"PANZEHİRİ LAİK BİLİMSEL EĞİTİMDİR"

BÜYÜKŞEHİR BLD (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.09.2016 - 14:06, Güncelleme: 05.09.2016 - 14:06 4050+ kez okundu.
 

"PANZEHİRİ LAİK BİLİMSEL EĞİTİMDİR"

CHP Merkezefendi Belediyesi Meclis Grubu adına yaptığı konuşma ile tüm dikkatleri üzerine çeken Sabri Yıldız, "en kötü demokrasi, en iyi darbeden iyidir" diyerek Cumhuriyet Halk Partisinin her zaman bu düşünceyi savunduğunu ifade etti.
Yıldız, meclis üyelerine yönelik yaptığı konuşmasına şu sözlerle devam etti; "Darbeleri yaşamış sıkıntısını çekmiş bir parti olarak darbelere hep karşı olduk, hep karşı çıktık.CHP her zaman şunu söylemiştir:En kötü demokrasi,en iyi darbeden daha iyidir. 15 Temmuzdaki darbe girişimini lanetliyorum. Partimiz 15 Temmuzdan önce de CUMHURİYET, DEMOKRASİ, LAİKLİK demiştir. Şu an da aynı şekilde CUMHURİYET, DEMOKRASİ, LAİKLİK demektedir. Bu bir duruştur. Türkiye Cumhuriyeti duruşudur. Partimiz,Türkiye Cumhuriyeti duruşunu en kararlı şekilde savunacak, bunları hayata geçirmek için var gücüyle çalışacaktır. BUNUN PANZEHİRİ LAİK BİLİMSEL EĞİTİMDİR Laik ve bilimsel eğitim devletin tüm kurumlarında uygulanmalı. Geleceğimizin teminatı buna bağlıdır. Laiklik ve bilimsel eğitim, demokrasinin olmazsa olmazıdır. Bu anlayıştan sapışlar demokrasi dışı yapıların gelişmesi için ortamlar yaratır, bu ortamları oluşturmazsak; bir zamanlar efendi dediğimize, şimdi hain, bir zamanlar hazretleri dediğimize- şimdi ajan, bir zamanlar hocaefendi dediğimize, şimdi FETO... deriz ki, çelişkili durumlara düşeriz.  Şu olan ise FETO terör örgütünün yerini başka cemaatler başka grupların yerini doldurulmaya çalışmaktadır. Aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar alamazsınız. Yarın başka FETO'larla karşılaşırsınız. Ülkemizi kaosa sürüklemiş oluruz. Buradan çıkış noktamız TÜM PARTİLERİN LAİKLİK KONUSUNDA işbirliği yaparak ANAYASAL kurumlarımızı LİYAKATA GÖRE yeniden zeminine oturtmalıyız ki DİĞER ülkelerle yarışan, önüne hedef koymuş bir TÜRKİYE'yi ,kuruluş ayarlarına,ATATÜRK'ün çağdaş ülkelerle yarışabilme çizgisine oturtmaliyız.  
CHP Merkezefendi Belediyesi Meclis Grubu adına yaptığı konuşma ile tüm dikkatleri üzerine çeken Sabri Yıldız, "en kötü demokrasi, en iyi darbeden iyidir" diyerek Cumhuriyet Halk Partisinin her zaman bu düşünceyi savunduğunu ifade etti.

Yıldız, meclis üyelerine yönelik yaptığı konuşmasına şu sözlerle devam etti; "Darbeleri yaşamış sıkıntısını çekmiş bir parti olarak darbelere hep karşı olduk, hep karşı çıktık.CHP her zaman şunu söylemiştir:En kötü demokrasi,en iyi darbeden daha iyidir. 15 Temmuzdaki darbe girişimini lanetliyorum. Partimiz 15 Temmuzdan önce de CUMHURİYET, DEMOKRASİ, LAİKLİK demiştir. Şu an da aynı şekilde CUMHURİYET, DEMOKRASİ, LAİKLİK demektedir. Bu bir duruştur. Türkiye Cumhuriyeti duruşudur. Partimiz,Türkiye Cumhuriyeti duruşunu en kararlı şekilde savunacak, bunları hayata geçirmek için var gücüyle çalışacaktır.

BUNUN PANZEHİRİ LAİK BİLİMSEL EĞİTİMDİR

Laik ve bilimsel eğitim devletin tüm kurumlarında uygulanmalı. Geleceğimizin teminatı buna bağlıdır. Laiklik ve bilimsel eğitim, demokrasinin olmazsa olmazıdır. Bu anlayıştan sapışlar demokrasi dışı yapıların gelişmesi için ortamlar yaratır, bu ortamları oluşturmazsak; bir zamanlar efendi dediğimize, şimdi hain, bir zamanlar hazretleri dediğimize- şimdi ajan, bir zamanlar hocaefendi dediğimize, şimdi FETO... deriz ki, çelişkili durumlara düşeriz. 

Şu olan ise FETO terör örgütünün yerini başka cemaatler başka grupların yerini doldurulmaya çalışmaktadır. Aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar alamazsınız. Yarın başka FETO'larla karşılaşırsınız. Ülkemizi kaosa sürüklemiş oluruz. Buradan çıkış noktamız TÜM PARTİLERİN LAİKLİK KONUSUNDA işbirliği yaparak ANAYASAL kurumlarımızı LİYAKATA GÖRE yeniden zeminine oturtmalıyız ki DİĞER ülkelerle yarışan, önüne hedef koymuş bir TÜRKİYE'yi ,kuruluş ayarlarına,ATATÜRK'ün çağdaş ülkelerle yarışabilme çizgisine oturtmaliyız.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.