Keskin: Güle Güle Yaşar Kemal

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.03.2015 - 11:40, Güncelleme: 02.03.2015 - 11:52 3315+ kez okundu.
 

Keskin: Güle Güle Yaşar Kemal

CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Türk Edebiyatının Dev Çınarlarından Yaşar Kemal'in vefatıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada: Koca çınar, Bir ülkenin, milyonlarının gönlüne oturmuş amcamız, babamı, ağabeyimizi kaybetmiş bir buruk duygu içindeyiz.
Yaşar Kemal'in ölümüyle ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Adnan Keskin, "Türk Edebiyatının dev çınarı Yaşar Kemal’i son yolculuğuna uğurluyoruz.Hayatını demokrasi mücadelesine adamış,hürriyet kavgasının öncüsü olmuş bir kutup yıldızını uğurlarken, halkımıza ‘’Unutma Yaşar Kemalleri’’ diye sesleniyoruz. 12 Mart darbesinden sonra, Partisi olmadı, il, ilce teşkilatları yoktu arkasında, hele Milletvekilleri hiç yoktu. Adana’nın Osmaniye iline bağlı Kadirli ilçesinde, zeytin ağaçları altında, bir kalem bir yaprakla yazdı, Anadolu İnsanının toprak kavgasını, sömürülüşünü. Tek gözü ve geniş yüreğiyle doğanın, bizim göremediğimiz nice gerçekleri, destansı betimlemelerle yazdı. Bir keresinde yargılanırken, BENİ MAHKUM OLMAM, KARARIN SONUNDA KİMİN MAHKUM OLDUĞU GÖRÜLÜR, eğer öyle bir sonuç çıkarsa, o mahkum DEVLET VE BİYASİ İKTİDAR olacaktı demişti. 90’lu yallardan sonra Kürt halkının VİCDANI oldu…Der ki “Ben hiçbir romanımda, yazımda, kavgayı çağrıştırmadım. Hep VİCDAN, hep SEVGİ önerdim” Koca çınar, Bir ülkenin, milyonlarının gönlüne oturmuş amcamız, babamı, ağabeyimizi kaybetmiş bir buruk duygu içinde sormamız gerekiyor. Yüzlerce ilçe teşkilatı yoktu, İl Başkanları, Millet Vekilleri, yoktu. Bir kalemi birkaç kağıdı vardı. Yazdı Anadolu insanını Dünyaya duyurdu. Vicdanlar biraz yol alabilsin diye. Güle Güle Yaşar Kemal…Nazım’ın söylediği gibi, eğer senin ÇAKIL TAŞINDAN üç beş adet alabilmiş ve VİCDANİ olarak nasiplenebilmiş isek  BU BİLE YETER…." dedi.     
CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Türk Edebiyatının Dev Çınarlarından Yaşar Kemal'in vefatıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada: Koca çınar, Bir ülkenin, milyonlarının gönlüne oturmuş amcamız, babamı, ağabeyimizi kaybetmiş bir buruk duygu içindeyiz.

Yaşar Kemal'in ölümüyle ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Adnan Keskin, "Türk Edebiyatının dev çınarı Yaşar Kemal’i son yolculuğuna uğurluyoruz.Hayatını demokrasi mücadelesine adamış,hürriyet kavgasının öncüsü olmuş bir kutup yıldızını uğurlarken, halkımıza ‘’Unutma Yaşar Kemalleri’’ diye sesleniyoruz. 12 Mart darbesinden sonra, Partisi olmadı, il, ilce teşkilatları yoktu arkasında, hele Milletvekilleri hiç yoktu. Adana’nın Osmaniye iline bağlı Kadirli ilçesinde, zeytin ağaçları altında, bir kalem bir yaprakla yazdı, Anadolu İnsanının toprak kavgasını, sömürülüşünü. Tek gözü ve geniş yüreğiyle doğanın, bizim göremediğimiz nice gerçekleri, destansı betimlemelerle yazdı. Bir keresinde yargılanırken, BENİ MAHKUM OLMAM, KARARIN SONUNDA KİMİN MAHKUM OLDUĞU GÖRÜLÜR, eğer öyle bir sonuç çıkarsa, o mahkum DEVLET VE BİYASİ İKTİDAR olacaktı demişti. 90’lu yallardan sonra Kürt halkının VİCDANI oldu…Der ki “Ben hiçbir romanımda, yazımda, kavgayı çağrıştırmadım. Hep VİCDAN, hep SEVGİ önerdim”

Koca çınar, Bir ülkenin, milyonlarının gönlüne oturmuş amcamız, babamı, ağabeyimizi kaybetmiş bir buruk duygu içinde sormamız gerekiyor. Yüzlerce ilçe teşkilatı yoktu, İl Başkanları, Millet Vekilleri, yoktu. Bir kalemi birkaç kağıdı vardı. Yazdı Anadolu insanını Dünyaya duyurdu. Vicdanlar biraz yol alabilsin diye. Güle Güle Yaşar Kemal…Nazım’ın söylediği gibi, eğer senin ÇAKIL TAŞINDAN üç beş adet alabilmiş ve VİCDANİ olarak nasiplenebilmiş isek  BU BİLE YETER…." dedi. 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.