Zehirlenme Nedenleri Halen Akıbetini Koruyor

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.05.2015 - 18:59, Güncelleme: 14.05.2015 - 19:05 3068+ kez okundu.
 

Zehirlenme Nedenleri Halen Akıbetini Koruyor

Denizli'de yaşanan zehirlenme vakalarıyla ilgili olarak Sağlık Müdürü konuştu.
Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, 12 Mayıs Salı günü akşamından itibaren Denizli genelinde kendini gösteren zehirlenme vakası ile ilgili olarak ilk açıklamayı yaptı. Şükrü Arpacı, açıklamasında şu sözlere yer verdi; “İlimizde 13 Mayıs 2015 tarihinde basın ve yayın kuruluşlarında yer alan ve hastane acil servislerine bulantı, kusma, karın ağrısı bulgu ve belirtileri ile başvuran hastaların durumları ile ilgili olarak kamuoyunu doğru bilgilendirme adına aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür. 12 Mayıs 2015 Salı günü Denizli Organize Sanayi Bölgesindeki bir kuruluştan 112 Acil Sağlık Ambulanslarımız ile şikayet sahibi 24 kişi ilimizdeki sağlık kuruluşlarına sevk edilmiştir. Ertesi güne kadar bu sayı 37 olmuştur. Bunun dışında bu tür belirtiler ile ambulanslarımızca sağlık kuruluşlarına sevk edilen hasta bulunmamaktadır. Ayrıca ilimizdeki çeşitli sağlık kuruluşlarına konu ile alakalı münferit kişisel müracaatların olduğu bilgisi mevcuttur. Şuan bu belirtilerden yatırılan ya da tedavi görmekte olan hasta bulunmamaktadır. Başvuruların tamamı ayaktan tedavi edilerek hastanelerden ayrılmışlardır. Numuneler inceleniyor İl Sağlık Müdürlüğümüz, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili gerekli incelemeler ve çalışmalar aynı gün başlatılmıştır.  İl Halk Sağlığı Müdürlüğümüzce şehrin farklı noktalarından ve uygun görülen yerlerden incelenmek üzere su numuneleri alınmış, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz tarafından ise ilgili işletme ve kuruluşlardan gıda numuneleri alınarak tahlil için laboratuvarlara yönlendirilmiştir. İlgili Müdürlüklerimizce konu ile ilgili gerekli tüm çalışmalar hassasiyetle yürütülmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”
Denizli'de yaşanan zehirlenme vakalarıyla ilgili olarak Sağlık Müdürü konuştu.
Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, 12 Mayıs Salı günü akşamından itibaren Denizli genelinde kendini gösteren zehirlenme vakası ile ilgili olarak ilk açıklamayı yaptı.

Şükrü Arpacı, açıklamasında şu sözlere yer verdi; “İlimizde 13 Mayıs 2015 tarihinde basın ve yayın kuruluşlarında yer alan ve hastane acil servislerine bulantı, kusma, karın ağrısı bulgu ve belirtileri ile başvuran hastaların durumları ile ilgili olarak kamuoyunu doğru bilgilendirme adına aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür. 12 Mayıs 2015 Salı günü Denizli Organize Sanayi Bölgesindeki bir kuruluştan 112 Acil Sağlık Ambulanslarımız ile şikayet sahibi 24 kişi ilimizdeki sağlık kuruluşlarına sevk edilmiştir. Ertesi güne kadar bu sayı 37 olmuştur. Bunun dışında bu tür belirtiler ile ambulanslarımızca sağlık kuruluşlarına sevk edilen hasta bulunmamaktadır. Ayrıca ilimizdeki çeşitli sağlık kuruluşlarına konu ile alakalı münferit kişisel müracaatların olduğu bilgisi mevcuttur. Şuan bu belirtilerden yatırılan ya da tedavi görmekte olan hasta bulunmamaktadır. Başvuruların tamamı ayaktan tedavi edilerek hastanelerden ayrılmışlardır.

Numuneler inceleniyor

İl Sağlık Müdürlüğümüz, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili gerekli incelemeler ve çalışmalar aynı gün başlatılmıştır.  İl Halk Sağlığı Müdürlüğümüzce şehrin farklı noktalarından ve uygun görülen yerlerden incelenmek üzere su numuneleri alınmış, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz tarafından ise ilgili işletme ve kuruluşlardan gıda numuneleri alınarak tahlil için laboratuvarlara yönlendirilmiştir. İlgili Müdürlüklerimizce konu ile ilgili gerekli tüm çalışmalar hassasiyetle yürütülmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.