Yerliye Pahalı, Yabancıya Bedava Turizm

BÜYÜKŞEHİR BLD (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.12.2015 - 17:43, Güncelleme: 25.12.2015 - 17:43 3652+ kez okundu.
 

Yerliye Pahalı, Yabancıya Bedava Turizm

CHP Milletvekili Melike Basmacı, Pamukkale ören yerini yabancı turistler ucuza gezerken vatandaşlara pahalı olduğunu, bunun aksine Denizlililerin bedava girmesi gerektiğini söyledi.
"GİREN GİRDİ" Pamukkale'ye girişlerin zamlanması, Denizlililerin son haftada en çok konuştukları konu haline geldi. Denizli'de yaşayanların 25 TL'lik ücreti bile çok gördükleri ve hatta misafir geldiği zamanlarda Pamakkale'ye gitmekten dert yandıkları bir dönemde giriş ücretlerine yapılan yüzde 40'lık zam bu kadar da olmaz dedirti. Hal böyle olunca Denizli'de son günlerde hem siyasi alanda hemde insanlar arasında konuşulan tek konu Pamukkale olmuş durumda. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı'nın çıkışı ve verdiği örnek oldukça isabet oldu. Basmacı; Yerliye pahalı, yabancıya ucuz" ifadeleri ile değindiği zam konusunda şu açıklamayı yaptı: "Ören yerini yabancı turistler ucuza gezerken vatandaşlara pahalı olduğunu, bunun aksine Denizlililerin bedava girmesi gerektiğini söyledi. Ören yeri giriş ücretlerinin artmasına tepki gösteren Basmacı, “Türkiye’de enflasyon yüzde 8, ören yeri girişlerine yapılan zam yüzde 40. Enflasyon yoksa bu kadar zam neden?” dedi. 2016 yılı için müze ve ören yerleri giriş ücretlerine yüzde 40’a varan oranlarda zam yapıldığını belirten CHP Milletvekili Basmacı, "Turizm kan ağlıyor, teşvik çıkarmak lazım diyeceksin, ardından giriş ücretlerine zam yapacaksın. Bu kadar tutarsız bir turizm politikası olmaz. Turlarla ülkemize gelen turistler, bu tür yerlere ucuza girip geziyor, ülke vatandaşlarımız gezemiyor. Yapılan zamlar, Türk insanına, 'Oralarda sizin ne işiniz var?' deyip kültür mirasımızı unutturmaya çalışmak değil de nedir?” şeklinde konuştu. PAMUKKALE’YE PAHALILIKTAN GİREMİYOR' Dünyası mirası ve doğa harikası Pamukkale’ye Denizlililerin, giriş ücretlerinin yüksekliği dolayısıyla 10 yıldır gidemediğini savunan Melike Basmacı, “Pamukkale, 15 yıl önce yurttaşlarımızın hafta sonlarında piknik ve havuzlara girerek vakit geçirdikleri, şehirdışından gelen misafirlerini gezdirebildikleri çok güzel bir yerdi. Herkes hafta sonu oraya koşar, yorgunluğunu atardı. Girişler ücretli yapıldı, Denizli insanı adeta cezalandırıldı. Bu da yetmedi, dar gelirliye, 'Sen gitme, evinde otur.' der gibi zam yapıldı.Kültür ve Turizm Bakanlığı, burayı işleten kurumla bağlantıya geçerek zam kararını yeniden gözden geçirmelidir. Yerliye pahalı, yabancıya bedava turizm olmaz. Pamukkalebizimdir, Denizli halkınındır. İlimizde yaşayan vatandaşlarımız, beyaz cennete bedava girmelidir. Giriş ücreti kaldırılmalıdır.” dedi.
CHP Milletvekili Melike Basmacı, Pamukkale ören yerini yabancı turistler ucuza gezerken vatandaşlara pahalı olduğunu, bunun aksine Denizlililerin bedava girmesi gerektiğini söyledi.

"GİREN GİRDİ"

Pamukkale'ye girişlerin zamlanması, Denizlililerin son haftada en çok konuştukları konu haline geldi. Denizli'de yaşayanların 25 TL'lik ücreti bile çok gördükleri ve hatta misafir geldiği zamanlarda Pamakkale'ye gitmekten dert yandıkları bir dönemde giriş ücretlerine yapılan yüzde 40'lık zam bu kadar da olmaz dedirti. Hal böyle olunca Denizli'de son günlerde hem siyasi alanda hemde insanlar arasında konuşulan tek konu Pamukkale olmuş durumda.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı'nın çıkışı ve verdiği örnek oldukça isabet oldu. Basmacı; Yerliye pahalı, yabancıya ucuz" ifadeleri ile değindiği zam konusunda şu açıklamayı yaptı: "Ören yerini yabancı turistler ucuza gezerken vatandaşlara pahalı olduğunu, bunun aksine Denizlililerin bedava girmesi gerektiğini söyledi. Ören yeri giriş ücretlerinin artmasına tepki gösteren Basmacı, “Türkiye’de enflasyon yüzde 8, ören yeri girişlerine yapılan zam yüzde 40. Enflasyon yoksa bu kadar zam neden?” dedi.


2016 yılı için müze ve ören yerleri giriş ücretlerine yüzde 40’a varan oranlarda zam yapıldığını belirten CHP Milletvekili Basmacı, "Turizm kan ağlıyor, teşvik çıkarmak lazım diyeceksin, ardından giriş ücretlerine zam yapacaksın. Bu kadar tutarsız bir turizm politikası olmaz. Turlarla ülkemize gelen turistler, bu tür yerlere ucuza girip geziyor, ülke vatandaşlarımız gezemiyor. Yapılan zamlar, Türk insanına, 'Oralarda sizin ne işiniz var?' deyip kültür mirasımızı unutturmaya çalışmak değil de nedir?” şeklinde konuştu.

PAMUKKALE’YE PAHALILIKTAN GİREMİYOR'

Dünyası mirası ve doğa harikası Pamukkale’ye Denizlililerin, giriş ücretlerinin yüksekliği dolayısıyla 10 yıldır gidemediğini savunan Melike Basmacı, “Pamukkale, 15 yıl önce yurttaşlarımızın hafta sonlarında piknik ve havuzlara girerek vakit geçirdikleri, şehirdışından gelen misafirlerini gezdirebildikleri çok güzel bir yerdi. Herkes hafta sonu oraya koşar, yorgunluğunu atardı. Girişler ücretli yapıldı, Denizli insanı adeta cezalandırıldı. Bu da yetmedi, dar gelirliye, 'Sen gitme, evinde otur.' der gibi zam yapıldı.Kültür ve Turizm Bakanlığı, burayı işleten kurumla bağlantıya geçerek zam kararını yeniden gözden geçirmelidir. Yerliye pahalı, yabancıya bedava turizm olmaz. Pamukkalebizimdir, Denizli halkınındır. İlimizde yaşayan vatandaşlarımız, beyaz cennete bedava girmelidir. Giriş ücreti kaldırılmalıdır.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.