2 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU!

DENİZLİ GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.12.2017 - 18:13, Güncelleme: 18.12.2017 - 18:13 2903+ kez okundu.
 

2 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU!

Doğaya can vermek isteyenler Gömce kırsalında 2 bin fidan dikti.
  Doğa tutkunu Denizlililerin doğa ile buluşma konusu bu kez “Doğaya can ver” Fidan dikim etkinliği olsu. Bekilli ilçesi Gömce köyü kırsalında gerçekleşen etkinliğe Denizli de faaliyet gösteren Kulüp, grup ve derneklerin bir bölümü destek verdi. Orman Genel Müdürlüğü ve Çal Orman İşletme Müdürlüğü Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefliği tarafından gerçekleştirilmekte olan Bekilli İlçesi Gömce Köyü  kırsalı ağaçlandırma çalışmalarına konuk olan doğa tutkunları toplu halde fidan dikerek bozkır görünümlü tepelerin ağaçlandırmasına katkı sağladılar.MENDOSK (Menderes Dağcılık ve Doğa Spor Kulübü), LAODİKYA (Laodikya Gezi ve Doğa Yürüyüş Grubu), DENDAK (Denizli Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü), DAG (Dağ Arama Kurtarma), Denizli Rail Gruplarına mensup yaklaşık  80 kişi fidan dikim etkinliğine katıldı. Gömce köyü yaşayanları ile orman işçisi olarak çalışanlarla birlikte 140 civarında katılımcı güzel ama rüzgarlı havada fidanlarla toprağın buluşmasına vesile oldular. Çal Orman İşletme Müdürlüğü Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Orman Yük. Müh.Hayriye Ertuğrul,"Bu çalışmalar bizim rutin olarak gerçekleştirdiğimiz faaliyetler. Ancak sivil toplum temsilcileri ve doğa tutkunu insanların bu çalışmalara katılarak sembolikte olsa  destek vermeleri çok önemli. Bu sayede farkındalık yaratmış sivil halkı da işin içine katmış oluyoruz, dolayısıyla dikmek kadar korumanın da önemine vurgu yapıyoruz. Bizim çalışmalarımıza bir günlüğüne katkı veren tüm doğaseverleri ve çevreye duyarlı katılımcıları  kutluyor ve teşekkür ediyorum" dedi.Organizasyonu üstlenen MENDOSK  Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yollu, "Bizim hayallerimizden biri 'Menderes Yolu' projesinin hayata geçmesiyse diğeri de birlik beraberlik içerisinde doğa ve çevremizin korunmasına yarınlara taşınmasına katkı vermektir. Bizim çağrımıza uyarak beraberliğimize ortak olan tüm kulüp, dernek ve grup mensuplarına teşekkür ediyorum. Bundan sonra da benzer etkinliklere beraberce imza atmayı diliyorum. Bu imkanı sağladıkları için Orman Genel Müdürlüğü bölge teşkilatı ve Çal Orman İşletme Müdürlüğü çalışanlarına sayın Hayriye Ertuğrul nezdinde teşekkür ediyorum, Gömce köylülerine de ayrıca misafirperverliklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum" dedi.Yaklaşık 5 hektarlık alanda iki bin dolayında Sedir ağacı fidanı diken katılımcılara fidan dikimi yapan orman işçileri refakat etti. Etkinlik öncesi fidanların nasıl dikileceği ve neler dikkat edileceği detaylı ve uygulamalı olarak katılımcılara anlatılıp gösterildi. Sonrasında soğuk  havaya rağmen dikim işi yapıldı ve günün sonunda çalışanlara bükme ve çay ikram edilerek etkinlik sonlandırıldı.
Doğaya can vermek isteyenler Gömce kırsalında 2 bin fidan dikti.

 

Doğa tutkunu Denizlililerin doğa ile buluşma konusu bu kez “Doğaya can ver” Fidan dikim etkinliği olsu. Bekilli ilçesi Gömce köyü kırsalında gerçekleşen etkinliğe Denizli de faaliyet gösteren Kulüp, grup ve derneklerin bir bölümü destek verdi. Orman Genel Müdürlüğü ve Çal Orman İşletme Müdürlüğü Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefliği tarafından gerçekleştirilmekte olan Bekilli İlçesi Gömce Köyü  kırsalı ağaçlandırma çalışmalarına konuk olan doğa tutkunları toplu halde fidan dikerek bozkır görünümlü tepelerin ağaçlandırmasına katkı sağladılar.MENDOSK (Menderes Dağcılık ve Doğa Spor Kulübü), LAODİKYA (Laodikya Gezi ve Doğa Yürüyüş Grubu), DENDAK (Denizli Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü), DAG (Dağ Arama Kurtarma), Denizli Rail Gruplarına mensup yaklaşık  80 kişi fidan dikim etkinliğine katıldı. Gömce köyü yaşayanları ile orman işçisi olarak çalışanlarla birlikte 140 civarında katılımcı güzel ama rüzgarlı havada fidanlarla toprağın buluşmasına vesile oldular.

Çal Orman İşletme Müdürlüğü Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Orman Yük. Müh.Hayriye Ertuğrul,"Bu çalışmalar bizim rutin olarak gerçekleştirdiğimiz faaliyetler. Ancak sivil toplum temsilcileri ve doğa tutkunu insanların bu çalışmalara katılarak sembolikte olsa  destek vermeleri çok önemli. Bu sayede farkındalık yaratmış sivil halkı da işin içine katmış oluyoruz, dolayısıyla dikmek kadar korumanın da önemine vurgu yapıyoruz. Bizim çalışmalarımıza bir günlüğüne katkı veren tüm doğaseverleri ve çevreye duyarlı katılımcıları  kutluyor ve teşekkür ediyorum" dedi.Organizasyonu üstlenen MENDOSK  Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yollu, "Bizim hayallerimizden biri 'Menderes Yolu' projesinin hayata geçmesiyse diğeri de birlik beraberlik içerisinde doğa ve çevremizin korunmasına yarınlara taşınmasına katkı vermektir. Bizim çağrımıza uyarak beraberliğimize ortak olan tüm kulüp, dernek ve grup mensuplarına teşekkür ediyorum. Bundan sonra da benzer etkinliklere beraberce imza atmayı diliyorum. Bu imkanı sağladıkları için Orman Genel Müdürlüğü bölge teşkilatı ve Çal Orman İşletme Müdürlüğü çalışanlarına sayın Hayriye Ertuğrul nezdinde teşekkür ediyorum, Gömce köylülerine de ayrıca misafirperverliklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum" dedi.Yaklaşık 5 hektarlık alanda iki bin dolayında Sedir ağacı fidanı diken katılımcılara fidan dikimi yapan orman işçileri refakat etti. Etkinlik öncesi fidanların nasıl dikileceği ve neler dikkat edileceği detaylı ve uygulamalı olarak katılımcılara anlatılıp gösterildi. Sonrasında soğuk  havaya rağmen dikim işi yapıldı ve günün sonunda çalışanlara bükme ve çay ikram edilerek etkinlik sonlandırıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.