AKBABA: PARTİ KÜLTÜRÜNE YAKIŞMADI...

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.06.2018 - 14:47, Güncelleme: 27.06.2018 - 14:47 3168+ kez okundu.
 

AKBABA: PARTİ KÜLTÜRÜNE YAKIŞMADI...

CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, Denizli ve ülke gündemini meşgul eden eylem ve istifa haberleri hakkında açıklamalarda bulundu.
24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinin ardından CHP Denizli İl Örgütünde bazı isimlerin başlattığı karmaşa, ülke gündemine oturmuştu. Beyağaç İlçe Başkanının istifası ve Gençlik Kolları Denizli İl Başkanının, genel merkez önündeki oturma eylemi ile devam eden kriz, Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker ve Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu'nun, "İstifamız cebimizde. Ankara'ya gidiyoruz" ifadeleri ile zirveye tırmandı.  Konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, seçimlerde istenilen sonuçları alamadıklarını, ancak bireysel hareket etmek yerine, örgüt kültürüne yakışır adımlar atılması gerektiğini savunduklarını söyledi. Sandıktan çıkan sonuçların, herkesi üzdüğünü kaydeden Akbaba, bireysel olarak yapılan çıkışları doğru bulmadıklarını ifade etti. CHP Denizli Gençlik Kolları Başkanı Hakan Imırgı'nın kendisinden habersiz Ankara'ya gittiğini ve eylem başlangıcında arayarak bilgilendirdiği söyleyen Akbaba, "Bu hareket doğru hareket değil. Seçimlerin tamamlanmasının ardından, alınan sonuçlar bir çoğumuzu mutlu etmedi ancak; Denizli'de parti içeresinde bazı arkadaşlarımızın durumdan fazlasıyla şikayetçi olduğunu biliyorduk. Her ne olursa olsun, kendilerince bireysel çıkışlar yapmamaları gerektiğini defalarca söyledim. Önce örgüt olarak bir araya gelip, durumu enine boyuna masaya yatırmamız gerekirdi. Gelinen bu nokta ve bireysel çıkışlar, örgüt kültürüne yakışan adımlar değil...  Kaldı ki, genel başkanımız Kılıçdaroğlu'nun istifasını isteyenler, önce kendilerini sorgulamalıdır. Kendi bölgelerinde başarı elde etmişler midir? Sonuç olarak kendi başarısızlıklarını, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklemek yanlıştır. Madem durumdan şikayetçisiniz önce istifa etseydiniz, sonra istifa isteseydiniz." ifadelerini kullandı.  İlçe örgütlerinin istifa edeceği yönündeki haberlere ilişkin ise, "Örgüt olarak durum değerlendirmesi yapıyoruz. Bu süreçte alınacak kararlara saygı çerçevesinde bakacağız" dedi. 
CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, Denizli ve ülke gündemini meşgul eden eylem ve istifa haberleri hakkında açıklamalarda bulundu.

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinin ardından CHP Denizli İl Örgütünde bazı isimlerin başlattığı karmaşa, ülke gündemine oturmuştu. Beyağaç İlçe Başkanının istifası ve Gençlik Kolları Denizli İl Başkanının, genel merkez önündeki oturma eylemi ile devam eden kriz, Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker ve Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu'nun, "İstifamız cebimizde. Ankara'ya gidiyoruz" ifadeleri ile zirveye tırmandı. 

Konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, seçimlerde istenilen sonuçları alamadıklarını, ancak bireysel hareket etmek yerine, örgüt kültürüne yakışır adımlar atılması gerektiğini savunduklarını söyledi. Sandıktan çıkan sonuçların, herkesi üzdüğünü kaydeden Akbaba, bireysel olarak yapılan çıkışları doğru bulmadıklarını ifade etti.

CHP Denizli Gençlik Kolları Başkanı Hakan Imırgı'nın kendisinden habersiz Ankara'ya gittiğini ve eylem başlangıcında arayarak bilgilendirdiği söyleyen Akbaba, "Bu hareket doğru hareket değil. Seçimlerin tamamlanmasının ardından, alınan sonuçlar bir çoğumuzu mutlu etmedi ancak; Denizli'de parti içeresinde bazı arkadaşlarımızın durumdan fazlasıyla şikayetçi olduğunu biliyorduk. Her ne olursa olsun, kendilerince bireysel çıkışlar yapmamaları gerektiğini defalarca söyledim. Önce örgüt olarak bir araya gelip, durumu enine boyuna masaya yatırmamız gerekirdi. Gelinen bu nokta ve bireysel çıkışlar, örgüt kültürüne yakışan adımlar değil...  Kaldı ki, genel başkanımız Kılıçdaroğlu'nun istifasını isteyenler, önce kendilerini sorgulamalıdır. Kendi bölgelerinde başarı elde etmişler midir? Sonuç olarak kendi başarısızlıklarını, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklemek yanlıştır. Madem durumdan şikayetçisiniz önce istifa etseydiniz, sonra istifa isteseydiniz." ifadelerini kullandı. 

İlçe örgütlerinin istifa edeceği yönündeki haberlere ilişkin ise, "Örgüt olarak durum değerlendirmesi yapıyoruz. Bu süreçte alınacak kararlara saygı çerçevesinde bakacağız" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.