Merkezefendi Bütçe Yönetimine Eleştiri!

BÜYÜKŞEHİR BLD (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.10.2016 - 12:02, Güncelleme: 11.10.2016 - 12:37 3151+ kez okundu.
 

Merkezefendi Bütçe Yönetimine Eleştiri!

Merkezefendi Belediye Meclisi’nin ekim ayı 2. Toplantısında 2017 yılı performans programı görüşüldü...
Ekim ayı toplantılarının ikinci oturumunda 2017 yılı Performans Programı görüşülmeye devam etti. CHP’li Şeniz Süzek Doğan, söz alarak, Merkezefendi Belediyesi’nin bankada 47 milyon lirası bulunduğuna dair, performans raporlarında ve bütçe taslağında yer alan verileri esas alarak, Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’na kaynak yönetimi konusunda eleştiriler yöneltti. Görüşmeler öncesinde söz alan CHP’li Meclis Üyesi Şeniz Süzek, Belediyenin bütçesinin genelde Park ve Bahçelere ayrılmasını eleştirdi ve 'şiddet mağduru kadınlar için ne yaptınız' sorusunu sordu. Sözlerine devam eden Doğan, "'Şiddet mağduru kadınlarımız için ne gibi çalışmalar yaptık, yada yaşlılarımız için ne gibi çalışmalar yaptık. Azami de olsa ilçemizdeki tarımsal alanlar için ne gibi çalışmalar yaptık. Biz hesaplarımızda insanımızın hizmetine sunulması beklenen projelerde kullanılması gereken nakit parayı neden bekletiyoruz. Merkezefendi Belediyesi bir banka mıdır? Finans kurumu mudur? Yoksa ilçe halkımıza hizmet etmek üzere kurulmuş bir belediye midir?” dedi. Doğan, “Kentleşmenin yoğun yaşandığı ilçe sınırları dikkate alındığında 30 aylık süreçteki tüm hizmetlerimiz için teşekkür ediyoruz. Ancak, hizmetlerin yeterli ölçekte halkımıza ulaşmadığı aşikar. Bütçe ve performans sadece bir gelir gider denkleştirme sadece matematiksel hesaplama değildir diye düşünüyorum. Ancak sadece bu açıdan bakıyorsak sayın belediye başkanımız konunun uzmanı olduğunu fırsat buldukça ifade ediyor. Peki biz hesaplarımızda insanımızın hizmetine sunulması beklenen projelerde kullanılması gereken nakit parayı neden bekletiyoruz. Merkezefendi Belediyesi bir banka mıdır? Finans kurumu mudur? Yoksa ilçe halkımıza hizmet etmek üzere kurulmuş bir belediye midir? Bir Cumhuriyet kadını olarak, Cumhuriyeti kuran partinin bir temsilcisi olarak tarihe yolculuk Çanakkale gezilerinde ülkemizin hangi zor şartlarda kurulduğunu ve bugünlere geldiğini gözlemlenmesi açısından doğru buluyorum. Ancak, belediyemiz hizmet kalemlerinin ağırlığını gezi organizasyonlarının oluşturduğu hususu ise dikkatten kaçmamaktadır. Bu konuyu da açıkça eleştiriyor ve doğru bulmadığımı ifade etmek istiyorum. Belediyemiz yürüyüş, çiçek dağıtımı, bisiklet, skatepark, hobi bahçesi, gezi organizasyonları tertibi gibi kalemlerde hizmet vermektedir, kutluyorum. Sizce bu saydıklarım temel belediyecilik hizmeti midir? 2,5 yıllık süreçte gençlerimiz, yaşlılarımız , kadınlarımız ve tarımsal alanlarda yaşayanlar için ne yapılmıştır. CHP grubu olarak bu alanlarda ivedilikle yatırımlar yapılması gerektiğini vurgulamak istiyoruz. CHP olarak bu alanlara yapacağınız yatırımları desteklemeye hazırız” dedi. "PROGRAM DAHİLİNDE ÇALIŞIYORUZ" Başkan Muhammet Subaşıoğlu ise, hizmet üretilmediği eleştirilerini haksız bulduğunu belirterek, programlar dahilinde hizmet ürettiklerini söyledi. Subaşıoğlu, belediye olarak gerçekleştirdikleri hizmetler ve projeler hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.  
Merkezefendi Belediye Meclisi’nin ekim ayı 2. Toplantısında 2017 yılı performans programı görüşüldü...

