise; hatıra fotoğrafı çekildiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.