Baklan’da Dereler Islah Ediliyor

BÜYÜKŞEHİR BLD (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.04.2015 - 12:03, Güncelleme: 14.04.2015 - 12:05 3420+ kez okundu.
 

Baklan’da Dereler Islah Ediliyor

Baklan Belediyesi ilçede bulunan Tilki Deresi’nin ilçe girişinden çıkışına kadar 2,5 kilometrelik mesafesini 2015 yılı içerisinde ıslah ederek halkın hizmetine sunacak.
Aşırı yağışlarda taşarak çevreye zarar veren dereler ıslah çalışmalarıyla temiz ve düzenli hale dönüşüyor. Baklan Belediyesi çevre ve insan sağlığına tehlike arz eden derelerin ıslah çalışmaları için düğmeye bastı. Taşkın tehlikesi bulunan, çirkin görüntüler oluşturarak çevreye zarar veren ve atıl durumda kalanTilki Deresi, Dağal Deresi, Mançe Deresi ıslah edilerek, bambaşka bir görünüme kavuşacak ve bir doğa harikası haline gelecek.  Devlet Su İşleri’nden yetkililerle dere ıslah projesi için saha tespit incelemelerinde bulunan Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever ıslah çalışmasıyla derelerde taşkın tehdidinin son bulacağını kaydetti. İlçe Merkezini ikiye bölercesine tam ortasından geçen yıllardır kötü görünüme neden olan Tilki Deresinin yeni çehresine kavuşacağını kaydeden Başkan Gülsever, “Çevre ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüyle yapılan incelemeler sonucu girişimlerimiz sonuç vererek Tilki Deresi’nin ilçe girişinden çıkışına kadar 2,5 kilometrelik mesafesi DSİ 2015 yatırım programına alınmıştır.Projemizin ihalesi önümüzdeki günlerde gerçekleşecek” dedi. “11 KÜÇÜK ÖLÇEKLİ GÖLET YAPILACAK” Başkan Gülsever, derenin ıslahıyla birlikte Beşparmak Dağı’nın eteğinde bulunan Tilki Deresi üzerine 4, Mançe Deresi’ne 2, Dağal Deresi’ne de 5 adet olmak üzere toplamda 11 adet sulama ve diğer kullanım amaçlı küçük ölçekli gölet yapım projesininyıl içinde tamamlanarak halkın hizmetine sunulacağını kaydetti. Projenin ilçe için çok önemli olduğuna dikkati çeken Gülsever, “Projemize destek veren başta Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci’ye, Orman ve Su İşleri Bakanlığımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a teşekkür ederim” şeklinde konuştu.  
Baklan Belediyesi ilçede bulunan Tilki Deresi’nin ilçe girişinden çıkışına kadar 2,5 kilometrelik mesafesini 2015 yılı içerisinde ıslah ederek halkın hizmetine sunacak.

Aşırı yağışlarda taşarak çevreye zarar veren dereler ıslah çalışmalarıyla temiz ve düzenli hale dönüşüyor. Baklan Belediyesi çevre ve insan sağlığına tehlike arz eden derelerin ıslah çalışmaları için düğmeye bastı. Taşkın tehlikesi bulunan, çirkin görüntüler oluşturarak çevreye zarar veren ve atıl durumda kalanTilki Deresi, Dağal Deresi, Mançe Deresi ıslah edilerek, bambaşka bir görünüme kavuşacak ve bir doğa harikası haline gelecek.

 Devlet Su İşleri’nden yetkililerle dere ıslah projesi için saha tespit incelemelerinde bulunan Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever ıslah çalışmasıyla derelerde taşkın tehdidinin son bulacağını kaydetti. İlçe Merkezini ikiye bölercesine tam ortasından geçen yıllardır kötü görünüme neden olan Tilki Deresinin yeni çehresine kavuşacağını kaydeden Başkan Gülsever, “Çevre ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüyle yapılan incelemeler sonucu girişimlerimiz sonuç vererek Tilki Deresi’nin ilçe girişinden çıkışına kadar 2,5 kilometrelik mesafesi DSİ 2015 yatırım programına alınmıştır.Projemizin ihalesi önümüzdeki günlerde gerçekleşecek” dedi.

“11 KÜÇÜK ÖLÇEKLİ GÖLET YAPILACAK”

Başkan Gülsever, derenin ıslahıyla birlikte Beşparmak Dağı’nın eteğinde bulunan Tilki Deresi üzerine 4, Mançe Deresi’ne 2, Dağal Deresi’ne de 5 adet olmak üzere toplamda 11 adet sulama ve diğer kullanım amaçlı küçük ölçekli gölet yapım projesininyıl içinde tamamlanarak halkın hizmetine sunulacağını kaydetti. Projenin ilçe için çok önemli olduğuna dikkati çeken Gülsever, “Projemize destek veren başta Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci’ye, Orman ve Su İşleri Bakanlığımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.