Zeytinköylüler'den şık hareket

PAMUKKALE BLD (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.07.2015 - 13:57, Güncelleme: 06.07.2015 - 13:57 3507+ kez okundu.
 

Zeytinköylüler'den şık hareket

Zeytinköy Mahallesi Muhtarlığı ve
Zeytinköy Mahalle Muhtarı Serkan Kar tarafından hayata geçirlen ve mahallelilerin yardımlarıyla ayakta tutulan bu hizmetle, ihtiyacı olan vatandaşlar ekmeğini buradan alabiliyor. Aynı zamanda hayır yapmak isteyenlerde, mahalle muhtarına istedikleri kadar para ödeyerek ekmek hayrına katkıda bulunabiliyor.  Elbisi askısı görünümünde olan, ancak tamamen el birliği ile tasarımı yapılan ekmek askısında başak figürlerine de yer verilmiş. Bir anlamda imece usülü yardımlaşma kültürünü geçmişten bu güne taşıyan sistem, çevrede oturan vatandaşlar ve öğrenciler tarafından talep görüyor.  Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Zeytinköy Mahalle Muhtarı Serkan Kar, Ramazan ayı ile birlikte insanlara nasıl destek olabileceklerini düşündüklerini ve bu doğrultuda ilk olarak ekmek hayrı ile işe başladıklarını söyledi.  İnternette bir benzerini gördüğü sistemi hemen uygulamaya alan Muhtar Kar, "Mahallemizde ihtiyacı olan insanlarımıza nasıl ulaşabiliriz diye düşünüyordum. Mahalle sakinlerimizle birlikte fikir alışverişinde bulunduk ve ortaya böyle bir sistem çıktı. Her gün ortalama 30-40 ekmek hayrı yapılmakta. Bu hayırdan özellikle mahallemizde oturan öğrencilerimiz yararlanıyor "dedi. BİRLİK VE BERABERLİK ÖRNEĞİ Dğıtılan ekmekleri yine kendi tasarladıkları ve el birliği ile yaptıkları ekmek askısında yer veren Zeytinköylüler, askının  yapımında da Huzur İş Metal de çalışan bir arkadaşlarından yardım almışlar. Askının üzeri buğday ve başak  figürleriyle süslenmiş durumda. KİMSEYİ RENCİDE ETMİYORUZ Önceki gün ilk kez uygulanan sistemle ilk etepta 30 ekmek tüketildiğini kaydeden Muhtar Serkan Kar, "Dün öğleyin başladık ve bu güne kadar 30 ekmek koyduk. Mahallede ki vatabndaşlarımız bizlere yardım ediyor bizlerde oraya ekmeklerimizi koyuyoruz. Zeytinköy Mahalle muhtarlığı önünde ihtiyacı olanalr gelip alabilri. Maddi olanakları kısıtlı olan insanlara rencide etmeden yardımcı olmanın önemli olduğu geleneklerimizde, dünden bugüne yeniden canlanmış ve hep canlı kalmasını umut ettiğimiz yardımlaşmadır. Ücretini ödediğiniz ekmeği, ihtiyacı olan bir başkası alıyor. Askı yerimiz adresi Zeytinköy mahallesi vatan bulvarı no:40 PAMUKKALE/DENİZLİ Serkan market önü dür. İletişim bilğileri 0 258 266 05 51 Gsm 0533 623 56 62"  
Zeytinköy Mahallesi Muhtarlığı ve

Zeytinköy Mahalle Muhtarı Serkan Kar tarafından hayata geçirlen ve mahallelilerin yardımlarıyla ayakta tutulan bu hizmetle, ihtiyacı olan vatandaşlar ekmeğini buradan alabiliyor. Aynı zamanda hayır yapmak isteyenlerde, mahalle muhtarına istedikleri kadar para ödeyerek ekmek hayrına katkıda bulunabiliyor. 

Elbisi askısı görünümünde olan, ancak tamamen el birliği ile tasarımı yapılan ekmek askısında başak figürlerine de yer verilmiş. Bir anlamda imece usülü yardımlaşma kültürünü geçmişten bu güne taşıyan sistem, çevrede oturan vatandaşlar ve öğrenciler tarafından talep görüyor. 

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Zeytinköy Mahalle Muhtarı Serkan Kar, Ramazan ayı ile birlikte insanlara nasıl destek olabileceklerini düşündüklerini ve bu doğrultuda ilk olarak ekmek hayrı ile işe başladıklarını söyledi. 

İnternette bir benzerini gördüğü sistemi hemen uygulamaya alan Muhtar Kar, "Mahallemizde ihtiyacı olan insanlarımıza nasıl ulaşabiliriz diye düşünüyordum. Mahalle sakinlerimizle birlikte fikir alışverişinde bulunduk ve ortaya böyle bir sistem çıktı. Her gün ortalama 30-40 ekmek hayrı yapılmakta. Bu hayırdan özellikle mahallemizde oturan öğrencilerimiz yararlanıyor "dedi.

BİRLİK VE BERABERLİK ÖRNEĞİ

Dğıtılan ekmekleri yine kendi tasarladıkları ve el birliği ile yaptıkları ekmek askısında yer veren Zeytinköylüler, askının  yapımında da Huzur İş Metal de çalışan bir arkadaşlarından yardım almışlar. Askının üzeri buğday ve başak  figürleriyle süslenmiş durumda.

KİMSEYİ RENCİDE ETMİYORUZ

Önceki gün ilk kez uygulanan sistemle ilk etepta 30 ekmek tüketildiğini kaydeden Muhtar Serkan Kar, "Dün öğleyin başladık ve bu güne kadar 30 ekmek koyduk. Mahallede ki vatabndaşlarımız bizlere yardım ediyor bizlerde oraya ekmeklerimizi koyuyoruz. Zeytinköy Mahalle muhtarlığı önünde ihtiyacı olanalr gelip alabilri. Maddi olanakları kısıtlı olan insanlara rencide etmeden yardımcı olmanın önemli olduğu geleneklerimizde, dünden bugüne yeniden canlanmış ve hep canlı kalmasını umut ettiğimiz yardımlaşmadır. Ücretini ödediğiniz ekmeği, ihtiyacı olan bir başkası alıyor. Askı yerimiz adresi Zeytinköy mahallesi vatan bulvarı no:40 PAMUKKALE/DENİZLİ Serkan market önü dür. İletişim bilğileri 0 258 266 05 51 Gsm 0533 623 56 62"

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.