Sözde köpek sever, ördekleri katletti!

BÜYÜKŞEHİR BLD (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.10.2015 - 14:00, Güncelleme: 12.10.2015 - 15:13 3687+ kez okundu.
 

Sözde köpek sever, ördekleri katletti!

Geçtiğimiz günlerde Değirmenönü Mahallesi’nde akıllara durgun veren bir olay yaşandı.
Apartmanın bahçesinde beslenen hayvanlar, bir vahşeti de beraberinde getirdi. Vahşeti doğuran ise hayvanlar değil bir insandı. İki hayvan sahibinden birinin, kendi beslediği hayvana 1-2 saatliğine tasma takılmasını bahane ederek, diğer hayvanları sopayla vura vura öldürdüğü iddia edildi. Mahalle sakinleri ve görgü tanıklarının ifadelerine göre olay şöyle gelişti; Bahçe içeresinde yer alan bir kafeste apartman sakinleri tarafından beslenen iki ördek, bahçede gezinmeleri için kafesinden çıkarıldı. Bu sırada ördeklerin sahibi S.D tarafından R.Ö’ye ait köpeğe tasma takıldı. Köpeğin alışması için günde 1-2 saatliğine tasma takıldığını bilen köpeğin sahibi R.Ö, bu kez adeta gözü dönmüş bir şekilde bahçeye geldi. Acımasız  adam, savunmasız haldeki ördeklere eline aldığı sopayla defalarca vurarak bir ördeğin ölümüne, diğer ördeğin ise ağır şekilde yaralanmasına sebep oldu. Ördeklerin sahibi S.D, ördeklerin vurulmasına mani olmaya çalışırken R.Ö’den sopa darbeleri aldı. Görgü şahitlerinden komşu F.T ise sopa darbelerine maruz kalmamak için olay yerinden ayrıldı. Gözü dönmüş adam ölüm tehditleri yağdırarak, olay yerinden uzaklaşırken ördeklerin sahibi S.D. hemen polise ihbarda bulundu. HİÇ BİR RESMİ KURUM KONUYLA İLGİLENMEDİ Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Sokak Hayvanları Koruma Yaşatma ve Rehabilitasyon Derneği (SOHAYKO) Başkanı E. Yasin Yılmaz ise çarpıcı açıklamalarda bulundu. Konuyu resmi kurumlara bildirmek ve gereğinin yapılması için başvuruda bulunmak için öncelikle Orman ve Su İşleri Denizli İl Müdürlüğü'ne müraacatta bulunduklarını kaydeden dernek başkanı Yasin Yılmaz, öldürülen hayvanın ördek olmasında dolayı ilgilenemecekleri cevabını aldıklarını söyledi. Yılmaz bunun üzerine Denizli Tarım İl Müdürlüğü'ne müraacat ettiklerini ancak buradan da olumlu bir yanıt alamadıklarını, Tarım İl Müdürlüğü'nün de kendilerini Denizli Belediyesine yönlendirdiğini söyledi.  SAVCILIK BİR AN ÖNCE HAREKETE GEÇMELİ Yaşadıkları süreci şu sözlerle anlatan Yılmaz, "Resmi kurumlara yaptığımız müraacatların hiçbiri ciddiye alınmadı. Bunun gerekçesi olarak ise öldürülen hayvanın bir ördek olması gösterildi. Ancak bu iki kurum 5199 sayılı hayvanları koruma kanunu gereğince öldürülen hayvanın ne olduğuna bakmaksızın bu olayı araştırmak zorunda. Bildiğimiz gibi geçtiğimiz aylarda Eskişehir'de katledilen bir kedi için savcı dava açmış ve kediyi kadleden şahıs tutuklanmıştı. Öldürülen hayvanın ördek yada kedi olması neyi değiştirir. Yetkililerin bu konuda üzerlerine düşen görevi yapmalarını ve hayvanseverleri daha çok duyarlı olmaya davet ediyoruz" dedi.     
Geçtiğimiz günlerde Değirmenönü Mahallesi’nde akıllara durgun veren bir olay yaşandı.

Apartmanın bahçesinde beslenen hayvanlar, bir vahşeti de beraberinde getirdi. Vahşeti doğuran ise hayvanlar değil bir insandı. İki hayvan sahibinden birinin, kendi beslediği hayvana 1-2 saatliğine tasma takılmasını bahane ederek, diğer hayvanları sopayla vura vura öldürdüğü iddia edildi. Mahalle sakinleri ve görgü tanıklarının ifadelerine göre olay şöyle gelişti; Bahçe içeresinde yer alan bir kafeste apartman sakinleri tarafından beslenen iki ördek, bahçede gezinmeleri için kafesinden çıkarıldı. Bu sırada ördeklerin sahibi S.D tarafından R.Ö’ye ait köpeğe tasma takıldı. Köpeğin alışması için günde 1-2 saatliğine tasma takıldığını bilen köpeğin sahibi R.Ö, bu kez adeta gözü dönmüş bir şekilde bahçeye geldi. Acımasız  adam, savunmasız haldeki ördeklere eline aldığı sopayla defalarca vurarak bir ördeğin ölümüne, diğer ördeğin ise ağır şekilde yaralanmasına sebep oldu. Ördeklerin sahibi S.D, ördeklerin vurulmasına mani olmaya çalışırken R.Ö’den sopa darbeleri aldı. Görgü şahitlerinden komşu F.T ise sopa darbelerine maruz kalmamak için olay yerinden ayrıldı. Gözü dönmüş adam ölüm tehditleri yağdırarak, olay yerinden uzaklaşırken ördeklerin sahibi S.D. hemen polise ihbarda bulundu.

HİÇ BİR RESMİ KURUM KONUYLA İLGİLENMEDİ

Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Sokak Hayvanları Koruma Yaşatma ve Rehabilitasyon Derneği (SOHAYKO) Başkanı E. Yasin Yılmaz ise çarpıcı açıklamalarda bulundu. Konuyu resmi kurumlara bildirmek ve gereğinin yapılması için başvuruda bulunmak için öncelikle Orman ve Su İşleri Denizli İl Müdürlüğü'ne müraacatta bulunduklarını kaydeden dernek başkanı Yasin Yılmaz, öldürülen hayvanın ördek olmasında dolayı ilgilenemecekleri cevabını aldıklarını söyledi. Yılmaz bunun üzerine Denizli Tarım İl Müdürlüğü'ne müraacat ettiklerini ancak buradan da olumlu bir yanıt alamadıklarını, Tarım İl Müdürlüğü'nün de kendilerini Denizli Belediyesine yönlendirdiğini söyledi. 

SAVCILIK BİR AN ÖNCE HAREKETE GEÇMELİ

Yaşadıkları süreci şu sözlerle anlatan Yılmaz, "Resmi kurumlara yaptığımız müraacatların hiçbiri ciddiye alınmadı. Bunun gerekçesi olarak ise öldürülen hayvanın bir ördek olması gösterildi. Ancak bu iki kurum 5199 sayılı hayvanları koruma kanunu gereğince öldürülen hayvanın ne olduğuna bakmaksızın bu olayı araştırmak zorunda. Bildiğimiz gibi geçtiğimiz aylarda Eskişehir'de katledilen bir kedi için savcı dava açmış ve kediyi kadleden şahıs tutuklanmıştı. Öldürülen hayvanın ördek yada kedi olması neyi değiştirir. Yetkililerin bu konuda üzerlerine düşen görevi yapmalarını ve hayvanseverleri daha çok duyarlı olmaya davet ediyoruz" dedi. 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.