2. ULUSLARARASI ÇOCUK VE GENÇLİK TİYATROLARI FESTİVALİ BAŞLADI

MERKEZEFENDİ 25.04.2026 - 14:00, Güncelleme: 27.04.2026 - 11:38 318 kez okundu.
 

2. ULUSLARARASI ÇOCUK VE GENÇLİK TİYATROLARI FESTİVALİ BAŞLADI

Merkezefendi Belediyesi tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen 2. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, kortej yürüyüşü ve birbirinden renkli gösterilerle başladı. 23 Nisan coşkusunu sanatla buluşturan festival, 30 Nisan’a kadar devam edecek.
Festival kapsamında yerli ve yabancı tiyatro ekipleri, Merkezefendi ile Denizli’nin farklı noktalarında sahne alarak çocuklar ve gençlerle buluşacak. Kortej yürüyüşüyle başladı Etkinliklerin açılışı kortej yürüyüşü ile yapılırken, programa Şeniz Doğan da katıldı. Yürüyüşün ardından Çınar Meydanı’nda Luigi Ciotta tarafından sahnelenen “Everything in a Case” adlı oyun izleyicilerle buluştu. Dünyadan tiyatro ekipleri sahnede Festivalde; El Cruce – Punto y Coma Kashkadarya R.S. Puppet Theater – Merhaba Gölgem Uludağ Üniversitesi GSF – Hamlet Silence Teatro – White Signs Luigi Ciotta – Everything in a Case gibi birçok ekip sahne aldı. Başkan Doğan’dan davet Başkan Şeniz Doğan, festivalin Merkezefendi’de sanat dolu bir atmosfer oluşturduğunu belirterek, tüm vatandaşları etkinliklere davet etti. 30 Nisan’a kadar sürecek Festival boyunca farklı yaş gruplarına hitap eden oyunlar, ilçenin çeşitli alanlarında ücretsiz olarak sahnelenecek.
Merkezefendi Belediyesi tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen 2. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, kortej yürüyüşü ve birbirinden renkli gösterilerle başladı. 23 Nisan coşkusunu sanatla buluşturan festival, 30 Nisan’a kadar devam edecek.

Festival kapsamında yerli ve yabancı tiyatro ekipleri, Merkezefendi ile Denizli’nin farklı noktalarında sahne alarak çocuklar ve gençlerle buluşacak.

Kortej yürüyüşüyle başladı

Etkinliklerin açılışı kortej yürüyüşü ile yapılırken, programa Şeniz Doğan da katıldı. Yürüyüşün ardından Çınar Meydanı’nda Luigi Ciotta tarafından sahnelenen “Everything in a Case” adlı oyun izleyicilerle buluştu.

Dünyadan tiyatro ekipleri sahnede

Festivalde;

  • El Cruce – Punto y Coma
  • Kashkadarya R.S. Puppet Theater – Merhaba Gölgem
  • Uludağ Üniversitesi GSF – Hamlet
  • Silence Teatro – White Signs
  • Luigi Ciotta – Everything in a Case

gibi birçok ekip sahne aldı.

Başkan Doğan’dan davet

Başkan Şeniz Doğan, festivalin Merkezefendi’de sanat dolu bir atmosfer oluşturduğunu belirterek, tüm vatandaşları etkinliklere davet etti.

30 Nisan’a kadar sürecek

Festival boyunca farklı yaş gruplarına hitap eden oyunlar, ilçenin çeşitli alanlarında ücretsiz olarak sahnelenecek.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.