REFERANDUM BÜTÇESİ 190 MİLYON LİRA

DENİZLİ GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.02.2017 - 10:06, Güncelleme: 03.02.2017 - 10:06 3347+ kez okundu.
 

REFERANDUM BÜTÇESİ 190 MİLYON LİRA

Maliye Bakanı Naci Ağbal referandum kapsamında yapıalcak harcamalara ilişkin açıklamalarda bulundu.
Ağbal yaptığı açıklamada şunları söyledi "Arkadaşların yaptığı ilk maliyet çalışmalarına göre, referandum için yaklaşık 190 milyon lira merkezi yönetim bütçesinden seçim harcamaları kapsamında gider gerçekleştirilecek." dedi. "Vergi indirimlerinin (Resmi Gazete'de yayımlanan ÖTV ve KDV indirimi kararları) bir miktar vergi kaybına neden olacağını belirterek, "Yaptığımız hesaplamalara göre, gerek ÖTV gerek KDV'de yaptığımız düzenlemelerin bütçeye yaklaşık 1 milyar lira maliyeti olacak." "(Mobilya ve beyaz eşyada vergi indirimi) 3 ay süreyle KDV oranını mobilyada yüzde 18'den 8'e düşürdük. Beyaz eşyada yüzde 6,7 ÖTV var. 3 ay süreyle beyaz eşyadaki ÖTV'yi sıfırlıyoruz. ÖTV 3 ay boyunca alınmayacak." "(Mobilya ve beyaz eşyada vergi indirimi) Yapmış olduğumuz indirimler özellikle içinde bulunduğumuz süreçte vatandaşlarımızın alışverişlerini artıracak, ekonomiye ciddi anlamda canlılık getirecek." KONUTLARDA SÜRE UZATILDI! "Geçen yılın eylül ayında başlayıp (bu yılın) mart sonunda biten konut teslimlerinde KDV indirimi vardı. Konut teslimlerindeki yüzde 18 KDV'yi yüzde 8'e düşürmüştük. Bu süreyi mart sonundan eylül sonuna uzatıyoruz." "Terör örgütleriyle ilişki olarak 3 binin üzerinde dosya açıldı. Bu kapsamda yaklaşık 93 bin 717 kişi hakkında MASAK soruşturma yürütüyor. Özellikle bunların içinde FETÖ/PDY yapılanmasına ilişkin olarak 89 bin 689 kişi hakkında ya MASAK tarafından re'sen ya da savcılıkların talebi üzerine mali araştırmalar yapılıyor. Bugüne kadar yaklaşık 59 bin kişi hakkında MASAK tarafından mali analiz yapılmış. İlgili kurumların talep ettiği raporlar üretilerek, gönderilmiş." "2017'de hiçbir şekilde vergi artışı planımız yok"
Maliye Bakanı Naci Ağbal referandum kapsamında yapıalcak harcamalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ağbal yaptığı açıklamada şunları söyledi "Arkadaşların yaptığı ilk maliyet çalışmalarına göre, referandum için yaklaşık 190 milyon lira merkezi yönetim bütçesinden seçim harcamaları kapsamında gider gerçekleştirilecek." dedi. "Vergi indirimlerinin (Resmi Gazete'de yayımlanan ÖTV ve KDV indirimi kararları) bir miktar vergi kaybına neden olacağını belirterek, "Yaptığımız hesaplamalara göre, gerek ÖTV gerek KDV'de yaptığımız düzenlemelerin bütçeye yaklaşık 1 milyar lira maliyeti olacak." "(Mobilya ve beyaz eşyada vergi indirimi) 3 ay süreyle KDV oranını mobilyada yüzde 18'den 8'e düşürdük. Beyaz eşyada yüzde 6,7 ÖTV var. 3 ay süreyle beyaz eşyadaki ÖTV'yi sıfırlıyoruz. ÖTV 3 ay boyunca alınmayacak." "(Mobilya ve beyaz eşyada vergi indirimi) Yapmış olduğumuz indirimler özellikle içinde bulunduğumuz süreçte vatandaşlarımızın alışverişlerini artıracak, ekonomiye ciddi anlamda canlılık getirecek."

KONUTLARDA SÜRE UZATILDI!

"Geçen yılın eylül ayında başlayıp (bu yılın) mart sonunda biten konut teslimlerinde KDV indirimi vardı. Konut teslimlerindeki yüzde 18 KDV'yi yüzde 8'e düşürmüştük. Bu süreyi mart sonundan eylül sonuna uzatıyoruz." "Terör örgütleriyle ilişki olarak 3 binin üzerinde dosya açıldı. Bu kapsamda yaklaşık 93 bin 717 kişi hakkında MASAK soruşturma yürütüyor. Özellikle bunların içinde FETÖ/PDY yapılanmasına ilişkin olarak 89 bin 689 kişi hakkında ya MASAK tarafından re'sen ya da savcılıkların talebi üzerine mali araştırmalar yapılıyor. Bugüne kadar yaklaşık 59 bin kişi hakkında MASAK tarafından mali analiz yapılmış. İlgili kurumların talep ettiği raporlar üretilerek, gönderilmiş." "2017'de hiçbir şekilde vergi artışı planımız yok"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.