Paü Öğrencisinden Önemli Başarı

BÜYÜKŞEHİR BLD (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.01.2015 - 13:38, Güncelleme: 07.01.2015 - 13:39 3242+ kez okundu.
 

Paü Öğrencisinden Önemli Başarı

Türkiye’de ulusal anlamda en önemli resim yarışmalarından biri olan DYO Resim yarışmasına katılan PAÜ Yüksek Lisans öğrencisi Erdal Kocabey, pentur dalında dereceye girerek 15 bin liralık ödülün sahibi oldu.
1967 yılında başlayan, 1993 yılından bu yana Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 2 yılda bir düzenlenen yarışmanın bu yıl 36.sı düzenlendi.   2014 yılında düzenlenen yarışmaya 992 sanatçı 1.574 eserle rekor bir katılım gösterdi. Seçici Kurul değerlendirmelerinin ardından 6 eser ödüle layık görülürken 67 eser de sergilenmeye değer bulundu. Ödül kazanan ve sergilenmeye değer bulunan eserler, İstanbul'da sergilendi ve daha sonra Ankara, İzmir, Eskişehir, Adana, Şanlıurfa ve Samsun’da sergilenecek. Yarışmaya, bu yıl Türkiye dışından Meksika, Azerbaycan ve Polonya’dan katılım oldu. Pentür dalında Erdal Kocabey “Eşref-i Mahlükat -Gelin Kız-1” eseri ile dereceye girerek, 15 bin liralık ödülün sahibi oldu.  
Türkiye’de ulusal anlamda en önemli resim yarışmalarından biri olan DYO Resim yarışmasına katılan PAÜ Yüksek Lisans öğrencisi Erdal Kocabey, pentur dalında dereceye girerek 15 bin liralık ödülün sahibi oldu.
1967 yılında başlayan, 1993 yılından bu yana Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 2 yılda bir düzenlenen yarışmanın bu yıl 36.sı düzenlendi.  
2014 yılında düzenlenen yarışmaya 992 sanatçı 1.574 eserle rekor bir katılım gösterdi. Seçici Kurul değerlendirmelerinin ardından 6 eser ödüle layık görülürken 67 eser de sergilenmeye değer bulundu.
Ödül kazanan ve sergilenmeye değer bulunan eserler, İstanbul'da sergilendi ve daha sonra Ankara, İzmir, Eskişehir, Adana, Şanlıurfa ve Samsun’da sergilenecek.
Yarışmaya, bu yıl Türkiye dışından Meksika, Azerbaycan ve Polonya’dan katılım oldu.
Pentür dalında Erdal Kocabey “Eşref-i Mahlükat -Gelin Kız-1” eseri ile dereceye girerek, 15 bin liralık ödülün sahibi oldu.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.