KUYULARDAN SU ÇIKINCA KAÇTILAR!

İLÇE HABERLERİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.09.2016 - 22:48, Güncelleme: 06.09.2016 - 22:48 4240+ kez okundu.
 

KUYULARDAN SU ÇIKINCA KAÇTILAR!

Çivril’in Kavakalanı ve Kaşıkcı mahallelerinde ki tarihi mezarlar, tarihi eser kaçakçıları tarafından talan edildi.
Edinilen bilgilere göre; derinliği 7 metre ile 4 metre arasında değişen 5 kuyu, Çivril Belediyesi Zabıta ekipleri durumu Denizli Müze Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığına bildirdi. Kazılan kuyuların eski yerleşim alanı olan Kaşıkcı ve Kavakalanı bölgesindeki mezarlıklarda olması define ihtimalini güçlendirdi. Define avcıları tarafından gece geç saatlerde yapılan kazı, kuyuların üzerlerine örtülen çalı-çırpı ve otlara rağmen fark edilince gerçekler ortaya çıktı. Bazı kuyulardan ise su çıktığı tespit edildi.  Kuyular ile ilgili kararın Denizli Müze müdürlüğü ve Jandarma tarafından yapılan inceleme sonrası verileceği belirtilirken kaçak kazılar ile ilgili soruşturma başlatıldı.  Kaynak: (ÇHA) - Yeşil Çivril Haber
Çivril’in Kavakalanı ve Kaşıkcı mahallelerinde ki tarihi mezarlar, tarihi eser kaçakçıları tarafından talan edildi.

Edinilen bilgilere göre; derinliği 7 metre ile 4 metre arasında değişen 5 kuyu, Çivril Belediyesi Zabıta ekipleri durumu Denizli Müze Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığına bildirdi. Kazılan kuyuların eski yerleşim alanı olan Kaşıkcı ve Kavakalanı bölgesindeki mezarlıklarda olması define ihtimalini güçlendirdi. Define avcıları tarafından gece geç saatlerde yapılan kazı, kuyuların üzerlerine örtülen çalı-çırpı ve otlara rağmen fark edilince gerçekler ortaya çıktı. Bazı kuyulardan ise su çıktığı tespit edildi. 

Kuyular ile ilgili kararın Denizli Müze müdürlüğü ve Jandarma tarafından yapılan inceleme sonrası verileceği belirtilirken kaçak kazılar ile ilgili soruşturma başlatıldı. 

Kaynak: (ÇHA) - Yeşil Çivril Haber

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.