SALDIRIYI KINIYORUZ

BÜYÜKŞEHİR BLD (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.09.2017 - 00:42, Güncelleme: 24.09.2017 - 00:42 3305+ kez okundu.
 

SALDIRIYI KINIYORUZ

Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan, Şanlıurfa Baro Başkanı'nın Ahmet Tüysüz'ün polis tarafından gözaltına alınmasına tepki gösterdi.
Şanlıurfa Baro Başkanı Ahmet Tüysüz, bir müvekkilinin duruşmasına katılmak için gittiği Viranşehir Adliyesi'nde görevli polis memurlarıyla iddiaya göre bilinmeyen nedenle tartışması sonucu kelepçelenip gözaltına alınması tepkilere neden olmuştu.  Tüysüz, savcılık tarafından ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Baro Başkanı Ahmet Tüysüz, hastaneden darp edildiğine dair rapor alıp kendisini tartakladığını ileri sürdüğü polisler hakkında suç duyurusunda bulundu. Bu gelişmenin ardından Denizli Barosu Başkanı Avukat Müjdat İlhan'dan yazılı olarak bir açıklama yapıldı.  Başkan İlhan açıklamasında yaşanan olayı kınadıklarını söylerken sözlerini şöyle sürdürdü, "Şanlıurfa Barosu Başkanı Av. Ahmet Tüysüz’ün, Viranşehir Adliyesi’nde gözaltındaki bir müvekkilini kendisinin savunacağını söylediği sırada, polis tarafından hem sözlü hem fiziksel saldırıya uğradığını üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz. Mesleğimize, yargıya yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, değerli meslektaşımız Av. Ahmet Tüysüz’e ve Şanlıurfa Barosu’na geçmiş olsun diyoruz. Avukatlık mesleğinin bir kamu hizmeti ve hukuki sorunları çözümleyen bir meslek olduğu asla unutulmamalıdır. Avukatın yaptığı iş kişiselleştirilmemeli, suçun konusunu oluşturmamalı, şahsı hedef alınmamalıdır. Hem savunma hem de savunulma hakkına yapılan bu gibi saldırılar aslında yargıyı hedef alarak hukuk devletine yapılan saldırılardır. Adaletin üç saç ayağından biri savunmaya yani avukatlara yönelik yapılan bu tür saldırılara karşı susmayacağımızı, meslektaşlarımızın her zaman yanında olacağımızı, saldırgan polislerin tespit edilerek hak ettikleri cezalara çarptırılmaları için olayla ilgili sürecin takipçisi olacağımızı tüm kamuoyunun ve meslektaşlarımızın bilgisine saygılarımızla sunarız.
Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan, Şanlıurfa Baro Başkanı'nın Ahmet Tüysüz'ün polis tarafından gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Şanlıurfa Baro Başkanı Ahmet Tüysüz, bir müvekkilinin duruşmasına katılmak için gittiği Viranşehir Adliyesi'nde görevli polis memurlarıyla iddiaya göre bilinmeyen nedenle tartışması sonucu kelepçelenip gözaltına alınması tepkilere neden olmuştu.  Tüysüz, savcılık tarafından ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Baro Başkanı Ahmet Tüysüz, hastaneden darp edildiğine dair rapor alıp kendisini tartakladığını ileri sürdüğü polisler hakkında suç duyurusunda bulundu. Bu gelişmenin ardından Denizli Barosu Başkanı Avukat Müjdat İlhan'dan yazılı olarak bir açıklama yapıldı. 

Başkan İlhan açıklamasında yaşanan olayı kınadıklarını söylerken sözlerini şöyle sürdürdü, "Şanlıurfa Barosu Başkanı Av. Ahmet Tüysüz’ün, Viranşehir Adliyesi’nde gözaltındaki bir müvekkilini kendisinin savunacağını söylediği sırada, polis tarafından hem sözlü hem fiziksel saldırıya uğradığını üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz. Mesleğimize, yargıya yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, değerli meslektaşımız Av. Ahmet Tüysüz’e ve Şanlıurfa Barosu’na geçmiş olsun diyoruz.

Avukatlık mesleğinin bir kamu hizmeti ve hukuki sorunları çözümleyen bir meslek olduğu asla unutulmamalıdır. Avukatın yaptığı iş kişiselleştirilmemeli, suçun konusunu oluşturmamalı, şahsı hedef alınmamalıdır. Hem savunma hem de savunulma hakkına yapılan bu gibi saldırılar aslında yargıyı hedef alarak hukuk devletine yapılan saldırılardır.
Adaletin üç saç ayağından biri savunmaya yani avukatlara yönelik yapılan bu tür saldırılara karşı susmayacağımızı, meslektaşlarımızın her zaman yanında olacağımızı, saldırgan polislerin tespit edilerek hak ettikleri cezalara çarptırılmaları için olayla ilgili sürecin takipçisi olacağımızı tüm kamuoyunun ve meslektaşlarımızın bilgisine saygılarımızla sunarız.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.