10. Hisarlılar Dayanışma Günü’ne Yoğun İlgi
10. Hisarlılar Dayanışma Günü’ne Yoğun İlgi
DENİZLİ - Attouda Turizm Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 10'uncusu gerçekleştirilen Hisarlılar Dayanışma ve Kaynaşma Yemeği, yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla dev bir gövde gösterisine dönüştü. Hisar Mahallesi sakinleri ile çevre mahallelerden gelen binlerce vatandaşı aynı sofra etrafında buluşturan etkinlik, Denizli'de kültürel birlik ve beraberliğin en güçlü örneklerinden birine sahne oldu.
Haziran ayının son hafta sonunda Hisar Mahallesi'nde gerçekleştirilen geleneksel buluşmada konuklara yöresel lezzetlerden keşkek ve kuru fasulye ikram edildi. Siyaset, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getiren organizasyonda; AK Parti Denizli İl Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, Sarayköy Belediye Başkanı Mehmet Salih Konya ve Babadağ Belediye Başkanı Murat Kumral da vatandaşlarla birlikte aynı sofrayı paylaştı.
"Amaç Sadece Bir Yemek Değil, Kültürel Mirası Geleceğe Taşımak"
Organizasyonun ev sahipliğini üstlenen Attouda Turizm Derneği Başkanı Tarık Urgan, 10 yıldır kesintisiz sürdürdükleri bu geleneği her geçen yıl büyüyen bir katılımla taçlandırmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. Hemşehrilik bağlarını korumanın öncelikli hedefleri olduğunu belirten Urgan, şunları söyledi:
"Bu organizasyonla sadece Hisar Mahallemizi değil, bölgedeki tüm hemşehrilerimizi ve Denizli protokolünü aynı sofrada buluşturduk. Farklı yaşlardan, farklı siyasi görüşlerden ve mesleklerden insanların yan yana gelerek hasret gidermesi bizim için en büyük kazanımdır. Amacımız yalnızca bir yemek düzenlemek değil; antik dönemden bu yana köklü bir geçmişe sahip olan coğrafyamızda kültürümüzü yaşatmak, dayanışma ruhunu güçlendirmek ve gelecek nesillere güçlü bir birliktelik mirası bırakmaktır. Bugün burada oluşan muazzam tablo, toplumumuzun bir araya gelmeye ve kenetlenmeye ne kadar ihtiyaç duyduğunu açıkça göstermektedir."
Kadim Topraklarda Sıcak ve Samimi Buluşma
Uzun süredir birbirini görmeyen eski dostların ve akrabaların hasret giderme fırsatı bulduğu etkinlik gün boyu renkli görüntülere sahne oldu. Dernek yetkilileri, Attouda (Hisar) bölgesinin tarihi ve turistik değerlerini tanıtmak amacıyla yürüttükleri kültürel projelerin bu tür kitlesel dayanışma organizasyonlarıyla desteklenmeye devam edeceğini, yerel yönetimlerin de desteğiyle bölgenin çehresini değiştirecek adımlar atacaklarını müjdeledi.




Denizli HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.