Ekim ayı toplantılarının ikinci oturumunda 2017 yılı Performans Programı görüşülmeye devam etti. CHP’li Şeniz Süzek Doğan, söz alarak, Merkezefendi Belediyesi’nin bankada 47 milyon lirası bulunduğuna dair, performans raporlarında ve bütçe taslağında yer alan verileri esas alarak, Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’na kaynak yönetimi konusunda eleştiriler yöneltti.

Görüşmeler öncesinde söz alan CHP’li Meclis Üyesi Şeniz Süzek, Belediyenin bütçesinin genelde Park ve Bahçelere ayrılmasını eleştirdi ve 'şiddet mağduru kadınlar için ne yaptınız' sorusunu sordu. Sözlerine devam eden Doğan, "'Şiddet mağduru kadınlarımız için ne gibi çalışmalar yaptık, yada yaşlılarımız için ne gibi çalışmalar yaptık. Azami de olsa ilçemizdeki tarımsal alanlar için ne gibi çalışmalar yaptık. Biz hesaplarımızda insanımızın hizmetine sunulması beklenen projelerde kullanılması gereken nakit parayı neden bekletiyoruz. Merkezefendi Belediyesi bir banka mıdır? Finans kurumu mudur? Yoksa ilçe halkımıza hizmet etmek üzere kurulmuş bir belediye midir?” dedi.

Doğan, “Kentleşmenin yoğun yaşandığı ilçe sınırları dikkate alındığında 30 aylık süreçteki tüm hizmetlerimiz için teşekkür ediyoruz. Ancak, hizmetlerin yeterli ölçekte halkımıza ulaşmadığı aşikar. Bütçe ve performans sadece bir gelir gider denkleştirme sadece matematiksel hesaplama değildir diye düşünüyorum. Ancak sadece bu açıdan bakıyorsak sayın belediye başkanımız konunun uzmanı olduğunu fırsat buldukça ifade ediyor. Peki biz hesaplarımızda insanımızın hizmetine sunulması beklenen projelerde kullanılması gereken nakit parayı neden bekletiyoruz. Merkezefendi Belediyesi bir banka mıdır? Finans kurumu mudur? Yoksa ilçe halkımıza hizmet etmek üzere kurulmuş bir belediye midir? Bir Cumhuriyet kadını olarak, Cumhuriyeti kuran partinin bir temsilcisi olarak tarihe yolculuk Çanakkale gezilerinde ülkemizin hangi zor şartlarda kurulduğunu ve bugünlere geldiğini gözlemlenmesi açısından doğru buluyorum. Ancak, belediyemiz hizmet kalemlerinin ağırlığını gezi organizasyonlarının oluşturduğu hususu ise dikkatten kaçmamaktadır. Bu konuyu da açıkça eleştiriyor ve doğru bulmadığımı ifade etmek istiyorum. Belediyemiz yürüyüş, çiçek dağıtımı, bisiklet, skatepark, hobi bahçesi, gezi organizasyonları tertibi gibi kalemlerde hizmet vermektedir, kutluyorum. Sizce bu saydıklarım temel belediyecilik hizmeti midir? 2,5 yıllık süreçte gençlerimiz, yaşlılarımız , kadınlarımız ve tarımsal alanlarda yaşayanlar için ne yapılmıştır. CHP grubu olarak bu alanlarda ivedilikle yatırımlar yapılması gerektiğini vurgulamak istiyoruz. CHP olarak bu alanlara yapacağınız yatırımları desteklemeye hazırız” dedi.

"PROGRAM DAHİLİNDE ÇALIŞIYORUZ"

Başkan Muhammet Subaşıoğlu ise, hizmet üretilmediği eleştirilerini haksız bulduğunu belirterek, programlar dahilinde hizmet ürettiklerini söyledi. Subaşıoğlu, belediye olarak gerçekleştirdikleri hizmetler ve projeler hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.